Kdy jste založily Vašemu dítěti urazové pojištění?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Úrazové pojištění
Ahojky maminky,zajimalo by me od kdy jste zalozily vasemu diteti urazove pojisteni a u jake pojistovny si myslite,ze je to nejvyhodnejsi.Chtela bych urazovku rovnou i se sporenim.Malemu je 16 mesicu tak nevim jestli uz jsem mu mela zalozit pojisteni davno nebo je jeste cas,ale vzhledem k tomu,ze uz chodi tak si myslim,ze by to bylo zpravne
.Poradte prosim.Dekuji predem za odpovedi. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj Janiku, každopádně je důležité mít životní a úrazové pojištění hlavně pro tebe a manžela a až v zápětí dítko. Nejlepší je mít dítě na své pojistce, to vychází i levněji než pojištění přímo pro děti. A v dnešní době, když spořit, tak stavebko. Zatím. Pojišťovny jsou různé a každá nabízí podobné produkty, takže záleží na vaší volbě. Kdyby jsi chtěla vědět více, klidně napiš SZ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tyhle kombinované produkty nebývají moc výhodné. Radši bych malému založila stavebko nebo peníze dávala na spořící účet.
Nějak jsem nepochopila k čemu úrazovku pro dítě. My máme takto pojištěného jen „živitele rodiny“ protože tomu kdyby se něco stalo, tak jsme bez příjmů a tudíž v háji. K čemu ale peníze, když se něco stane dítěti? Na léčebné výlohy bych kdyžtak zrušila spořák. A kdyby si zlomil nohu, dostali bychom max pětikilo a ještě bych se musela handrkovat. Prostě úrazovka pro dítě jsou vyhozené peníze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme malého pojištěného v rámci naší pojistky u Kooperativy. Je pojištěný na úraz a na pobyt v nemocnici. Rozhodně to jako zbytečnost nepovažuju.
Kombinovaným produktům typu Sluníčko bych se raděj vyhnula, jelikož jsou neprůhledné. Nevíš, kolik peněz jde na spoření, kolik na pojištění. Raději bych si zaplatila zvlášť pojistku a zvlášť spořila - stavebko (tady bych ale vyčkala, jak se to vyvrbí se státní podporou) nebo spořící účet.
- Citovat
- Upravit
Gino, doolím si nesouhlasit ![]()
Když máš dobré pojištění (ne klasické od České pojišťovny třeba
), pak je ot výhodné. dětems e hodně často něco stává, tak proč stonat zadarmo, že jo ![]()
Kamoš má dvě děti a jen za poslední rok už jim pojišťovna vyplatila 70 000. Jasně, že ideální je, když se nikomu nic nestane, ale když už, tak proč z toho alespoň něco nemít, že jo ![]()
Mám na jedné pojistce sebe a tři děti (jedno moje a dvě bráchovy) a platíme měsíčně 400 s tím, že za den v nemocnici dostaneš 1000, za zlomenou ruku můžeš dostat třeba 10tis. … atd… Myslím,že to nejsou úplně vyhozené peníze. Ale chce to mít fakt dobrou pojistku. A dobrá ne vždy znamená drahá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stavebko NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nějaké dětské investiční životní pojištění,kde máš dítko pojíštěné a zároven spoříš.Pokud bys chtěla poradit,napiš mi na mail:ILDO1@seznam.cz
""http://www.celysvet.cz/skin/smile/s10481.gif:http://www.celysvet.cz/…e/s10481.gif
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ILDO píše:
Stavebko NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nějaké dětské investiční životní pojištění,kde máš dítko pojíštěné a zároven spoříš.Pokud bys chtěla poradit,napiš mi na mail:ILDO1@seznam.cz
""http://www.celysvet.cz/skin/smile/s10481.gif:http://www.celysvet.cz/…e/s10481.gif
Ildo, bylo by dobré napsat důvody, proč jedno ne a druhé ano ![]()
- Citovat
- Upravit
Ildo, proč ne stavebko? Dokud nezruší státní podporu, zůstává to snad nejvýhodnější fin. produkt ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gina108 píše:
Ildo, proč ne stavebko? Dokud nezruší státní podporu, zůstává to snad nejvýhodnější fin. produkt
Tak tak. Jediná nevýhoda je tam to, že je na 6 let, ale vzhledem k tomu, že dítěti nejspíš chci spořit dlouhodobě, nemělo by to vadit.
