Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
To slyším poprvé v životě ![]()
V naší školce tedy je povinná uniforma, ale jde jen o tričko. Na nohou můžou mít, co chtějí.
Jak taková zástěrka vypadá? Představuji si jen tu kuchařskou, ale to nebude ono ![]()
U nás zástěrka není povinná, ale občas bych jí uvítala, mám holčičku prasátko, celkem jsem pochopila k čemu jsme je měli
![]()
Nicméně pokud to nemají v řádu, není to vymahatelné, kolik je učitelce??
@Fjodorka já si představuju toto http://img.mimishop.cz/…b4691561.jpg
@medunka23 píše:
U nás zástěrka není povinná, ale občas bych jí uvítala, mám holčičku prasátko, celkem jsem pochopila k čemu jsme je měli![]()
Nicméně pokud to nemají v řádu, není to vymahatelné, kolik je učitelce??
Tak klukovi taky tričko nevydrží déle než jeden den. Tak má prostě do školky taková trička, u kterých mi nevadí, že je zakydá rajskou. To samé tepláky, má hraniční pořizovací cena je 150 Kč za kus maximálně.
U nás mají i děti doporučení, aby do školky nosili starší oblečení, kterého rodičům nebude líto.
@medunka23 píše:
Boze, to jako nekdo opravdu nosi? A jeste aby to bylo povinne? To je jak pro uklizecku ![]()
Naše děti měli jen doporučeno, aby měli oblečení s kapsou na kapesník - tepláčky atp. Aby neběhali s nudlí u nosu přes celou třídu.
Trvat na zástěrce (už jen to slovo mě irituje) by mi fakt vadilo…
@medunka23 píše:
Ty vado
![]()
Naopak, radí nám, ať do školky nedáváme hodobožové oblečení, ale klidně starší, ať nám ho není líto:-) Já jsem zastáncem jednoduchého oblečení, aby nebyly problémy s oblékáním, i když děti-tedy aspoň holčičky si do toho kecat moc nenechají:-) Takže triko a legíny, plus nějaká sukně nebo šaty. Punčochy s ťapkama nosí až teď jako předškolák, dřív by si je neoblíkla bez řevu.
Ja si tu zasterku zcela zive predstavuju z takovy ty nechutny nepropustny umeliny, co se z toho silo naposled pred triceti lety
Z ceho se to dela dnes?
Jo, jinak teda u nas trvaji akorat na tom, ze je jedno obleceni dovnitr a jine ven.
Bych se s tím nesrala, normálně sepsala vlastnoruční negativní reverz. Že jako zákonný zástupne nezletilého toho a toho odmítáš, aby dítě nosilo zástěrku. Byla jsi školkou poučena o veškerých rizicích toho, že dítě nebude nosit zástěrku, jsi si těchto rizik vědoma a přebíríš veškerou zodpovědnost za rizika, která plynou z nenošení zástěrky. Do závorky bych sepsala veškeré argumenty učotele ( znečistěné oblečení, psychická újma dítěte, které nosí oděv odlišný od ostatních spolužáků…)
Já měla stejněj problém s bačkorama, sepsala jsem to a byl pokoj.
@Svistice píše:
@Lama Lama Jaký měla školka problém s bačkory?
Tipuju capáčky ![]()
@ugluk píše:
Jo, jinak teda u nas trvaji akorat na tom, ze je jedno obleceni dovnitr a jine ven.
Tak to u nás ani na tom… u nás akorát na pyžámku.
U nas je to jedno, ale dite se musi umet samo prevlect. Dcera nosí leginky a šaty. Ma ve skříňce troje a klidně si je nekolikrat prevlece. Sukni na leginy nedovolím, i s kalhotami treti guma na břiše.
@Svistice píše:
@Lama Lama Jaký měla školka problém s bačkory?
jsem nechtěla klasické bačkory, měli capáky. Nelíbili se capáky, že prý to může uklouznout. I koupila jsem tedy capáky podlepení gumou. A stejnak pindy. Ž e to nedrží kotník, mlžou si zvrknout nohu, když se jim zvrkne na schodech, tak padnout ze schodů a to není jen tak, plus jim to ničí klembu a jánevim co.
Tak jsem všechny ty nebezpečí sepsala, abych tomu dodala na důrazu, tak jsem tam přihodila i smrt ( nám v práci kladou na srdce, že správný negativní reverz musí obsahovat i riziko smrti
), hodila podpis… Úča se divila, že něco takového by teda ona nepodepsala, takle přivolávat takové hrůzy. Jsem jí řekla, že tíím, že to podepíšu to riziko nijak nezvýšim, že bez pevné podrážky chodí doma už leta a veěřím, že to bez újmy přežijou i ve školce. Tak ještě něco dodala v tom smyslu, že ale přecijen doma je můžu hlídat, ale oni jich maj na starost 30 a to ty kotníky neuhlídaj. Tak jsem znovu zopakovala, že to po nich nechci a risknu to.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.