Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Myslím, že to s manželovou nevěrou nemusí mít vůbec žádnou souvislost
.
Mně zjistili HPV a prekarcinom na čípku po 14 letech života s jedním a prvním mužem. I pro něho jsem byla první. Nevěrní jsme si nebyli. Dr nad tím kroutí hlavou, že to prostě není možné…
HPV, myslím, že se to tak jmenuje, se přenáší sexem, nikomu to neudělá vubec nic, u někoho se to bohužel rozjede, nechci strašit, at vše dopadne dobře
že jsi vzteklá, se ti vubec nedivím ![]()
Ahoj, ja byla už 4× na konizaci děložního čípku, kvůli změnám. HPV v tom hrálo roli jen 1× a to tehdy s partnerem pro kterého jsem byla první a on pro mne také.
Já bych rozhodně nehledala hned příčiny, když ještě neznáš ani výsledky. Manžel s tím nemusí mít nic společného.
Ahoj! Mam dvě kamarádky, které měly změny na čípku a přesto měly vždy sex s kondomem. Mě změny na čípku našli letos a první co mě napadlo bylo, že to je od manži a že mi zahnul. MUDr. mi řekla že ani kondom bohužel není stopro ochrana, chrání jen částečně neboď vir se nachází i na kůži v intimních partiích. Takže to mohla být nějaká akce z let minulých, která vylezla třeba s oslabenou imunitou. Každý rok jsem měla stěry v pořádku a letos najednou bum. Pokud ovšem víš že má poměr někde jinde, tak je možné že je přenašeč on, ale taky nemusí. Taktéž mi bylo řečeno že těmto změnám na čípku pomáhá kouření a dlouhodobé užívání HA, špatná imunita…
Takže může to být od manžela, ale může to být i z doby dávné i přes použití kondomu…
@Anonymní píše:
Mně zjistili HPV a prekarcinom na čípku po 14 letech života s jedním a prvním mužem. I pro něho jsem byla první. Nevěrní jsme si nebyli. Dr nad tím kroutí hlavou, že to prostě není možné…
Tak na tohle taky teda koukám. Jsme spolu dvacet roků, oba první, nevěrní jsme si taky nebyli. Preventivní kontroly z pocitu jistoty, že není kde bych to chytla, flákám.
Zatím ok, teď jsem čerstvě po kontrole, ale fakt by mě taky nenapadlo, že je to možné.
M.
Díka za zachování anonymity.
@Anonymní píše:
Předem prosím o zachování anonymity… je to hodně citlivé téma…Před nedávnem jsem zjistila, že mě manžel nějakou dobu podváděl o co horší bylo mé zjištění dnes na gynekologii, že se lékaři nezdál můj čípek, viděl i nějaké změny (teď musím čekat na výsledky cytologie - vždy před tím negativní testy) a ještě to vypadá na nějakou další infekci…
nikdy jsem s nikým bez kondomu až na manžela nespala, takže infekce si troufám říct mám asi jako dárek…
Manžel se sice momentálně snaží ale po tomhle dalším šoku mám sto chutí ho minimálně vystřelit na mars - už jen čekám, kdy dojde že je slečna těhotná, protože to je to poslední co mi chybí „ke štěstí“Každopádně, kdo má zkušenosti, jak se to řeší? jaká je pravděpodobnost, že to mám bonusem od slečny?
Mám sto chutí momentálně zabíjet (ale nebojte spíš to vyběhám někde ve fitku…)
je to dan za neci neveru ten papilomavirus se tam nezjevi sam…pokud ty jsi verna a nemela jsi v minulosti vice sexualnich partneru.Taky jsem si odnesla od byvaleho…
Příspěvek upraven 24.07.14 v 15:15
S čípkem jsem neměla problém. Naštěstí se mnou po nevěře přestal spát (pro jistotu) a tak jsem od něj nic nedostala (sám totiž chytil kapavku). Začala jsem ale mít problémy s výtoky. Doktorka říkala, že to mohlo být způsobeno přehnanou hygienou po té, co jsem na nevěru přišla.
„Infekci lidskými papilomaviry získá během svého života až 80 % z nás. Nejčastěji se nakazí lidé ve věku 18-25 let, ale riziko přenosu této nemoci je celoživotní. Zhruba 80 % infikovaných nemá žádné potíže ani v následujících letech po infekci, ale u zbylých 20 % z nakažených po několika měsících nebo letech dochází k rozvoji onemocnění.“
Já mám bohužel podobnou zkušenost s jedním bývalým přítelem
Taky jsem tomu nechtěla věřit. Začalo to genitálními bradavicemi, to jsem si namlouvala, že jsem k tomu přišla někde na kolejích. Dalším stupněm byly změnmy na čípku. No, připadala jsem si strašně. Později jsem zjistila, že „ošustil“ všechno, co šlo kolem. Obávám se, že to je skutečně bonus od slečny. Tvému manželovi bych ho z chutí uřízla. ![]()
Jinak řeší se to různě, záleží, co tam vlastně máš. Já brala jen léky.
PS: S manaželem máme dohodu, že kdyby mi chtěl být nevěrný, tak platí dvě pravidla:
1. Ať se o tom nedozvím!
2. Ať nic nechytnu!
Jinak ![]()
@střepina jasny zalezi na imunitni odezve
nekdy kdyz uz je toho ale moc tak uz neni zbyti…
Vsichni se obavaji pouze pohlavnich nemoci, ale na tohle malokdo mysli…ale souplozeni neni jen tak…tohle je hlavni metla…rakovina. A dan za to…
@KackaDoup trochu zvláštně formulované, tam žádná nevěra být nemusela. Prostě to mohla chytit od bývalého parnera a nebo naopak. A probudilo se to po letech.
Předem prosím o zachování anonymity… je to hodně citlivé téma…
Před nedávnem jsem zjistila, že mě manžel nějakou dobu podváděl o co horší bylo mé zjištění dnes na gynekologii, že se lékaři nezdál můj čípek, viděl i nějaké změny (teď musím čekat na výsledky cytologie - vždy před tím negativní testy) a ještě to vypadá na nějakou další infekci…
nikdy jsem s nikým bez kondomu až na manžela nespala, takže infekce si troufám říct mám asi jako dárek…
Manžel se sice momentálně snaží ale po tomhle dalším šoku mám sto chutí ho minimálně vystřelit na mars - už jen čekám, kdy dojde že je slečna těhotná, protože to je to poslední co mi chybí „ke štěstí“
Každopádně, kdo má zkušenosti, jak se to řeší? jaká je pravděpodobnost, že to mám bonusem od slečny?
Mám sto chutí momentálně zabíjet (ale nebojte spíš to vyběhám někde ve fitku…)