Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
dobrý večer, chtěla bych se zeptat. Spíš potřebuju radu. Dnes jsme byli nakupovat, a jak maj v obchodních domech kušíky kam se dá dát autosedačka. Dali jsme tam prcka, a když jsem vycházeli tak jsem si nevšimli sloupku před námi a narazili košíkem do něho. S prckem to v sedačce hodilo. Nezvrací, nemá teplotu. Ale obvikle usne v osum a spí až do dvou na kojení. Ale dneska usla opůl osmé a v deset se zbudil a je doteďka vzhůru. Mám jet na pohotovost ![]()
děkuji
Majo ale nevzali jste ho hlavou do sloupu né?Jen košíkem a dítě poskočilo?
To se stává, že občas dítě změní zaběhnutej režim bez ohledu na to, cos e přes den dělo nebo nedělo. Autosedačka je na to dělaná, aby ztlumila maximálně případnou havárku v autě. Nevím přesně, jak velký náraz s tím košíkem to byl, ale když si to představím, nevidím důvod k panice.
Maaja16 píše:
jo košíkem ale hodilo o i autoseačkou
v tom případě bych byla uplně klidná a to že nespí bych brala tak že s tebe cítí nervozitu s toho co se stalo ![]()
Maaja16 píše:
bohužel to nebyla má vina. Už ji nepůjčím
To zní, jako bys byla radši, kdyby se to stalo tobě ![]()
Určitě bude v pohodě, vem si, jaký náraz by musela snést při autonehodě, od toho sedačky jsou, aby riziko traumatu co nejvíc snížili, takže náraz košíku do sloupku bych vůbec neřešila ![]()
To bude v pohodě. Pokud malá nemá žádný problém, nepanikař. Můj syn, když mu bylo sedm měsíců, si na hlavičku strhnul žehličku. Byla to moje chyba, neměla jsem na návštěvě dostatečně prozkoumaný terén a šňůra od žehličky byla velké lákadlo. Krve by se ve mě nedořezal, dodnes se oklepu, když si na to vzpomenu. Samozřejmě, že jsme byli na rentgenu, ale vše dopadlo dobře. Ta žehlička naštěstí spadla tak nějak šikovně. Chápu Tvou úzkost, vždyť jde o naše zatíčka. ![]()
Ahoj, když bylo dceři asi 8měsíců, měli jsme malou havárku v autě. Já zastavila a řidič za námi do nedobrzdil a narazil do nás. Jak to se mnou škublo, tak jsem si myslela, že mám přerazené záda a malá? Ta se jen vzbudila a nic.
Takže buď v klidu. Pokud jsi ho nevzala hlavou o ten sloupek, tak se mu určitě nic nestalo.
manžel mě osočuje že mimčo nechci nikomu půjčovat, a vysvětlení že se oni bojím mu nestačilo. Tak jsem ho půjčila jeho sestře a tak tak to dopadlo. Ale klepu se ještě teďka
Dobrý den,chtěla jsem se yeptat spíš poradit, včera měla má neteř 15tiletá mého 21měsíčního synka a přišla na večír že jni spadl sprvního schodu ale na hlavičce moc odřenej nebzl ale zvracel mi 6krát dnes už né ale má prujem a to snad už poo 8sméa začal mít i slabou teplotu,mám děti tři a tak nevím kam dřív skočit,myslíte že to přejde nebo radši ho dát zrengénovat. ![]()
já jsem plašan,já lítám k doktorce s malou pořád. Ale pokud prcek zvrací tak bych určitě jela na pohotovost. Jistota je jistota. Pokud by to nebylo úrazem hlavičky tak by to mohla být střevní viróza. Ale když se jedná o hlavu zajela bch do nemocnice. Hodně štěstí ať to dobře dopadne
ahojky,mam 20ti měsíčního syna,byli jsme na oslave,deda si vzal maleho k houpacce,byli na strane a koukali jak se ostatni deti houpou,ale malej se m rozebehnul,a houpacka ho bouchla do hlavicky,z boku,ale zeleznou trubkou,ma tam bouli,a plakal tak 2 min,pak si normalne hral,stalo se to v pul 9 vecer,tak jsme cekali 2 hod,a vse ok,pak se vykoupal vypil trocha mlicka a hned usnul,ale mam desny strach,myslite ze mam jit k doktorce a at nam udela RTG?
děkuji za odpovedi