Ušetřili jste online nakupováním? – Košík, Rohlík
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
No já bydlím ve městě, kde máme kousek obří Terno jednotu a to se nedá srovnat s žádným e-shopem. Regionální výrobky. Maso a hlavně regionální pečivo.. obří výběr chlebů ze všech šumavských pekáren. Já musím maso vybírat sama i to pečivo. A další věci. A pak chodím na trh, který je u nás v neděli. Tak jezdí prodávat lidi neskutečné dobroty.
Na e-shopu nakupuji oblečení, elektroniku, ale jídlo prostě ne. Nechodím do Lidlu, Tesca ani do Billy.
Jen do Terna a menších jednot po městě, máme jich tu asi šest. Pak do Kauflandu. A u nás má třeba pěknou zeleninu i Penny. Ale tam je to vedoucím. Ten to tam má fakt vycepované.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem za Košík vděčná hlavně na chatě. Začátkem sezóny je prázdný špajz i lednice a to je pak nákup jak hrom. To bych v taškách neodnesla. A využívám i během roku, i doma. Ušetřit se dá, ale musíš se koukat na to, co je zrovna ve slevě. Je tam fajn, že si můžeš najít, u čeho je nejlevnější cena za jednotku, teda co se nejvíc vyplatí. A pak brát to, kde je množstevní sleva. Když mají třeba slevu na džus, tak vezmu 4 kusy, což mi vyjde levněji než kdybych vzala jen jeden, ale v obchodě bych ty čtyři nebrala, protože bych se s tím netahala. Nebo vezmu najednou 15 krabic mléka nebo 5 balení vod, když je na nich sleva, tak taky něco ušetřím. Chce to v klidu projít, nepřihazovat bezmyšlenkovitě první, co ti přijde na oči.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme využili v pár situacích. Covid, oprava cesty před domem nebo dceři jsme chtěli poslat dárek v den narozenin, ale byla daleko (přes týden je tam ve škole a my jsme zvyklí, že slavíme hned v den narozenin a pak víc společně o víkendu, kdy se všichni sejdeme doma).
Je to taková v nouzi ctnost. Nic extra, co potřebujeme pravidelně vyhledávat. Za běžných situaci raději pojedeme do obchodu a osobně si vybereme, co chceme. U nás je možnost Rohlík, Košík a iTesco. Zkusili jsme foodora. Než to dovezla, tak jídlo byla guma. Víc nikdy neobjednáme. Od stanoviště k nám to měla ani ne 15 minut autem. U dcery kde bydlí jezdí jen Rohlík a foodora. My jsme u okresního města. Dcera u krajského.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozhodně neušetřím, spíš naopak a to velmi výrazně a to i když nakupuji zejména slevněné tak jako v obchodech.
Dovedu si představot, že bych byla vysokopříjmová a nakupovala druh věcí, který by měl v těchto obchodech vyšel levněji, ale to nejsem.
Ale musím dodat, že bydlím ve městě a obchody mám blízko a nakoupení mě stojí méně času než nákup na netu a jedu jen dle seznamu a nedělá mi to problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Objednávám Košík, když jsem nemocná.
Rozhodně neušetřim, ceny jsou v průměru o trošku vyšší než v našem běžném mistnim Albertu. Koupit ovoce zeleninu je vždy riziko, poslední nákup rajčata uz měkká, brambory v síťce do půlky černé
Reklamovala jsem je, kurýr přivezl druhý den zdarma jinou síťku - zčernaly do rána. Takže vyhozené peníze za ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Konnny píše: Více
Mně včera přijely dvě gigantické kedlubny z Rohlíku. Sice čerstvě sklizeno, české a pěkné, ale po takto gigantických bych běžně nesáhla, ale rozhodně lepší, než zvadlé zbytky, které jsem včera viděla naživo v obchodě.
- Citovat
- Upravit
Mně nevyhovuje jejich průměrování váhy a kusů ovoce a zeleniny. Dala jsem do košíku 6 ks. banánů, protože jsme měli mít návštěvu a potřebovala jsem přesný počet kusů. Poslali mi 4 maxibanany, prý 6 banánů je přibližně takové váhy, jako ty 4 velké…
- Citovat
- Upravit
@Billi píše: Více
Tak to je. Dám do košíku pár kousků mrkve a přijede mi celý pytel
.
- Citovat
- Upravit
Nakupuju na košíku a jsem spokojená, beru tam 90% věcí, tak dvakrát v měsíci se stavím ve fyzickém obchodě. Tam beru nejčastěji ovoce a zeleninu (jak co, ale třeba melouna si vyberu radši sama), osvědčený kočkolit, nebo například trvanlivé mléko v akci. Ale jinak zbytek si nechávám dovézt. Bydlím na vesnici, anabáze s velkým nákupem je pro mě na dvě hodiny, takhle si za 20 minut vyberu nákup a pak už jen být doma a nezapomenout na kurýra. ![]()
Finančně neušetřím, ale ani jsem nezpozorovala nárůst výdajů. Přijde mi to o fous dražší (i když často vybírám ty multikupy), ale zároveň nakupuju méně blbostí. Ale taky jsem ráda, že tam je o trochu víc regionálních možností, takže rozhodně dám víc peněz například za chleba, ale ráda. Jinak bych totiž musela speciálně do pekárny, a to je zase čas navíc.
Když něco nepřišlo nebo to bylo poškozené, bez keců návrat peněz. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Billi píše: Více
Se mi na kosiku nikdy nestalo a to objednavam pravidelne, zrovna ty banany, dobry 3 roky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DandátkoP my objednávané půl roku a stalo se nám to už 2×. Když jsem psala na infolinku, tak prý je důležitá váha a ne množství, to jsem jim napsala, že tedy nechápu, proč mám zadávat množství a ne váhu. Odpověď si už nepamatuji. Ale to je jediná věc, co byl problém.
- Citovat
- Upravit
Vzhledem k cenám na Rohlíku rozhodně ne, hodně drahý všechno
- Citovat
- Upravit
Možná je u nás Lidl (nejbližší obchod, co mám, a ze kterého jsem ochotná vláčet nákup cestou z práce) ostrůvek extrémní drahoty, ale já v něm kolikrát kvilim - sem už nepolezu, na Rohlíku je to stejné drahy, kolikrát i levnější, bez front a donesou mi to až přede dveře. Aspoň ty konkrétní položky, co kupuji. Tuhle jsem ve frontě u kasy natukala na Rohlíku meloun, protože tam byl levnější. A navíc pokud ho rozriznu a nebude zralý, Rohlík mi na jedno kliknutí bez hádání vrátí kredit, to v Lidlu za špatný meloun těžko a když už, musím ho tam odvléct.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na Rohlíku a Košíku nenakupuji kvůli cenám.
Online jedině Tesco, ale spíš si zajedu osobně. A teď už jen na nákupy do zahraničí Německo, Itálie, co bude po cestě, protože ty ceny a kvalita za to stojí.
Nekupuji tady nic navíc, když jdu do obchodu, protože si potrpím na kvalitní produkty a suroviny, což nesplňuje 70-80% obsahu obchodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne protože rohlík je drahé jak cap a dotčení kurýři když nedostanou dýško ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit