Úřad práce a nový zákon
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Jestli jsem to dobře pochopila tak jen u nemoci nebo úrazu to znamená když nemůžeš pracovat né když jdeš k mudr
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mě jde jen o situaci, kdy jsi neschopná ucházet se o zaměstnání, v tom ti vrtání zubu asi nezabrání, ale například léčba onkologického onemocnění asi ano. Ale příslušný zákon jsem nečetla…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
V červenci mě skončil rodičák na syna, od srpna jsem vedena na úřadu práce. Pře rodičákem jsem 10 let pracovala, ale pro krach zaměstnavatele jsem se neměla kam vrátit. Plánovali jsme pro malého sourozence, ale bohužel jsem prodělala po sobě 3× zamlklé těhotenství. Na doporučení dr máme zkusit IVF. Minule jsem při návštěvě úřadu podepisovala papíry s novým zákonem od 1.10.2017: uchazeč o zaměstnání, který dočasně není schopen plnit povinnosti uchazeče o zaměstnání z důvodu nemoci nebo z důvodu vyšetření nebo ošetření ve zdrav. zařízení, je povinen tyto důvody oznámit krajské pobočce Úřadu práce ČR-nejpozději v den, kdy mu bylo vydáno potvrzení o dočasné neschopnosti uchazeče o zam. plnit povinnosti uchazeče o zaměstnání z důvodu nemoci nebo úrazu nebo v den uskutečnění ošetření nebo vyšetření.
To když půjdu k zubaři, apod. musí na pracáku vědět? Jaké mám nemoci a s čím se léčím??? Budou posílat nějaké výpisy? Děkuji, jde o velmi citlivé téma, prosím anonym, nebo smazat..
Oznamuješ zdravotní omezení a neschopenku.
Návštěvu zubaře, pokud tedy s ní není spojena neschopenka nebo s něčím koliduje stran ÚP, například s konzultací a nelze ji přesunout.
Návštěva zubaře (když si chceš třeba nechat prohlédnout chrup nebo zaplombovat zub), která není spojena s neschopenkou a s ničím nekoliduje, je běžné vyřizování osobních věcí a není důvod ji oznamovat, stejně jako neoznamuješ, že půjdeš na nákup.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dneska jsem to nesla, taky jsme nevěděděla jeslti jo a nebo ne.. Na UP jdu až 7. listopadu, ale lékař mi dal papír na UP a dobře udělal..
Mám něco s kolenem- zánět atd.. byla jsem dnes- kontola hned 1.11, což čekám, že to bude ok, zrovna jsem ji to tam dala a ptala jsem se, jestli to mám vůbec nosit..
Je pravda, že v té době než přijdu na UP, tak nemusí vědět, co a jak, ale na druhou stranu, kdyby se mi náhodou někdo ozval, tak pak zbytečně budu běhat pro doklady a řešit to zpětně..
Jinak mě tam doktor nepsal proč, jenom datum kd kdy jsem neschopná si hledat práci..
Příspěvek upraven 23.10.17 v 11:26
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janasas píše:
Dneska jsem to nesla, taky jsme nevěděděla jeslti jo a nebo ne.. Na UP jdu až 7. listopadu, ale lékař mi dal papír na UP a dobře udělal..
Mám něco s kolenem- zánět atd.. byla jsem dnes- kontola hned 1.11, což čekám, že to bude ok, zrovna jsem ji to tam dala a ptala jsem se, jestli to mám vůbec nosit..
Je pravda, že v té době než přijdu na UP, tak nemusí vědět, co a jak, ale na druhou stranu, kdyby se mi náhodou někdo ozval, tak pak zbytečně budu běhat pro doklady a řešit to zpětně..
Tak to tam zanes a uvidíš. Nebo se zeptej tam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon už to tam mám, a ano má se to nosit… říkala, kdyby se mi třeba ozval někdo na práci tak nemůžu říct nemůžu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
V červenci mě skončil rodičák na syna, od srpna jsem vedena na úřadu práce. Pře rodičákem jsem 10 let pracovala, ale pro krach zaměstnavatele jsem se neměla kam vrátit. Plánovali jsme pro malého sourozence, ale bohužel jsem prodělala po sobě 3× zamlklé těhotenství. Na doporučení dr máme zkusit IVF. Minule jsem při návštěvě úřadu podepisovala papíry s novým zákonem od 1.10.2017: uchazeč o zaměstnání, který dočasně není schopen plnit povinnosti uchazeče o zaměstnání z důvodu nemoci nebo z důvodu vyšetření nebo ošetření ve zdrav. zařízení, je povinen tyto důvody oznámit krajské pobočce Úřadu práce ČR-nejpozději v den, kdy mu bylo vydáno potvrzení o dočasné neschopnosti uchazeče o zam. plnit povinnosti uchazeče o zaměstnání z důvodu nemoci nebo úrazu nebo v den uskutečnění ošetření nebo vyšetření.
