Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Beru Warfarin půl tablety asi měsíc, kvůli malé tromboze po sádře. Ve špitále jsem byla 4dny, kdy jsem tam vysadila HA, dostala menstruaci a byla slabší asi 4 dny. Teď jsem dostala po 22dnech další menstruci, mám ji 4den a je strašně silná, myslím, že jsem ztratila jednou tolik krve už a stále dost krvácím. Mám obavy jak dlouho to ještě bude vzhledem k ředění krve trvat. Nemáte zkušenost některá, co užíváte léky na ředění krve?? dá se něčím podpořit zmírnění krvácení?
Naklusej k doktorovi, měli by ti vzít krev, jestli máš hodnoty v pořádku
Byla jsem před týdnem, hodnota 2,8, což je ještě dobré. Dr. má teď dovolenou.
Mazala bych k DR, tohle není sranda, když má dovolenou, měl by ho někdo zastupovat
@pannda K doktorovi. Taky jsem brala warfarin, u mě se jim tedy dlouhodobě nedařilo nastavit správnou dávku, pak jsem jednou dostala ms - strašně silně jsem krvácela, myslela jsem, že vykrvácím, potom se přidalo krvácení z nosu, dásní…skončila jsem na týden ve špitále a se zákazem warfarinu. Píchala jsem si pak Fraxiparine.
@pannda pro redeni krve je tento prubeh ms bohuzel normalni. preci jen je to jed na krysy., ![]()
Pred tydnem byla hodnota normalni, dneska muze byt vyssi. Urcite na kontrolu ke gynekolovy + odber krve
@xxjaja gynekolog tyto specialni krevni testy nedela a ani jim nerozumi dostatecne, od toho je hematolog
No ja myslela nemocnicniho gynekologa. Ten provedei odber a zavola pak hematologovi nebo internistovi. k obvodnimu gynekologovi bych se silnym krvacenim nesla - prave kvuli omezenym moznostem
Já jsem měla snížit dávku- ale měla jsem to zkonzultováno s MUDr.
Takže jít k zastupujícímu MUDr. ať ti udělá odběr a zjistí hodnoty.
Nebo si zobnout salátu ![]()
Hodnoty se mění ze dne na den, ale může to být i normální. Na kontrolu ale zajdi!
@pannda gyndař ti neporadí, pokud budeš mít hodnoty v normě ale na horním okraji, pak se snažte vytitrovat dávku lehce nad 2,0. Neboj-za ty 3 měsíce nevykrvácíš
…spíš se pak poraď ohledně té antikoncepce-vím, že to bylo při sádře, ale stejně-měli by ti vyšetřit riziko trombofilií.