Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Příznaky když přestane pracovat mozek? Smrt do několika minut.
Může přestat fungovat správně. Zapomínat, vytěsňovat to, co není aktuálně nejdůležitější. Stane se taky, že chceš něco říct a jaksi to nejde poskládat. Při psaní se pletou písmenka. Velká nespavost a nesoustřeďěnost. Stres může vyvolávat mnohé příznaky špatného fungování mozku.
@Anonymní píše:
Zdravím.
Zajímalo by mě, jestli vlivem nadměrného a dlouhodobého stresu může přestat pracovat mozek. A jaké by byly příznaky atd.
Já myslím, že jo,, už se mi to děje, bojím se kam až to zajde. Příznaky jsou jak z nějaké bláznivé komedie: např. domlouvám si dvě schůzky na stejný čas, zapomínám svoje věci kdekoliv, začnu mluvit a než stačím dokončit větu, nevím, co a proč jsem tím chtěla říct, a u druhých naopak - jsem mizerný posluchač a menší proslov už nědávám, jsem myšlenkama mimo, dělám chyby a nevidím to ani po kontrole, zapomínám slova, které jsem normálně používala denně, absolutně se neorientuju v čase (v prostoru taky ne, ale to jsem v menší míře měla i před tím, ale teď netrefím ani tam, kam jsem už šla třeba pětkrát) ![]()
@Lerista píše:
Příznaky když přestane pracovat mozek? Smrt do několika minut.
No, to jo. ![]()
@Anonymní píše:
Já myslím, že jo,, už se mi to děje, bojím se kam až to zajde. Příznaky jsou jak z nějaké bláznivé komedie: např. domlouvám si dvě schůzky na stejný čas, zapomínám svoje věci kdekoliv, začnu mluvit a než stačím dokončit větu, nevím, co a proč jsem tím chtěla říct, a u druhých naopak - jsem mizerný posluchač a menší proslov už nědávám, jsem myšlenkama mimo, dělám chyby a nevidím to ani po kontrole, zapomínám slova, které jsem normálně používala denně, absolutně se neorientuju v čase (v prostoru taky ne, ale to jsem v menší míře měla i před tím, ale teď netrefím ani tam, kam jsem už šla třeba pětkrát)
mně to připadá spíš jako počátky Alshaimera ![]()
@Anonymní píše:
Já myslím, že jo,, už se mi to děje, bojím se kam až to zajde. Příznaky jsou jak z nějaké bláznivé komedie: např. domlouvám si dvě schůzky na stejný čas, zapomínám svoje věci kdekoliv, začnu mluvit a než stačím dokončit větu, nevím, co a proč jsem tím chtěla říct, a u druhých naopak - jsem mizerný posluchač a menší proslov už nědávám, jsem myšlenkama mimo, dělám chyby a nevidím to ani po kontrole, zapomínám slova, které jsem normálně používala denně, absolutně se neorientuju v čase (v prostoru taky ne, ale to jsem v menší míře měla i před tím, ale teď netrefím ani tam, kam jsem už šla třeba pětkrát)
A navštěva lékaře? ![]()
@Anonymní píše:
A navštěva lékaře?
Mám psychologa, (ale ten se mi zdá, že je na tom i hůř
) s ostatními příznaky to spíš vypadá na AD(H)D, plus ten stres do toho, tak se mi to zhoršuje (a je fakt, že mám k tomu dispozice ) a na magnetické rezonanci mi taky nešli kdysi něco nadstantního, úplně se to rozčísnout se to ale bojím. A ty zhoršené příznaky jsem měla už i jako dítě, taky pod vlivem nervů. Snad to nebude nic horšího, taky mám k tomu zvýšenou citlivost, či co, brečím kvůli každé ptákovině a zas naopak na nějaké věci mi vůbec nejde reagovat, jsou mi úplně šumák.
Ty jo tak to by me take zajimalo, ja ty priznaky mam vsechny dlouhodobe take, uz ani nepamatuju od kdy, ale mne se to nezhorsuje. Neustale nevim, kam jsem dala mobil nebo neco jineho, stale neco hledam, netrefim prakticky nikam, i kdyz jsem tam jela uz 50×. Hledam slova, zapominam, proc jsem co chtela rict. Delsim proslovum mam problem naslouchat (u nekterych lidi mi to ale problem nedela). Zajimave je, ze treba v pisemnem projevu se mi to, ze bych hledala slova nebo nevedela, co jsem chtela rict, nestava.
Magnetickou rezonanci jsem mela v poradku. Praci jsem mela narocnou - manazer financi, ale zvladala jsem ji dobre. Ale jednou se mi treba stalo, ze jsem udelala docela narocnou analyzu a rano jsem ji chtela zacit delat znovu a nepamatovala jsem si, ze je uz hotova.
Anonym2
V case se tedy orientuji a problem s domlouvanim schuzek nemam. Ale dokazu s tim zit.
Anonym2
A kdyz je CT mozku ciste, tak by mel byt mozek ok? Nebo by to spis odhalila eeg jestli je tam neco spatne?
Stres vleze i do kostí. Rozleze se po celém těle. Je v každé buňce těla. Člověk je složitá bytost.
Radikálně změnit prostředí. Odejít někam do klidu. Na dlouhou dobu. Dýchat, meditovat, přestat myslet, zpívat, tančit, malovat apod. Dlouhodobý relax.
Někteří lidé se z podobných důvodů vypraví na pouť. Jdou a jdou, stovky kilometrů. Na té pouti z nich starosti opadávají. Svatojakubská pouť je teď dost známá poutní cesta.
@Celeste97 píše:
Roztroušená skleróza?
RS nesouvisí se zapomínáním.
Zdravím.
Zajímalo by mě, jestli vlivem nadměrného a dlouhodobého stresu může přestat pracovat mozek. A jaké by byly příznaky atd.