Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, mám výtok snad už několik let, takový ten bílý, buď vodový nebo malinké cucky, doktorka mi dala tablety, pak mast a vše znova zpět.. teď mi zase dala tablety klion a já jí říkala, že se mi to stejně určo vrátí, skoro jako by se urazila a prej, že ona mi s tím nepomůže, že já něco dělám špatně a začala o stravě, oblečení atd.. jenže k čemu mi je doktorka, když mi nepomůže s problémem a ještě je na mě protivná a řekne, že jí to taky nebaví pořád přeléčovat, když to maj ženský za 14 dní zpátky.. já už jsem z toho úplně hotová.. hlavně před partnerem se stydím. Řekla jsem mu o tom, protože mi přišlo, že je to tak správně, ale bojím se, že teď semnou nebude chtít spát, cítím se jak něco hnusnýho
co mám dělat?
Ať ti udělají rozbor krve, mě taky trápily silné výtoky, ale podle krve mám jen přemnožené nějaké bakterie, které mi lékař ani přelečovat nechce - prý by mi tím akorát ublížil…
Jenže jsem v takové lokalitě v tom městě je jen jedna doktorka a ve vedlejším mě tak zkusila u jednoho dobrého domluvit kámoška a má plno
a bojím se abych zase nenarazila
@teriiiy Ahoj, jako první bych změnila lékaře, když je tvoje doktorka tak neochotná. Měla by ti udělat stěr a poslat do laborky, aby věděla co to vůbec je za výtok a pak tě léčit. Jinak jsi dobře udělala, že jsi partnera informovala. Měl by tě teď podporovat a držet s tebou. Určitě to pochopí a nenaruší to váš vztah. A když jo, tak ti za to nestojí
Každopádně bych raději používala kondom i jestli bereš HA. Přeji hodně štěstí ![]()
@teriiiy píše:
Jenže jsem v takové lokalitě v tom městě je jen jedna doktorka a ve vedlejším mě tak zkusila u jednoho dobrého domluvit kámoška a má plnoa bojím se abych zase nenarazila
Já kdybych nebyla spokojená se svým doktorem, změnila bych ho i kdybych měla dojíždět. Zkus si najít recenze na lékaře v tvém okolí. Nebo se zkus zeptat zde na eMiminu. Založ nové téma a určitě se někdo ozve a hodí info ![]()
Já bych lékařku šmahem neodsoudila, hned v úvodu píšeš, že máš výtok už snad několik let, tudíž opakovaně, i přes léčbu. Nebo jsi několik let chodila s výtokem a začala ho léčit až teď?
A strava s tím má co dělat, růst kvasinek podporuje hlavně rafinovaný cukr. A spodní prádlo taky. Takže je dobré jíst hodně bílých jogurtů a kalhotky jedině bavlněné.
Zkus Wobenzym. Není to nejlevnější, ale je to opravdu účinné.
Já tě chápu, měla/mám to samé
Po nějaké době jsem se doktorce přestala svěřovat, sama si ničeho nevšimla
Snažila jsem se to vyřešit sama jídelníčkem atd., no nepomohlo to. Nějak jsem se s tím naučila žít a už se moc těším, až se za měsíc přestěhuju a změním i lékaře. Možná radši i za chlapa, protože mé ženské nedůvěřivé už mám po krk
Kdybych ale měla zůstat, kde jsem, změním lékaře i za cenu dojíždění ![]()
Párkrát mi napsala něco z lékarny, ale pořád to samý… a ten wobenzim si můžu koupit sama bez předpisu, nebo jak?
@teriiiy máš víc možností - léky, taky změnit spodní prádlo, mycí gel atd.. nechat přeléčit partnera - ten může být „roznašeč“ a projevuje se to u Tebe atd.. někdo na toto trpí, někdo ne ![]()
Já mám taky výtoky už asi 9 let a nic mi na to nepomáhá… mám prostě chronickou kvasinku a tyhle léky z lékarny na ni nezabírají. Naučila jsem se s tím žít, mám to již několik let, lékaři s tím nic neudělaj a to jsem jich vystřídala už 4… Jediné co bych mohla zkusti je dieta, ale to vím, že na tuty nezvládnu, vzdát se cukrů a bílé mouky… prostě mám holt smůlu, taky mám dny kdy jsem z toho zoufalá ale co.. Někdo holt výtoky má celý život a někdo je nemá vůbec..