Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, nemáte tip na urychlení průběhu menstruace, zítra jedeme k moři. Dcera 11 let (má již od pondělka)- chtěla bych urychlit ten doznívající průběh, nemáte tip? Ascoturin? Nebo něco. děkuji.
@k.a.c.k.a.1 vodu s citronem - hodně toho citronu. nebo vit C. Mi to dokázalo zkrátit o 2-3 dny.
Beru ascorutin 2tab 3× denně, ale u jedenáctileté slečny bych se nejdřív poradila se svým gynekologem, klidně i po telefonu, že to můžu já neznamená, že ona taky
Slysela jsem o citronu, ale teda 11 leta…no je mozne ze to dostane i u toho more za par dni, jestli je to jeji prvni MS…ze zacatku to byva nepravidelne, ja ji uplne poprve mela asi 10 dni… Hlavne aby to nedostala u more znova no…
@kaja00 já to jednou dostla u moře znovu, bylo mě kolem 20 a bylo to přes prášky
takže asi nezáleží na věku a jak dlouho to máš
![]()
@Verunecka289 No vidis
Tak to je snad jeste horsi…
U more…hm nechtela bych…
Denně jí dej vymačkanej jeden citron nebo kup petku tonicu, tu ať vypije během dvou dní. Tonic zužuje cévy. Tohle radil dr. v nemocnici taky tak mladé slečně, která měla první měsíčky moc silné.
@kaja00 jj byl to děs, ale naštěstí to nebyla klasická MS a trvalo to jen 3 dny, tak aspoň něco ![]()
Děkuji všem, má je už celkem pravidelné, ale dlouhé.
Tu vodu s citronem hned zkusíme, od gyn dostala norethisteron, ale nechci ji jej dávat, když už to doznívá.