úspory vody
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Ali - to snad není pravda - takovýho kamaráda můžeš mít fakt jenom ty…mě zase bavíš
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aladinko tak to jsou fakt dobří kamarádi. takové bych neměla. já na něčem ušetřím a jsi zase splním nějaké to vé přání někdy menší jindy vetší. když děti asi nebudou možná i nikdy.Takže chci zase žít a nechci se utápět v žalu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jano, já včera založila diskuzi, kde jsem se ptala, jak ušetřit na elektřině, jedno vedlo k druhému a Nepalka založila diskuze, kde radí, jak ušetřit nejen enrgie. Nevidím na tom nic špatného, mít ty informace pohromadě. Nerada bych tu měla nějakou policii jako u sousedu, kde se diskutuje smysluplnost jakékoli nově založené diskuze, přijde mi to ponižující. Nikdo tě nenutí tuto diskuzi číst…
Nepalko, díky moc za všechny rady, hezky jsi to roztřídila ![]()
A to miminko bude, jen na sebe nechává dlouho čekat, zkrátka takové hvězdné manýry ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak já taky něco přidám,. Mám ráda plnou vanu ,protože nemám práci kde se zašpiním tak vodou pak vytřu chodbu a kuchyň a naberu vodu do kýblu tím splachuju a do zbytku namočím prádlo,špinavý potřu jádrovým mýdlem a pak peru už je na rychlopraní na 30 a je to,peru ve slyzu! A fakt se za to nestidím že využiju vodu ještě pak.
a tento rok snad doplácet nebudem,ale dostanem penízky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
gggala já taky pokud se sprchuji než mí nateče teplá voda tak ji natočím čistou do kýblu a tím splachuji taky. dále do mydlinkové vody nymočím také špinavé prádlo ,ale tu vodu pak vyleu někdy jsme samé bláto a špína z výletu na horách . Prádlo pak peru normálně extra sort praní.taky pokud jsi doma mejeme ruce po WC tak je to čistý kýbl na zalévání s troškou mýdla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nepalka píše:
gggala já taky pokud se sprchuji než mí nateče teplá voda tak ji natočím čistou do kýblu a tím splachuji taky. dále do mydlinkové vody nymočím také špinavé prádlo ,ale tu vodu pak vyleu někdy jsme samé bláto a špína z výletu na horách . Prádlo pak peru normálně extra sort praní.taky pokud jsi doma mejeme ruce po WC tak je to čistý kýbl na zalévání s troškou mýdla.
to já to když vylezu z vany,tak naberu do kýblu a vytřu do tý vody co zůstala namočím prádlo a když ho ráno vyndavám tak si dám ještě do kýblu a tím splachuju.Ono mojí kamarádce jední se zdám jako -prase-
,ale ta úspora…
ale po chlapovi to tu vodu tak na jeden kýbl na spláchnutí a vylejt
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nepalka píše: čičinko já se spruchuji tak ,že se namočím pak zastavím vodu a pak se jen osprchuji. na nákladech a všech zálohách nám vrací ročně 20 tis. Jo kdo umí ten umí .
nepalko, nastavit si zálohy o desetitisíce vyšší umí myslím každej. Podstatný není to, kolik vám vrací, ale kolik skutečně spotřebujete! Moje senilní babička se taky rok co rok raduje, že jí vrací (tuším) kolem 7tis, ale vůbec jí nedochází, že dává všem těm slavným institucím k dispozici vlastní peníze a nenechá si to za nic na světě vysvětlit, jaká je to prasečina ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hanah.cz píše:taky náznepalka píše: čičinko já se spruchuji tak ,že se namočím pak zastavím vodu a pak se jen osprchuji. na nákladech a všech zálohách nám vrací ročně 20 tis. Jo kdo umí ten umí .nepalko, nastavit si zálohy o desetitisíce vyšší umí myslím každej. Podstatný není to, kolik vám vrací, ale kolik skutečně spotřebujete! Moje senilní babička se taky rok co rok raduje, že jí vrací (tuším) kolem 7tis, ale vůbec jí nedochází, že dává všem těm slavným institucím k dispozici vlastní peníze a nenechá si to za nic na světě vysvětlit, jaká je to prasečina
hanah.cz píše:nepalka píše: čičinko já se spruchuji tak ,že se namočím pak zastavím vodu a pak se jen osprchuji. na nákladech a všech zálohách nám vrací ročně 20 tis. Jo kdo umí ten umí .nepalko, nastavit si zálohy o desetitisíce vyšší umí myslím každej. Podstatný není to, kolik vám vrací, ale kolik skutečně spotřebujete! Moje senilní babička se taky rok co rok raduje, že jí vrací (tuším) kolem 7tis, ale vůbec jí nedochází, že dává všem těm slavným institucím k dispozici vlastní peníze a nenechá si to za nic na světě vysvětlit, jaká je to prasečina
