Určené oblečení do školky?

483
7.11.16 19:05

Určené oblečení do školky?

Zdravím, zatím mám malé dítě, takženemám přehled, ale nedávno za mnou přišla známá a tím, že ve školce dostala vynadáno od učitelěk, že její dcera už tři dny po sobě na sobě neměla zástěrku. Že prý kde to jako známá viděla, aby holčička byla ve školce bez zástěrky, prý je snad normální, že holčičky na sobě ve školce musí mít zástěrku a nebo alespoň sukýnku přes legíny.
Tak se ptám, to jako fakt??? A nebo je to jen další z „komunistických zvyků“ v tamní školce? Jako známá se prý hned ohradila, že si myslí, že tohle je její věc jako rodiče a že považuje za naprosto dostačující, že její dcera má na sobě tričko a legíny stejně jako kluci, u kterých nějaký jiný speciální úbor nepožadují. Na to jí prý učitelka řekla, že je ale nepřípustné, když její dcera takto vybočuje mezi ostatními holčičkami (a to jindy prý zástěrku má, ale jednak jí známá zrovna prala a jednak její dcera ani není na nějaké parádění, takže ji prostě nosí nerada)
Takže nás teď zajímá, jak to chodí jinde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35792
7.11.16 19:09

Zaplaťpánbůh za naši školku, kde se nic organizovaně neučí a můžou si nosit co chtějí včetně úboru pro Supermana :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16998
7.11.16 19:10

U nás naopak oblečení bez sukýnek podporují - lépe se to převléká, dětem se v tom lépe běhá..takže jak kde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
7.11.16 19:11

Učitelkám je do toho prd. Toto je v režii rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24178
7.11.16 19:11

U nas ve skolce to je jedno. Ze zacatku chodila bez sukynky a nyní ji zase vyžaduje. Nechala bych to na holčičce. Jestli ji to nevadí, nedávala bych ji to, pokud by ji chtěla, dala bych. Zástěrku dcerka měla na začátku docházky do školky a dávala si ji, když něco kreslili či vyráběli. Nebyla pak tolik zabarvená od barev. Jinak ji nenosila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
7.11.16 19:12

Mrkni jim do Školního řádu…co je psáno, to je dáno. Silně pochybuju, že je tam zmíňka o povinné „uniformě“. A pokud ano, tak má známá důvod rozvířit doiskuzi na nejbližší třídní schůzce…přijde mi to ujeté a to jsem úča.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68995
7.11.16 19:15

Co je zasterka? Dcera si obleceni vybira rano sama a je sukynkova/satickova, takze jen triko a leginy nemela snad nikdy, ale ostatni holcicky kolem pravidelne. Jedina prosba (ne pozadavek) ucitelek je, aby si deti pokud mozno vybrane obleceni dokazaly obleknout/svleknout samy. Takze nedavam treba tesne puncochace nebo boty na tkanicky, at s ni nemaji moc prace. Popripade prosi, pokud neni dite obleceno adekvatne pocasi (v parnem lete nema pokryvku hlavy, pri teplote pod nulou by dorazilo bez cepice).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5925
7.11.16 19:15

@Elinečkaaa Holky můžou mít co chtějí, to je fakt buzerace asi ještě žijí za komunistů, já bych změnila školku, nebo bych se s učitelkou asi pohádala, já když se naštvu tak si nevidím do huby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1745
7.11.16 19:20

U nás je to taky libovolné, dávám legíny a tričko, teď když je zima, tak punčocháče a na ty někdy sukýnku nosí. Ale takovou tu lehoučkou, na gumu. Zástěrka mě přijde trapná, ještě z mé školkové docházky - nenáviděla jsem ji (nepočítám tu igelitovou na kreslení) Spíše mě fascinuje třeba holčička v šatové zástěrce, kterou ji maminka ráno zapne vzadu asi na 10 knoflíků. Zástěrka je ke kolenům, takže mě zajímá, co třeba při vycházce, jestli si k tomu natáhne tepláky nebo ji to učitelka musí svléci a obléci, což teda učitelku lituji. U nás ve školce měly jediný požadavek, aby oblečení bylo, co nejjednodušší, tak se toho snažíme držet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
7.11.16 19:24

U nás nic takového nenařizují, každý nosí co chce. Učitelka fakt žije ještě v minulý době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
7.11.16 19:28

U nás u malých dětí zástěrku a sukýnku vyloženě nedoporučili, protože si jí holčičky lehce počůrají a je to pak zbytečná starost. Další co nedoporučili jsou punčochy, že slézají a děti si je pak popotahují a nemají čas si pořádně hrát. Takže malá chodí tričko a legíny a je spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
7.11.16 19:29

@Taara69 Ji svlíkne přes hlavu, ne? Na to stačí rozepnout tak 1-2 knoflíky, podle toho jak má velkou hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
7.11.16 19:31

U nás mají nařízení (myslím, že i ve školním řádu) jen ohledně papuček (pevné kolem celé nohy, žádné crocsy ani nic podobného), jinak to je učitelkám šumafuk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
7.11.16 19:32

@subsomi A zrovna tohle nařízení je celkem pochopitelné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
7.11.16 19:41

@Elinečkaaa S něčím takovým by si na mně paní učitelka přišla jednou a velmi slušně leč rychle bych jí odkázala do míst, kde slunce nesvítí.
Ale u příbuzných měli ve školce také holčičky doporučený stejnokroj punčochy/legínky + zástěrku. Nevím proč, přijde mi to nepraktické a puťkoidní. Mě zástěra evokuje uklízečku, jezeďačku nebo babku ze Slunce seno… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin