Úřad práce v těhotenství

Anonymní
9.10.20 06:34

Úřad práce v těhotenství

Dobrý den
Chtěla bych se zeptat jestli se s tím už někdo setkal.
Jsem těhotná, pracovní poměr mi končí v prosinci, to už budu tak v 5 měsíci. Předpokládám že do nové práce mě už nikdo nevezme.
Nárok na mateřskou bych mít měla.
Jít teda na neschopenku nebo se nahlásit na úřad práce a pobírat podporu v nezaměstnanosti?
Pokud bych probírala podporu v nezaměstnanosti budu mít i tak nárok na mateřskou? Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101710
9.10.20 06:35

Klidně se muzes přihlásit na UP, na narok na materskou to nema vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
9.10.20 07:00

Měla jsem to stejně. Šla jsem normálně na ÚP. Podporu mi schválili, předtím jsem pracovala dva roky. Mezi koncem smlouvy a nástupem na MD jsem měla necelé 3 měsíce. Takže mě jen zaevidovali a jinak po mně nic nechtěli. S nástupem na MD evidenci ukončili.
Jo a nezapomeň každou tuto změnu hlásit na pojišťovně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.10.20 08:26

Jdi na up, budeš mít placené odvody a klid :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.10.20 09:38

@martina.se Záleží, jaké myslíš odvody ;) sociální pojištění úp neplatí, ale jelikož to není povinné, tak to asi ničemu nevadí :nevim: otázka je, jak se to poté započítává do důchodu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.10.20 09:40
@Holka-z-vesnice píše:
@martina.se Záleží, jaké myslíš odvody ;) sociální pojištění úp neplatí, ale jelikož to není povinné, tak to asi ničemu nevadí :nevim: otázka je, jak se to poté započítává do důchodu :nevim:

Však právě.. Povinné odvody.. Víc netřeba. Do důchodu se nezapočítává ani jedno, pokud vím.. Navíc jde o 3 měsíce :mrgreen: vůbec bych to neresila. Na pn jsou vycházky atd.. To je nesmysl :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
9.10.20 09:49

Jako náhradní doba na důchod se ti počítá doba, kdy pobíráš podporu a z ostatní doby jen 3 roky za život, z toho rok do 50 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765
9.10.20 09:52

Máte s tím někdo teď aktuální zkušenost? Bylo mi řečeno, že pokud budu nezaměstnaná v době, kdy budu chtít jít na mateřskou, tak na ni nemám nárok i když splnim ostatní věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
9.10.20 10:11
@2468 píše:
Máte s tím někdo teď aktuální zkušenost? Bylo mi řečeno, že pokud budu nezaměstnaná v době, kdy budu chtít jít na mateřskou, tak na ni nemám nárok i když splnim ostatní věci.

Mám zkušenost cca 1,5 roku zpátky, a pokud vím nic se nezměnilo. V případě skončení smlouvy v těhotenství se jen musíš vejít do ochranné lhůty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765
9.10.20 10:19

@andelka83 Díky, tu ochranou lhůtu 180 dní jsem úplně vypustila :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
9.10.20 12:24
@martina.se píše:
Však právě.. Povinné odvody.. Víc netřeba. Do důchodu se nezapočítává ani jedno, pokud vím.. Navíc jde o 3 měsíce :mrgreen: vůbec bych to neresila. Na pn jsou vycházky atd.. To je nesmysl :think:

No, registrace na up s podporou se započítává. U nemoci po konci pp si nejsem jista.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat