Úřad práce v těhotenství
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Klidně se muzes přihlásit na UP, na narok na materskou to nema vliv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla jsem to stejně. Šla jsem normálně na ÚP. Podporu mi schválili, předtím jsem pracovala dva roky. Mezi koncem smlouvy a nástupem na MD jsem měla necelé 3 měsíce. Takže mě jen zaevidovali a jinak po mně nic nechtěli. S nástupem na MD evidenci ukončili.
Jo a nezapomeň každou tuto změnu hlásit na pojišťovně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se Záleží, jaké myslíš odvody
sociální pojištění úp neplatí, ale jelikož to není povinné, tak to asi ničemu nevadí
otázka je, jak se to poté započítává do důchodu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Holka-z-vesnice píše:
@martina.se Záleží, jaké myslíš odvodysociální pojištění úp neplatí, ale jelikož to není povinné, tak to asi ničemu nevadí
otázka je, jak se to poté započítává do důchodu
Však právě.. Povinné odvody.. Víc netřeba. Do důchodu se nezapočítává ani jedno, pokud vím.. Navíc jde o 3 měsíce
vůbec bych to neresila. Na pn jsou vycházky atd.. To je nesmysl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako náhradní doba na důchod se ti počítá doba, kdy pobíráš podporu a z ostatní doby jen 3 roky za život, z toho rok do 50 let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máte s tím někdo teď aktuální zkušenost? Bylo mi řečeno, že pokud budu nezaměstnaná v době, kdy budu chtít jít na mateřskou, tak na ni nemám nárok i když splnim ostatní věci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@2468 píše:
Máte s tím někdo teď aktuální zkušenost? Bylo mi řečeno, že pokud budu nezaměstnaná v době, kdy budu chtít jít na mateřskou, tak na ni nemám nárok i když splnim ostatní věci.
Mám zkušenost cca 1,5 roku zpátky, a pokud vím nic se nezměnilo. V případě skončení smlouvy v těhotenství se jen musíš vejít do ochranné lhůty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andelka83 Díky, tu ochranou lhůtu 180 dní jsem úplně vypustila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se píše:
Však právě.. Povinné odvody.. Víc netřeba. Do důchodu se nezapočítává ani jedno, pokud vím.. Navíc jde o 3 měsícevůbec bych to neresila. Na pn jsou vycházky atd.. To je nesmysl
No, registrace na up s podporou se započítává. U nemoci po konci pp si nejsem jista.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den
Chtěla bych se zeptat jestli se s tím už někdo setkal.
Jsem těhotná, pracovní poměr mi končí v prosinci, to už budu tak v 5 měsíci. Předpokládám že do nové práce mě už nikdo nevezme.
Nárok na mateřskou bych mít měla.
Jít teda na neschopenku nebo se nahlásit na úřad práce a pobírat podporu v nezaměstnanosti?
Pokud bych probírala podporu v nezaměstnanosti budu mít i tak nárok na mateřskou? Děkuji.