Určení pohlaví andulky

1.1.24 17:43

Určení pohlaví andulky

Prosím, prosím, je tu mezi námi chovatel nebo chovatelka andulek? Rádi bychom věděli, zda jsme dostali holčičku nebo kluka. A pokud se dá poznat, jestli je to mládě, nebo dospělák. Syn andulku dostal od spolužáka a údajně by to měl být mladý sameček. Ale každý kdo zvířátko zatím viděl tvrdí, že je to samička, navíc s vápenkou. Poradí nám tu někdo od fochu???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
1.1.24 17:46

Co se zeptat rodicu spoluzaka..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.1.24 17:50

@Lucie_Sx to by myslím nepomohlo, jelikož spolužák je plnoletý a s rodiči nebydlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81595
1.1.24 17:58

Zjistit, jak je to staré. U dospelcu to poznáš podle barvy ozobí. Je pravda, že tenhle je má nadechnutí do modra. Tak pokud je to mládě, muže být i sameček. No a když máte jednoho, tak je to přece jedno, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.1.24 18:12

@inkakřivák jedno to samozřejmě je, jen nás prostě zajímalo jestli je to on nebo ona :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
1.1.24 18:15
@Veverka Kiki píše:
@Lucie_Sx to by myslím nepomohlo, jelikož spolužák je plnoletý a s rodiči nebydlí.

Myslela jsem to tak, dopatrat chovatele.
Odkud presne ten ptak je.
Jestli spoluzak andulky chova, nebo nejsky jeho kamos, nebo je to ptak ze zverimexu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.1.24 18:23

@Lucie_Sx spolužákovi andulka zůstala jako nechtěné dědictví po bývalé přítelkyni. Chtěl se jí prostě zabavit a řekl synovi, že pokud ví, měl by to být mladý sameček. Kupovaná byla ve zverimexu někdy v září. To je vše co víme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37275
1.1.24 18:24

Samci mají barevné ozobí. Kroužek předpokládám nemá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37275
1.1.24 18:27
@Veverka Kiki píše:
@Lucie_Sx spolužákovi andulka zůstala jako nechtěné dědictví po bývalé přítelkyni. Chtěl se jí prostě zabavit a řekl synovi, že pokud ví, měl by to být mladý sameček. Kupovaná byla ve zverimexu někdy v září. To je vše co víme.

Tak to je určitě samička, od září by se to už dávno vybavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.1.24 18:35

@JancaS84 nemá kroužek, bohužel… já jsem to trošku googlila, právě vím, že samci mívají modré ozobí. Ale tahle andulka má červené oči, takže předpokládám, že je albín a tam to prý může být i jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
1.1.24 19:49

Přijde mi to jako samička.
Vápenka - kdysi jsem s tím byla na veterině. Nic s tím nedělali, prý mám aspoň 2× denně potírat olejem, že to toho roztoče zabije, udusí se. A zabilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2924
1.1.24 19:56

Spis mi to prijde jako holka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.1.24 20:00

@Veruš1 vápenku léčíme kapičkou od veterináře pod křídlo. Myslíte samička? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.1.24 20:02

@Janee19 díky za názor :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
1.1.24 20:16

Je to samice.

• načítám...