tak u nás je to tak,že se platí podle členů domácnosti
takže když jseme dva a ale spotřebujem vodu za 1 tak stejně musím platit za dva ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hanah.cz píše:taky náznepalka píše: čičinko já se spruchuji tak ,že se namočím pak zastavím vodu a pak se jen osprchuji. na nákladech a všech zálohách nám vrací ročně 20 tis. Jo kdo umí ten umí .nepalko, nastavit si zálohy o desetitisíce vyšší umí myslím každej. Podstatný není to, kolik vám vrací, ale kolik skutečně spotřebujete! Moje senilní babička se taky rok co rok raduje, že jí vrací (tuším) kolem 7tis, ale vůbec jí nedochází, že dává všem těm slavným institucím k dispozici vlastní peníze a nenechá si to za nic na světě vysvětlit, jaká je to prasečina
hanah.cz píše:nepalka píše: čičinko já se spruchuji tak ,že se namočím pak zastavím vodu a pak se jen osprchuji. na nákladech a všech zálohách nám vrací ročně 20 tis. Jo kdo umí ten umí .nepalko, nastavit si zálohy o desetitisíce vyšší umí myslím každej. Podstatný není to, kolik vám vrací, ale kolik skutečně spotřebujete! Moje senilní babička se taky rok co rok raduje, že jí vrací (tuším) kolem 7tis, ale vůbec jí nedochází, že dává všem těm slavným institucím k dispozici vlastní peníze a nenechá si to za nic na světě vysvětlit, jaká je to prasečina
tak u nás je to tak,že se platí podle členů domácnosti
takže když jseme dva a ale spotřebujem vodu za 1 tak stejně musím platit za dva ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stačí každému členu domácnosti výši zálohy poměrně snížit. Osobně raději svoje peníze utratím nebo je nechám vydělávat než bych je cpala různým institucím, aby si s nimi disponovali. Mě taky nedá nikdo nic zadarmo, proto raděj skončím zúčtovací období s nedoplatkem pár stovek než aby mi vraceli tisíce jako přeplatek. Toť můj názor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hanah.cz píše:
Stačí každému členu domácnosti výši zálohy poměrně snížit. Osobně raději svoje peníze utratím nebo je nechám vydělávat než bych je cpala různým institucím, aby si s nimi disponovali. Mě taky nedá nikdo nic zadarmo, proto raděj skončím zúčtovací období s nedoplatkem pár stovek než aby mi vraceli tisíce jako přeplatek. Toť můj názor.
to nevím kde bydlíš
ale u nás to fakt nejde,prostě je daná pevná záloha a je to.Tak nám to přímo řekli na vodárnách ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jé, tak tahle diskuze je pro mě jak dělaná, díky za ní, pár rad jak ušetřit vodu se mi hodí, musím říct že se snažím šetřit kde se dá, ale voda je můj velkej hřích, nádobí teda myju v myčce, několikrát denně myju pracovní plochy v kuchyni, přičemž hadr máčím pod tekoucí vodou, splachujeme zásadně z nádržky, žádnou vodu z pračky ani koupání jsme neschovávali a hlavně!!! Každej večer trávím ve vaně asi půl hodiny, ne v napuštěné vaně, ale ve sprše, čímž za těch půl hodiny nejspíš proteče ještě víc než kdybych si napustila vanu a v té sprše si i čistím zuby, no abych to zkrátila, protože si píšu každej měsíc spotřebu, máme měsíčně 7 kubíků studený vody a 4 kubíky teplý, jsme v domácnosti 3 osoby, no teď nám má přijít první vyúčtování v našem novém bydlení, tak se toho děsím… Určitě zkusím nějakou z vašich rad, i když teda některé mě děsej, jako třeba ten přehnaně šetřivej kamarád co se jezdí najíst na návštěvy a doma netopí ani miminku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě teda naopak pobavilo „zkrátit dobu sprchování o 10 minut“ já se sprchuju tak max. 5 minut a to na namydlení a našamponování vypínám vodu
No jo, ale já jsu stará škudla. Třeba na kolejích jsem úplně šílela z lidí co si nechávali téct vodu po dobu čištění zubů, nebo myli nádobí v tekoucí vodě ![]()
- Citovat
- Upravit
Mufino, když máš zkrátit dobu sprchování o 10 minut a sprchuješ se 5, tak z toho vychází že se 2 dny smíš sprchovat a 2 dny ne
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit