Urologie - cévkování/cystoskopie

Anonymní
18.3.25 10:02

urologie - cévkování/cystoskopie

Ahojte,

mám docela blbé uro problémy, kvůli kterým jdu na urologii.. Je mi jasné, že mě budou chtít cévkovat nebo udělat cystoskopii, jelikož vyšetření moči nic moc neukázalo.. Ale chci se zeptat těch, co mají zkušenost s tímto vyšetřením - udělali vám to na místě, nebo na to dostanu speciální termín až po domluvě s lékařem? Byla bych ráda, kdyby mi to vyšetření provedli hned na první návštěvě, jelikož se mi s mými problémy nechce čekat další dva měsíce… :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26864
18.3.25 10:11
@Anonymní píše: Více

To ti nikdo neřekne, jak tě lékař vyšetří.
Cystoskopie je u žen už běžným vyšetřením. Mě ji udělali hned při první návštěvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15422
18.3.25 10:28

Mě před cystoskopií nejdřív odebírali cévkovanou moč na kultivaci a až pak, když byla v pořádku tak jsem šla na cystoskopii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.25 14:18

Mě objednávali: měla jsem přijít ráno v době odběrů.

• Citovat
  • Upravit
879
18.3.25 14:24

Mě objednali na jindy. Matně vzpomínám, že mi taky nejdřív odebírali moč a dle výsledků objednali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
18.3.25 17:26

Byla jsem na cystoskopii 4-krát. Nikdy mi ji nedělali hned, vždycky mě objednali na jiný termín. Nevím, jestli někde dělají hned. Já mám hodně veliké urologické problémy a prostě jsem musela čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.25 18:46

@Lollitka můžu se zeptat, co máš za problémy? Já mám teď už i krev v moči, ne citlivý močák, slabý proud..
No děs. :? Jak dlouho jsi na to tak musela čekat? :)

• Citovat
  • Upravit
9189
18.3.25 19:08

No teď je to trochu lepší, ale mám retence moči, 12 let cca jsem se nemohla sama vyčůrat, nebo až po několikahodinovém pobytu na wc a zoufalém tlačení. Několikrát jsem byla na pohotovosti ze začátku, kdy jsem měla v močáku jednou 1 litr a jednou 1,7 litru, což normálně člověk už vůbec neudrží, ale bohužel můj močový měchýř nefunguje správně.

Jednou jsem měla půl roku cévku a od té doby mám ještě hyperaktivní močový měchýř. Pořád lítám na wc, vydržím přes den úplně max 1,5 hodiny, ale někdy musím už po 10 minutách. Takže mám zmapovaná wc po celé Praze.

Jak dlouho jsem čekala už si nepamatuji, naposledy jsem byla cca před 4 lety, ale moc dlouho jsem nečekala, záleží, kde na to půjdeš. Já byla kdysi u jednoho soukromého urologa, pak ve VFN 2krát a pak Na Homolce.

Ale když se tvé problémy stupňují, tak ti snad dají termín rychle. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.25 19:57

@Lollitka achjo, to musí být hrozné :( a přišli ti na příčinu?

• Citovat
  • Upravit
9189
19.3.25 13:21

No je to nepříjemné, no. Příčina se právě moc nenašla, nejdřív podezření na intersticiální cystitidu, byla jsem i na biopsii z močového měchýře v narkóze, ale pak se nepotvrdila. Podle urodynamického vyšetření mám hypotonický močový měchýř, a detrusoro-sfinkterickou dyssynergii. Ale hlavní příčina těch retencí je asi psychika.

A kdy jdeš na tu urologii? Držím moc palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.25 11:58

@Lollitka Psychika? Hmm, tak to může být dost možná i příčinou těch mých problémů.. Na vyšetření jdu za týden, tak jsem zvědavá. :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex