Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chápu, že to chceš mít za sebou, ale já bych teda byla ráda, že na začátku 37tt je miminko ještě uvnitř. Pokud si dobře pamatuji tak právě v tom 37 ještě dozrávají plíce, takže s tou snahou vyvolat porod bych ještě několik dní raději počkala.
Jsi 36+1 a už jsi zkoušela popohnat porod? Nepřepsala ses v tom čísle? Víš, že by dítě bylo bráno jako nedonošené, kdyby se ti to nedej bože nějak povedlo?
A nevadí ti, že to dítě nemusí po porodu dýchat? Že bude mít problém s adaptací? že může skončit na dlouho v inkubátoru? Že budeš lítat rok po doktorech a cvičit vojtovku?
To mimčo není donošený a tohle je jen slabý výčet toho, co by tě mohlo čekat. Já chápu, že konec těhotenství není procházka růžovým sadem, ale prostě to nestojí za to.
Jé, já ti rozumím. Fakt. Mám za sebou 2 hospitalizace, hrozící předčasný porod, kapačky, strašení s nízkou váhou miminka, rizikovka, zjištění bakterie a ATB léčba atd atd. Zítra budu začínat 37 tt a dle dr se to pomalu chystá, a popravdě mi to nevadí. Aktivně to nevyvolávám, to stejně nepomůže si myslím. Ale rozumím ti.
No, já bych ty reakce zas až tak nehrotila, nic z popsaných domácích způsobů žádný porod u normálního zdravého těhotenství nevyvolá a aktivita typu chůze a sex je dobrá na fyzičku matky, takže celkem jde o prd… a efekt to mít nebude.
Vygruntovat cele obydli. A když to stihnes a nerodis, tak znova
barak budeš mít jako klicku a porodu pomuzes. Nejlepší prý je mýt podlahu rejzakem na kolenou ![]()
@Brbra možná by ti to vadilo, kdybys vedela, co vsechno to muze zpusobit a ze taky muzes odejit domu bez ditete, tech rizik u nedonosenych deti je dost. Vlatsni zkusenost. ![]()
@Anonymní píše: Více
jo, ty to chceš mít za sebou, no fajn, v 36 tt. hodně sobecké přání, i když - starost o nedonošené dítě bude na tobě,
a naše zdravotnictví to zaplatí penězi, které budou chybět zase jinde,
vyvolávat porod v 36 tt. je hodně špatný nápad
@Anonymní píše: Více
Mrzí mě tvoje zkušenost, ale nemusíš na mě být tak ostrá. I kdyby mi to vadilo, co s tím víc udělám? Já aktivně nic nevyvolávám, dodržuju co mi dr. řekl a dál je to na přírodě, víc to ovlivnit nemohu, pokud to přijde.
Jen zakladatelku chápu, že už by to chtěla mít za sebou.
@Semtex Joo, to mně taky přísahali že pomůže ![]()
Neexistuje babská rada kterou bych nezkusila. Zrovna tu podlahu jsem, mimo všemožných dalších haluzí, myla ručně v celém bytě od 39tt obden a porodila jsem 41+3.
A pěkně nas. aná, že jsem si radši mohla válet šunky a vyšlo by to na stejno ![]()
@Kryptozoo
mě třeba ta gruntovaci nálada přepadla vždycky tak dva tři dny před porodem, jakoze jsem se najednou cítila tak nějak netehotne a smejcila a smejcila… ![]()
Zdravicko je to možná trochu blbeee ale už to chci mít za sebou… slyšela jsem rady typu… masírování bradavek, sex, chůze do kopce a podobně ale i přes to mi přijde ze to tak úplně nezabírá… mate nějakou zkušenost ze vám něco pomohlo nebo tak? Jsem 36tt + 1d už mám za sebou 2 výjezdy na pohotovost 1 bylo podezření na odtok vody ale nakonec ne a 2 bylo ze mě neskutečně bolelo v krizi a to trvá už takové 3 dny takže k tomu neprikladam už takovou váhu..