- Citovat
- Upravit
Ahoj my máme malého napsaného ve svých pojistkách. Platíme za něj každý navíc asi 50Kč/měsíc.
Jednou jsme jí již uplatnily. Upadl a odřel si nos. Nic to nebylo ale naše pojišťovačka mi řekla ať s ním jdu k dr a uplatním pojistku.
Dostal tehdy 5tisíc.
Jinak mu od 6týdnů spoříme na stavebním spoření. To mi přišlo nejvýhodnější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lulje, no asi máš pravdu, ale na tomhle bych teda fakt vydělávat nechtěla. Třeba můj švagr byl jako dítě takový sebevrah, že by se to i vyplatilo. Já jen doufám, že děti budou opatrné po mně. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím Vás tady holky, ráda bych se k tomuto tématu taky něco dozvěděla
. Jak jsem to tak pročítala, tak myslíte, že je nejlepší tedy stavebko, spořící účet a to úrazové na dítě třeba přidat ke své pojistce? Já mám jen životko u Generali a i k tomu to jde? Stavebek nejsem zrovna vyznavač.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gino, ale ono nejde o to, abychom „vydělali“ na jeho úraze. Jde o to, kdyby se mu náhodou něco stalo (doufám tedy že ne), tak aby to pokrylo náklady a my se nedostali do finančních problémů, splácíme úvěr na bydlení. Dneska se platí za všechno - pobyt v nemocnici, léky apod.
- Citovat
- Upravit
Gina108 píše:
Tyhle kombinované produkty nebývají moc výhodné.
To je pravda. Hlavně žádné Sluníčko, Berušku, Lvíčka. Když už, tak investiční životní pojištění, ale nejlépe zvlášť úrazovku a zvlášť investici/spoření.
Radši bych malému založila stavebko nebo peníze dávala na spořící účet.
Do stavebka bych nešla. Jak to zkrouhnout, tak to bude srovnatelné s tím spořícím účtem, ale k penězům se 6 let nedostneš (kdežto na spořící účet ano, kdyby se stalo něco nenadálého a ty potřebovala peníze)
Nějak jsem nepochopila k čemu úrazovku pro dítě. My máme takto pojištěného jen „živitele rodiny“ protože tomu kdyby se něco stalo, tak jsme bez příjmů a tudíž v háji. K čemu ale peníze, když se něco stane dítěti?
K čemu? Když ti dítě spadne např. z prolízačky, přelomí si páteř a zůstane na vozíku tak:
- se budeš muset o něj starat a nevrátíš se do práce (nebudeš tedy vydělávat, jen dostávat dávky od státu)
- bude tě to stát peníze (různé pomůcky, doplatky léků, apod.)
- může se stát, že dítko ani v dospělosti nebude vydělávat a celý život bude odkázané na dávky od státu (invalidní důchod)
Není to o tom, na dítěti „vydělat“, ale o tom, aby tě to finančně nezruinovalo, resp. aby dítě mělo kompenzaci i za to, že nikdy nebude pořádně vydělávat.
Takže, úrazovka pro dítě nejsou vyhozené peníze, ale musí být dobře udělaná: pořádnou pojistnou částku pro případ trvalých následků úrazem (v řádech milionů) - to stojí pár korun, ale naopak žádné drobné za bolístky, které se zahojí a následek nenechají (tzv. „bolestné“, to je ta pětistovka, o které jsi psala) - a ty jsou naopak drahé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Wiolla píše:Takže, úrazovka pro dítě nejsou vyhozené peníze, ale musí být dobře udělaná: pořádnou pojistnou částku pro případ trvalých následků úrazem (v řádech milionů) - to stojí pár korun, ale naopak žádné drobné za bolístky, které se zahojí a následek nenechají (tzv. „bolestné“, to je ta pětistovka, o které jsi psala) - a ty jsou naopak drahé.
Tak tady by mě zajímaly (a myslím že i zakladatelku) konkrétní čísla a produkty. Kolik tedy přesně platíš za dobrou pojistku, jaká je výše poj.plnění v případě trvalých následků a co je to za produkt? To snad není tak intimní info.
Já se zatím setkala s Pojištěním plus od GE Money, kde se sice platí „jen“ 49,– Kč měsíčně, ale poj. plnění v případě trvalých následků úrazu je jen 200 tis jednorázově, takže nic moc. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit