Urologie - vyšetření

Anonymní
3.11.21 23:16

Urologie - vyšetření

Ahoj maminky i nemaminky :-) Cca 5 let (vlastně od doby, co vedu sexuální život mě trápí pálení po sexu. Trvá to cca 15 minut, sedím na záchodě, svíjím se v bolestech a jakoby mám pocit, že potřebuji něco vyčůrat, i když je to ve finále pár kapek. Občas mě toto pálení trápí i při ‚normálním‘ močení.
Gynekoložka mi doporučila jít na urologii na vyšetření.
Prosím, kdo s tím má zkušenosti. Bolí to? Jak to probíhá? Já se toho strašně bojím.
Děkuji Vám moc za odpovědi.
Mějte se krásně.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14640
4.11.21 00:51

Nic bolestivého se mi nedělo :) Byla jsem tam v těhotenství, když mi u gynekoložky při testu objevili stopy krve v moči, plus v anamnéze jsem měla opakované záněty močového měchýře. Nejdřív si lékařka se mnou povídala, kdy obtíže začaly, jak jsem se dosud léčila atd. Pak mě vyšetřovala na lehátku, to se tedy musíš svléknout, ale vše proběhlo jen pohledem a pohmatem, nakonec jsem musela zakašlat, jestli se u toho nepočůrávám :D Odevzdala jsem vzorek ranní moči ve zkumavce a to bylo vše. Poslala mě na ultrazvuk močového měchýře a ledvin, pak už jsem tam jen byla konzultovat výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.21 09:27

Ahoj.. ja sem sice chlap.. ale asi to bude podobny :-)

Das moč.. tu nejak kultivujou a po tydnu zavolaji jestli je to ok nebo ne.. podle toho nasadi antibiotika.. pak zas kontrola moci.

Kdyby to nezabralo tak daj cca 5 injekci se silnejma antibiotikama.. neboli.. ale mel sem po nich pekny modriny a tak 14 dni o nich dost vis.. rozmasirovavat.

Kdyz to nepomuze tak ti na uro proplachnou mocak.. naplni.. vymocis.. ty hadicky sou neprijemny ale neboli to.

Tady bych rek ze to v tvem pripade skonci.. a treba uz po tech antibiotikach. Ja to mel po operaci patere a nejak poskozeny nervy co ovladaj vsechny tyhle vymesovaci zarizeni.. tak sem si uzil i kameru v mocaku a dal nebudu strasit :-).. sestricky moc fajn.. zdravim Bulovku :)

• Citovat
  • Upravit
24798
4.11.21 19:38

Řešila jsem opakované záněty močáku a žádné injekce jsem nedostala.
Ono se postupuje od neinvazivních zákroků k těm víc nepříjemným, mám za sebou stěry, měření močové trubice, kameru v močáku - jako, jsou lepší věci na světě, ale určitě to nebolelo, spíš jen prostě nepříjemné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.22 16:15

Urologie zadanka? Problem?

Ahoj, je potřeba mit na urologii zadanku nebo se mohu objednat sama? Je lepsi do nemocnice nebo nějaké male ordinace? Mam takove trápení celkove dost casto chodim na wc..ale zanety mi nikdy v moci nevychazeli nebo o tom nevim. ale teď po císařském rezu a cevce to mam dole,,divne". Po cisari jsem mela ecoli prelecenou antibiotiky..nyni uz nic nemam dle moče ale i presto to docela citim divne.. nevim jak to popsat jakoby driv sem pomalu o te mocove,,dire" nevedela a ted ji nejak moc citim nebo nevim jak to rict jak kdyby byla mozna podrazdena? Ja nevim..mela jsem v těhotenství preklampsii, pak ten mocak ecoli, obcas mi bolí zada a bojim se aby ti nebyli ledviny ale nevím no..treba to je jen z toho jak furt taham miminko 8kg.
Ja nevim uplne co mam delat ale nerada bych něco prechodila..takle kdyz nad tim premyslim tak se docela divim že jsem caste curani neresila driv…uz pred porodem sem chodila hodnekrat za den uz mi to i zacina obtezovat kdyz nekam jdu..ale zanety jsem nemela..nevim zda nemam ten syndrom hyperaktivního mechyre..a proste tu,,dirku" podrazdenou te cevky..ale uz je to pul roku ten divny pocit dole… :( Dekuji za rady, postrehy..omlouvam se za chyby fakt specham kvuli miminku

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.7.22 16:23

K tem zadum boli me rano. Vetsinou se treba hodinu pred vstavim probudim ze mi to boli ale pak to pres den rozchodim.. díky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.7.22 20:35

Objednávala jsem se bez žádanky mailem s popisem problémů.
Doporučuji k urychlení před prvním vyšetřením si dva dny psát příjem a výdej tekutin - dá se najít na netu pod pojmem mikční deník.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.7.22 22:02

Dekuji a to mam teda curat nekam a merit v mililitrech kolik jsem vyčůrala?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.7.22 22:20
@Anonymní píše:
Dekuji a to mam teda curat nekam a merit v mililitrech kolik jsem vyčůrala?

Ano. Buď odměrku anebo jsem používala váhu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.7.22 10:18

Dobre. Tak dekuju moc.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení