Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj vsem, vim ze je asi jedno jestli to bude holka nebo kluk, hlavne, ze je miminko zdrave, ale jsem ve 13tt a podle tohoto snimku mi dr rekla, ze je to urcite kluk, myslite si, ze uz se tim muzu skutecne ridit? Mel nekdo taky fotku ultz takovou, kde to vazne vypadalo na pindika a nakonec to pindik nebyl? Za odpovedi a pripadne fotky z ultz budu rada, dekuju, hezky den vsem ![]()
Když to doktorka řekla musela si tím být dost jistá…přesto bych ale počkala s nákupy vyloženě klučičích věci až po 20tt…
Jinak mě v prvním těhotenství nebyli schopni spolehlivě určit pohlaví ani po tom 20tt…říkali že tak na 60% holka
Ve druhém to jednoznačně doktor řekl že to bude kluk už v tom 13tt asi tak 3s po tom co přiložil sondu na břicho…
V obou případech se teda trefili…nicméně i když si byl lékař hodně jistý tak jsem se sháněním čekala až po tom 20tt..po 2. Screeningu..
Tak konkrétně podle tohohle snímku ti to neřekl, není tam pohlavní hrbolek. V tomto týdnu žádný penis ještě neexistuje, pohlaví se určuje podle sklonu hrbolku. Pokud si byl lékař chlapcem jistý, tak to na 90% chlapec bude.
@Twoo no ještě bych počkala na 2.screening, tam už by to mělo být jasnější. Mně to doktorka řekla až někdy kolem 20. týdne. S nákupy bych počkala, přece jenom do porodu daleko a sama vím, že i druhý screening může vyjít špatně, i přesto, že první byl ukázkový.
@Magda124 dekuju, ja vim, ze je jeste cas, jen nad tim clovek premysli, vis jak
Kazdopadne me prave zarazilo, ze si byla doktorka vicemene 100% jista, ze je to kluk… tak proto jsem se ptala, zda to takhle treba nekdo mel. Miminko se tam nejdriv zakryvalo a po nejake chvili hledani prave viz ultrazvuk rekla, ze je to kluk.
@Twoo no mě doktorka někdy kolem 15.tt říkala, že má tip a že když jí to vyjde stejně na příští kontrole, tak mi to řekne. Takže bych to brala s rezervou.
Taky bych to nechala s jistotou až na další screening. Nám to teda dr taky chtěl říct hned u prvního, že to vidí jasně, ale my to vědět nechtěli ![]()