Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A jak to tedy vysvětlíte, že mi HPV zjistili, musela jsem na konizaci a žádné bokovky nebyly???
Anonymní po 14 letech
Já tedy nevím, ale dle toho co jsem kdysi četla, tak si lidé mohou být věrní celý život, ale i přes to po nějaké době se může projevit změnami na čípku, záleží na spoustě vlivů a proto je důležité chodit na prevence.
Takže zakladatelko, změny na čípku by se mohli projevit i když by manžel nevěrný nebyl, ale další infekce určitě mohou být způsobené (a s největší pravděpodobností jsou) nevěrou, takže už jen proto bych milého pána vykopla.
Věř že budeš v pořádku, není to lehká situace
![]()
@Anonymní píše:
A jak to tedy vysvětlíte, že mi HPV zjistili, musela jsem na konizaci a žádné bokovky nebyly???
Anonymní po 14 letech
rakovina děložního čípku nemusí být zpusobená nevěrou, třeba holka má v 16 letech kluka, po pár letech pozná jinýho, jsou si věrni a rakovina se probere za deset let, hodně dělá stres, životospráva, jak už bylo řečeno imunita
@Anonymní píše:
Anonymní po 14 letech
protože se to může projevit i po letech, jsou lidé kteří ten vir mají v sobě
@myšák1187 píše:
protože se to může projevit i po letech, jsou lidé kteří ten vir mají v sobě
A v případě, že má žena za celý život jen jednoho sexuálního partnera a její partner zase jen jednu sexuální partnerku?
Ty HPV viry se nechytaji ze vzduchu
siri se pohlavnim stykem, staco kontak genitalie ruka genitalei, pusa…takze i panny muzou mit zmeny na cipku…ja tedy u vsech svych sexualnich partneru neznam s kym a skolika byli…ja tedy vim ze jsme si za to mohla sama…neprve vic partneru, a pak casto neverny manzel…jeptisky tuhle nemoc neznaji!!
@leňula2 me po zakroku rekl lekar ze kdyz mam verneho partnera ktereho jsem prvni sexualni partnerka, tak uz je to v pohode. A taky ze nejvic to prenaseji mladi muzi…muj lekar byl ten nej
jsem mu vdecna.
Pokud ten virus má některá v sobě, můžou nastat změny na čípku i po mnoha letech od nákazy
Zakladatelka ani nemusela mít před manželem víc sexualních partnerů. Stačí, že měl manžel třeba i jednu sexuální partnerku před zakladatelkou a ta měla virus v sobě. Manžel mohl pak virus zakladatelce „předat“ již před lety. Aktivovat se mohl stresem, nemocí, špatnou imunitou
Na nevěru to nelze svádět
„Jiné“ gynekologické potíže však už s nevěrou zřejmě souvisí, bohužel.
HPV se nešíří jen pohlavním stykem, já ho měla, měla jsem i změny na čípku, partnera mám pořád jen jednoho a jsme si věrní, Dr. mi řekla, že HPV se může chytnou jak ze záchodového prkénka, tak i použitím ručníkupo někom, kdo HPV má,…
@bartsch píše:
Pokud ten virus má některá v sobě, můžou nastat změny na čípku i po mnoha letech od nákazyZakladatelka ani nemusela mít před manželem víc sexualních partnerů. Stačí, že měl manžel třeba i jednu sexuální partnerku před zakladatelkou a ta měla virus v sobě. Manžel mohl pak virus zakladatelce „předat“ již před lety. Aktivovat se mohl stresem, nemocí, špatnou imunitou
Na nevěru to nelze svádět
„Jiné“ gynekologické potíže však už s nevěrou zřejmě souvisí, bohužel.
@kotaska91 me to kapacita na HPV nerekla!
takze tomu ani za mak neverim! a ze jsme se vyptavala na vsechno..
Příspěvek upraven 24.07.14 v 15:53
A teoreticky by mě zajímalo, jak je to při porodU??? Přenáší se z matky na plod???
pisu pokud ona nemela…