Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Pesimista hele, tak u nejmladšího jsme měli výsledek těžce nejistý, jeho léčení mě stálo dost přes 10 tisíc a přesto jsem ani vteřinu neuvažovala o tom, že ho nechám uspat jen proto, že je nemocný a ani veterinář si nebyl jistý tím, zda léčbu zvládne!!! A máme super veta, platila jsem mu to na několikrát. Jeno následná kastrace s inhalační narkózou kvůli léčeným plicím mě stála skoro 3,500,–. Operace kočky - rozsáhlý zánět dělohy - operace i s léky kolem 5 tisíc. Nejstarší kocour má dietu, několik let bral léky na ledviny - tady jaksi zpětně za ty roky vyčíslit nedokážu.
Ale proč nezkonzultujete stav kocoura s jiným vetem? Nezjistíte si ceny zákroků u okolních vetů? Operací a následným dodržováním diety může kocourek zase žít zdravý život bez dalších potíží…
Když už si pořizuji domů zvíře, tak musím jaksi počítat se vším, o jeho chov obnáší a i s tím, co může vše nastat.
Apropo - u koček jsou pouze 3 účinné atb., tudíž dlouhodobá léčba může mít za následek rezistenci na daná atb.
Než uvažování o usmrcení nemocného kocourka (kdy stav je možno řešit), raději popřemýšlej o tom, že bys ho darovala někomu, kdo bude mít snahu kocourkovi pomoci, vyléčit jej aby mohl prožít kvalitní život plný lásky a klidu!
@Pesimista jinak já mám doma 3 kočky a 1 psa, 1 pubertálního syna…vše vč. hypotéky táhnu z jednoho platu. Ano, nemám na vyskakování, na drahou dovolenou, na drahé a luxusní věci. Ale nikdy bych je nenechala bez pomoci a léčby, i kdybych sama sebe v tomto směru měla omezit.
Jen pro upřesnění…1 kocour vyřazený z chovu z důvodu vady růstu obratlů na ocásku, 1 nalezenec, darovánek, pes byl týraný a mám jej z azylu. Ještě jsme měli králíčka, ale ten už je za duhovým mostem.
Příspěvek upraven 29.07.15 v 08:09
@Anonymní píše:
Asi mate pravdu, zkusime jineho veterinare. Tady do nej cpou treti tyden ta sama atb, a ja blbec se vlastne ani nezeptala, proc je nezmenili..
@KačuliKačka
Tvuj nazor beru, ale ver mi, jdeme prakticky od platu k platu a skoro 10 tis za operaci nemame, leda, ze bychom cely mesic nejedli a neplatili splatky
Prosím tě, kdepak by taková operace kočky stála 10 tisíc? Nehoupeš nás trošku? Když operace psa vážícího několik desítek kilo (dle toho se dávkuje narkóza a léky) nás opakovaně (různé druhy operací) stála max. 3000 Kč.
@sunshinegirl úplně v pohodě cena…nám v rodině pes retrívr sežral igelitový pytlík a musel na operaci a to bylo 40tis!! A to se zkoušeli různé veteriny, ale ceny podobné…prostě zvíře nemá zdravotní pojištění jako my…kdyby sme ho neměli, to byste koukali kolik by vás stálo pomalu pozdravit doktora…
@xLucikx píše:
@sunshinegirl úplně v pohodě cena…nám v rodině pes retrívr sežral igelitový pytlík a musel na operaci a to bylo 40tis!! A to se zkoušeli různé veteriny, ale ceny podobné…prostě zvíře nemá zdravotní pojištění jako my…kdyby sme ho neměli, to byste koukali kolik by vás stálo pomalu pozdravit doktora…
Hm, asi máte divné veterináře, mám sedmiletou zkušenost s hodně nemocným psem…operace byly a jak jsem psala, nikdy ne víc jak 3000 Kč za zákrok.
Tak jsem dnes zajela k jinemu veterinari, konzultoval se mnou lecbu na predchozi veterine a bohuzel musel konstatovat, ze tam kocourovi natolik NESPRAVNYMI ATB narusili ledviny, ze dalsi lecba je zbytecna a bohuzel neni jine vychodisko, nez to ukoncit, nez aby se trapil a pry by se mu stejne do mesice telo zaplavilo toxiny z tech ledvin.
Dekuji vsem za komentar, jdu se utapet v zalu.
mejte se!
@Anonymní píše:
Tak jsem dnes zajela k jinemu veterinari, konzultoval se mnou lecbu na predchozi veterine a bohuzel musel konstatovat, ze tam kocourovi natolik NESPRAVNYMI ATB narusili ledviny, ze dalsi lecba je zbytecna a bohuzel neni jine vychodisko, nez to ukoncit, nez aby se trapil a pry by se mu stejne do mesice telo zaplavilo toxiny z tech ledvin.
Dekuji vsem za komentar, jdu se utapet v zalu.mejte se!
Nechci zakládat novou diskusi, proto e se zeptám tady. Prosím o ponechání anonymu, je to citlivé téma a chodí sem známí, nechci, aby se v tom piplali, děkuji.
Budeme muset nechat uspat kocourka a tak se chci zepat. Když mu veterinář píchne tu injekci, tak za jak dlouho umře, přestane mu tlouct
Budu u něj moci být nebo mě pošle pryč
děkuji
Omlouvam se za mozna trochu necitlivy dotaz, ale rada bych znala fakta. prosim, kolik tak stoji uspani nemocne dospele kocicky? ![]()
@peta81 píše:
Omlouvam se za mozna trochu necitlivy dotaz, ale rada bych znala fakta. prosim, kolik tak stoji uspani nemocne dospele kocicky?
zavolej na svou veterinu a zeptej se jich. Ceny se můžou výrazně lišit…
Platila jsem 1000 (i s příplatkem za pohotovost o víkendu).