Úřad práce, operace a neschopenka

3968
11.6.18 08:37

úřad práce, operace a neschopenka

Ahoj holky :mavam:

Chtěla bych se zeptat na pár věcí. Kamarádka je vedená na úřadu práce a do 14 dnů ji čeká plánovaná operace a teď dotazy: 1)musí na úřad práce donést neschopenku, když pobírá podporu v nezaměstnanosti 2)pokud tam tu neschopenku donese, zastaví se jí doba vyplácení podpory v nezaměstnanosti nebo se jí bude vyplácet navzájem podpora v nezaměstnanosti a neschopenka
Já se v tom vůbec nevyznám. Moc děkuji za rady.
Pěkný den :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4661
11.6.18 09:00

Ahoj, musí tam donést neschopenku jako do práce a pak bude dostávat od socialky peníze z neschopenky ale penize v nezaměstnanosti nedostane, vždy je to buď jedno nebo druhý ale obě věci nikdy nevyplácí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3968
11.6.18 09:09

@potvurka89 a když tam donese tu neschopenku, tak se jí po dobu vyplácení neschopenky stopne a zároveň i prodlouží doba vyplácení podpory anebo ne :nevim: jinak díky moc za odpověď, nevyznám se v tom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
11.6.18 09:12

*Občan v evidenci na úřadu práce

Lidé v evidenci na úřadu práce nejsou nemocensky pojištěni, a proto během nemoci nemají nárok na nemocenskou. Při splnění zákonných podmínek jim náleží podpora v nezaměstnanosti. *

https://www.finance.cz/…nemocenskou/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
11.6.18 09:14

Jo, tady je to vysvětlené:
http://socialni-poradna.eu/…uradu-prace/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
11.6.18 09:18

@Hromnice asi bude nejlepší když kamarádka nebo ty vezmete telefon a zavolejte te paní z pracaku ke které chodi a ona vám vše poví. Ja jsem to četla na netu to co sem psala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5075
11.6.18 09:26

Potvurko, proč rači nemlčíte? Já jsem na netu četl, že egyptské pyramidy postavili mimozemšťané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
11.6.18 09:30

@Luboš P protože je to moje věc že někde napíšu taky vám neříkám co máte či nemáte dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
11.6.18 11:07

„Neschopenka“ pro úřad práce je vlastně omluvenka, s klasickou neschopenkou to nemá nic společného. Donést jí tam musí hned jak jí dostane, u nás třeba je nutné ještě ten den, případně tam alespoň zavolat. U nás (Prachaticko) za pozdní oznámení neschopnosti vyřazují! Určitě nedostane žádné nemocenské jak píše @potvurka89, to je blbost. Jak to bude s podporou to nevím, ale myslím si, že na to ta „neschopenka“ nebude mít žádný vliv. Podle mě bude mít normálně podporu a normálně za ní stát zaplatí zdravotní pojištění. Slouží to jen k tomu, že po dobu té neschopnosti jí úřad práce nebude hledat práci a ona se nebude muset dostavovat na schůzky. Nicméně bude muset dodržovat lékařem povolené vycházky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3968
11.6.18 11:26

@Lucka1111 díky moc :) přesně tak nějak jsem si to myslela i já, jen jsem si nebyla jistá
pěkný den :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast