Manžel dluží bývalé alimenty

77
26.3.13 17:03

Manžel dluží bejvalý alimenty

Ahoj, nechci to tady nijak rozepisovat…volala mi manželova bejvalá. Že dá manžela k soudu, dluží ji za 2 měsíce. Dluží jí tedy 3tisíce. On jinak platí poctivě. byl těd furt v práci a stratil telefon tak má nový číslo. Jen nechápu kde vzala moje číslo. Manžel splácí ještě 3 pujčky. Takže vycházíme jen tak tak někdy se stane že týden před výplatou peníze nejsou. Já jsem na rodičáku s malou. Omlouvám se, jestli tto nejni napsaný srozumitelně ale klepu se vsteky, byla dost nepříjemná a ještě jsem se pohádala s manželem. Kdyby došlo na to že by ho k soudu dala co ho čeká? :( Dit co by si na něj vzali když nic nemáme :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26.3.13 17:10

Nechci moralizovat, ale naštvaná můžeš být max na manžela, že v čas neplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
26.3.13 17:10
@Evžík píše:
Ahoj, nechci to tady nijak rozepisovat…volala mi manželova bejvalá. Že dá manžela k soudu, dluží ji za 2 měsíce. Dluží jí tedy 3tisíce. On jinak platí poctivě. byl těd furt v práci a stratil telefon tak má nový číslo. Jen nechápu kde vzala moje číslo. Manžel splácí ještě 3 pujčky. Takže vycházíme jen tak tak někdy se stane že týden před výplatou peníze nejsou. Já jsem na rodičáku s malou. Omlouvám se, jestli tto nejni napsaný srozumitelně ale klepu se vsteky, byla dost nepříjemná a ještě jsem se pohádala s manželem. Kdyby došlo na to že by ho k soudu dala co ho čeká? :( Dit co by si na něj vzali když nic nemáme :(

Kvůli dvěma měsícům ho k soudu dát nemůže, ale domluvit by se měli a to fofrem. Že má tři půjčky nikoho zajímat nebude, alimenty mají přednost, takže mu můžou dát klidně exekuci na plat, ale pokud bude mít snahu, tak ho nemůže dát k soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
26.3.13 17:11

Nevím jak to je teď, ale myslím, že pokud nedluží víc než za 3 měsíce, tak je to vlastně ‚v pohodě‘. Zkuste se s ní domluvit, myslím, že jen dělá bububu. Ale co já vím co je zač :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
26.3.13 17:11

Ahoj, pokud dluzi opravdu jen dva mesice, zatim bejvala nezmuze nic.Muze podat trestni oznameni, ale az po ctyrech nezaplacenych mesich? kdyztak me opravte. Doporucuju ji dat alespon cast alimentu a vysvetlit ji situaci. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
8566
26.3.13 17:14

Alimenty jsou přednostní pohledávka, mají přednost před splátkou jiných dluhů. Můžou mu nechat strhávat alimenty z platu. Odnětí svobody zde zatím nehrozí, pokud jinak pravidelně platíte, jen jste se „pozapomněli“.

Příspěvek upraven 26.03.13 v 17:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.3.13 17:15

Ona ta bejvalá taky pak možná vysvětlí dětem, že není na jídlo a bude, až taťka dodá zbytek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12889
26.3.13 17:16
@Seizdra píše:
Nevím jak to je teď, ale myslím, že pokud nedluží víc než za 3 měsíce, tak je to vlastně ‚v pohodě‘. Zkuste se s ní domluvit, myslím, že jen dělá bububu. Ale co já vím co je zač :nevim:

Nic v pohodě není, návrh na exekuci může dát hne po prodlení první splátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
26.3.13 17:16

Pokud není nějaká změna, tak neplacení alimentů se stává trestným činem až po čtyřech měsících neplacení. Ale být tebou tak nejsem naštvaná na bývalku, ale na manžela. Jeho dítě nemůže za to, že máte další půjčky, ani to, že má další dítě. Být tebou tak ho hodně rychle dokopu k tomu, aby pořádně platil.
Jen mě docela překvapila „výše“ (nebo spíše níže :think: ) alimentů. U nás v okolí každý platí v průměru 6 - 8 tisíc na dvě děti. Tak ať manžel bývalku moc neprudí a platí to, co má, nebo by se dotyčná také mohla naštvat a zažádat o zvýšení alimentů a budete mít po legraci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
26.3.13 17:17

Hergot, co si to ta bejvalka dovolila, být nepříjemná. Dostává na dítě (děti) směšných 1 500 Kč na měsíc, ex ani tuhle částku nedokáže dva měsíce poslat a ona si dovolí být naštavá. No fuj.
Teď budu fakt hustá, ale ty si dokážeš vážit chlapa, který nemá na to, aby takovou částku měsíčně poslal? Člověk se samo může dostat do průsery, ale má to řešit za včas a né dělat mrtvého brouka a ještě si divit, že je nepříjemná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
26.3.13 17:20

@Evžík Ahoj nemůže ho dát k soudu dřív jak za 4 měsíce a je jedno kolik dluží. Mě taky ex alimenty neplatí, ale to je opak toho co píšeš, protože on nemá ani tu snahu neplatí nic.Ale ta jeho ex mu může dát exekuci na plat. Nechci ji bránit ale jestli taky počítá každou korunu tak se jí nediv. Nemyslim to ňák zle.Ale je pravda že to má řešit s nim a né s tebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12889
26.3.13 17:21

Je třeba rozlišit trestní řízení a exekuci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.3.13 17:22

Tak když nevycházíte, tak ať si zkusí požádat o sníženní alimentů nebo si bude muset najít druhou práci, aby to zvládal platit.

Moje švagrová, chodí ex. manžela udávat už rok a půl každé 4 měs. ne zmetek neplatí alimenty, je nezvěstvný a doufám, že půjde i za neplacení alimentů sedět, dobře mu tak když se vyhýbá povinosti, dělat dítě ano, ale živit ho ne :cert: a ještě se schovávat a zapírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
26.3.13 17:23
@terinka4444 píše:
Ona ta bejvalá taky pak možná vysvětlí dětem, že není na jídlo a bude, až taťka dodá zbytek :nevim:

pravda, pravda.. :? :?

• Citovat
  • Upravit
becky87
26.3.13 17:24

@IvkaH Vyrid svagrove, ze to same resim uz ctyri roky, co pul roku. ctyri soudy.Ex celostatne hleday,nezvestny.Ted byl,,proces" pozasteven na neurcito :roll: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna