Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
tak mám za sebou první „velké testy“ na genetiku, kde doktor měřil všemožně miminko a naštěstí vypadá čiperně a zdravě. Zarazila mě až otázka: „Chcete znát pohlaví miminka?“ Samozřejmě jsem chtěla. Máte někdo zkušenosti, že by se doktor netrefil a nakonec by změnil stanovisko? Na obrazovce jsem viděla svého potomka „HD kvalita“ a překvapilo mě, jak moc ve „3D“ ho můžu obdivovat, takže bych tomu ráda věřila.
Hlavně proto že pro holčičku prostě nemůžu vybrat jméno ![]()
U obou dětí mi sdělili pohlaví ve 13tt a vždy se trefil..
ale jsou případy kdy se plete..záleží jak ja zkušený, jak dobře bylo dítě natočené a jak má kvalitní utz
Mě určili kluka správně, ale kamarádce to pořád měnili a nakonec má holku.
Já jsem taky byla překvapená, že už ve 13tt mi řekli pohlaví, tak jsem zvědavá jestli ve 20tt mi řeknou to stejné
Nám to genetik také řekl ve 13 týdnu. No, vlastně jsem si toho všimla dřív, než se nás zeptal, zda to chceme vědět. Řekli jsme ano…a v tu vteřinu říká…tak kluci mají pindíka tak tady je ![]()
Ono to záleží, jak je plod natočený a u nás to šlo hezky vidět ![]()
Doktorka na screeningu rekla s jistotou ze holka. V 16.tydnu muj gyn ze asi kluk. I fotky pindoura mi dal a na velkem utz ta sama dr ze screeningu, zase ze je to 100%holcicka. No a holka to fakt je ![]()
@S.maya tak nevím ve 13tt se to určuje podle pohlavního hrbolku, tak jestli ten váš už měl pindíka, tak to je teda borec ![]()
Co vím od nás z uzavřenky, tak pohlaví takto brzy řekli asi 50% z nás a ve všech případech se trefili
Byli to tak pade na pade kluci/holky. U ostatních raději řekli, že si nejsou jisti…
Mě moje gyn. Řekla ze ve 13 tt ještě nejsou plně rozvinuté pohlavní orgány a ať si počkám. Je pravda ze mi nedělala 3D utz, ale pockala jsem si do 22 tt a řekla mi na 100% ze holka ![]()
@KarotkaGreen u obou dětí a u obou trefa..kluci..ted se těším na potvrzení za cca 14 dní..
@Biibii nejsou plne rozvinute, ale jsou parametry, dle kterych to jde určit spolehlivě uz takto brzo..
Nám doktor na screeningu ve 13tém řekl, že by to směřoval do modra, ale samozřejmě to není stoprocentní a nemůžeme se na to spoléhat. Ve 20tém se ukázal na UZ uplně jasně, to by se nedalo splíst
Kluk to teda je, takže u nás se trefili.