To když půjdu k zubaři, apod. musí na pracáku vědět? Jaké mám nemoci a s čím se léčím??? Budou posílat nějaké výpisy? Děkuji, jde o velmi citlivé téma, prosím anonym, nebo smazat..
Tak k zubaři objednání trvá obvykle déle, takže to jde oznámit UP, že mám zubaře s předstihem a domluvit si schůzku u nich třeba o den dřív. Ale ani zaměstnavatel nepotřebuje znát, čím je konkrétně pracovník nemocný, UP obdobdně. Mělo by snad stačit jim třeba poslat neschopenku, nebo potvrzení o návštěvě zdravotnického zařízení. Já teda nevím, jak se u nezaměstnaných vede pracovní neschopnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za odpovědi. Jestli jsem to správně pochopila, tak s potvrzením o vyšetření se jde na úřad práce jen v době úrazu či neschopnosti
A když jdu třeba jen na gyndu, oční, k zubaři, na krev kvůli štítné, apod. tak nemusím nikam chodit a nic odevzdávat…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Děkuji za odpovědi. Jestli jsem to správně pochopila, tak s potvrzením o vyšetření se jde na úřad práce jen v době úrazu či neschopnostiA když jdu třeba jen na gyndu, oční, k zubaři, na krev kvůli štítné, apod. tak nemusím nikam chodit a nic odevzdávat…
Při běžné návštěvě u lékaře nemusíš nic odevzdávat, pokud to nekoliduje s nějakou tvou povinností jako uchazeče o zaměstnání - např. schůzka na ÚP, pohovor apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty návštěvy sjednáváš tak, aby nekolidovaly.
A kdyby ses objednala zakladatelka k zubaři dopředu 14 dní a během těch 14 dní přišlo něco z ÚP, tak to vykomunikuješ za použití rozumu:
- Když to bude účast na výběrovém řízení, tak návštěva zubaře počká (zavoláš zubaři a změníš termín). Práce je nejdůležitější.
- Když to bude cokoliv, kde je n-účastníků, tak je jasné, že n-účastníků si nebude kvůli návštěvě zubaře jednoho z nich přehazovat termíny, ale ten jeden bude muset zase zavolat svému zubaři.
- Když to bude něco ve dvou, tak se pokusíš přeložit termín s tím, že jsi objednaná k zubaři a když to nepůjde, tak přehodíš toho zubaře.
atd.
To, že si půjdeš nechat zaplombovat zub, na ÚP práce hlásit nemusíš, pokud k tomu není nějaký důvod.
Hlásíš a dokládáš pracovní neschopnost a zdravotní omezení, kvůli kterým jsou ti zakázané práce, které běžně zakázané ženám (pokud jsi žena) nejsou.
Zase za použití rozumu: ÚP ti má zprostředkovat vhodnou práci. Nemůže ti zprostředkovat vhodnou práci, když dopředu neví, které práce jsou pro tebe nevhodné (třeba ze zdravotních důvodů).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,
chci se zeptat jak je to s pracovním úřadem a novým zákonem o hazardu. Mohu se účastnit nebo alespoň se registrovat u nějaké sázkovky nebo v casinu? Rád bych jen využil nabízené bonusy za registraci, které jsem našel: ****
Jen nevím jestli to jde když jsem momentálně na pracáku.
Děkuji za odpověď
edit adminom - odkaz
- Citovat
- Upravit
V červenci mě skončil rodičák na syna, od srpna jsem vedena na úřadu práce. Pře rodičákem jsem 10 let pracovala, ale pro krach zaměstnavatele jsem se neměla kam vrátit. Plánovali jsme pro malého sourozence, ale bohužel jsem prodělala po sobě 3× zamlklé těhotenství
. Na doporučení dr máme zkusit IVF. Minule jsem při návštěvě úřadu podepisovala papíry s novým zákonem od 1.10.2017: uchazeč o zaměstnání, který dočasně není schopen plnit povinnosti uchazeče o zaměstnání z důvodu nemoci nebo z důvodu vyšetření nebo ošetření ve zdrav. zařízení, je povinen tyto důvody oznámit krajské pobočce Úřadu práce ČR-nejpozději v den, kdy mu bylo vydáno potvrzení o dočasné neschopnosti uchazeče o zam. plnit povinnosti uchazeče o zaměstnání z důvodu nemoci nebo úrazu nebo v den uskutečnění ošetření nebo vyšetření.