Ustoupili byste ve volbě jména?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
8.1.19 11:15

Ustoupili byste ve volbě jména?

Zdravím a omlouvám se za anonym, ale z jistých důvodů to jinak nejde (známý atd…).
Nevím ani jak začít, ale asi tak…s partnerem jsme se dohodli na jmene Vanda. Ovšem moje máma celé těhotenství stále říká, že to je hrozné jméno a že ji bude říkat bandaska atd… Už mě na jednu stranu štve, že se furt takovými způsoby snaží docílit svého. :roll: Na druhou stranu se bojím, že jí tak doopravdy bude říkat a dítě nás jednou bude proklínat :(…V záloze byla Apolena, což se jí sice libi, ale mě štve, že byh ji mela ustupovat. Ale Vandu mi trochu temi recmi uz znechutila. Co byste radili vy? Nechat jméno nebo dát moznost co se líbí všem?!? Jinak obě jména se krásně hodí k příjmení, takže toho bych se nebála ani u jednoho.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
8.1.19 11:16

Nechala bych Vandu a matku poprosila ať se zklidní, protože mi těmi řečmi ubližuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16098
8.1.19 11:19

Já hlavně radím všem, aby neříkali ostatním vybrané jméno. Jsem zastánce toho, že dítě se má narodit v den porodu, a ne o X měsíců dřív (kdy už se celé široké příbuzenstvo dohaduje, jak mu budou říkat a jestli je to jméno hezké nebo ne). Když se dozví jméno dítěte spolu s výškou a váhou a informací, že je zdravé, tak ho do pár dnů uvidí a nikoho ani nenapadne v souvislosti s tou tvářičkou pindat o tom, že má špatné jméno. Ale pozdě bycha honit.
A ne, neustupovala bych, oni jména svým dětem dali, teď máš na to samé právo ty a tvůj partner.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dagmarkaa
8.1.19 11:19
@Anonymní píše:
Zdravím a omlouvám se za anonym, ale z jistých důvodů to jinak nejde (známý atd…).
Nevím ani jak začít, ale asi tak…s partnerem jsme se dohodli na jmene Vanda. Ovšem moje máma celé těhotenství stále říká, že to je hrozné jméno a že ji bude říkat bandaska atd… Už mě na jednu stranu štve, že se furt takovými způsoby snaží docílit svého. :roll: Na druhou stranu se bojím, že jí tak doopravdy bude říkat a dítě nás jednou bude proklínat :(…V záloze byla Apolena, což se jí sice libi, ale mě štve, že byh ji mela ustupovat. Ale Vandu mi trochu temi recmi uz znechutila. Co byste radili vy? Nechat jméno nebo dát moznost co se líbí všem?!? Jinak obě jména se krásně hodí k příjmení, takže toho bych se nebála ani u jednoho.

Dala bych jméno, které se líbí tobě a muži, bude to vaše dcera :kytka:

Mně se více líbí Apolena.

• Citovat
  • Upravit
758
8.1.19 11:20

Nenech se máti takhle vydírat! Je jí pět, aby si utahovala z vlastní vnučky? Toho bych se vůbec nebála.

Příspěvek upraven 08.01.19 v 11:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31542
8.1.19 11:20

Stala bych si za svým…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59371
8.1.19 11:21

dala bych jméno co se líbí nám ;) . Tchýně taky šílela z jména Viktor a v okolí tvrdila že si to rozmýšlíme a Viktora dávat nebudeme. To určitě, moje vysněné jméno od 15 let. Jasně že máme Viktora a ze začátku komolila tak jí manžel řekl at se uklidní a říká mu normálně :mrgreen: Pro mne bylo hlavní že jsme se domluvili my s manželem. Valerie se jí taky nezdálo. Já už u Viktora jsme jí řekla že já bych zase nikdy nedala jméno po rodičích jako ona a Viki to prostě bude :mrgreen: . U Vali manželovi předala seznam jmen z kterého si máme vybrat. Manžel ho přečetl a že smůla ale všechna jména co se líbí jí se nelíbí nám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
8.1.19 11:21

Rozhodně bych neustopila, nemá vám do jména co kecat a řekla bych jí, že pokud pro ní bude vaše dcera Bandaska, tak pro dceru ona bude třeba babizna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12006
8.1.19 11:24

dala bych úplně jiný jméno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.19 11:24

Nám u prvního taky říkali, že je Jáchym divný a jak mu budeme říkat. No Evžene asi ne, prostě Jáchyme a světe div se po narození se nikdo nedivil, neřekl nic že je to ošklivé/divné a nikdo ho „nechtěl házet do stroje“ :roll: teď jsem si to u druhého ušetřila, nevíme pohlaví a neříkáme ani jména a mám klid, u kluka by pindali určitě a u holky se stejně nemůžeme dohodnout, tam teda asi takový problém nebude, ale nevadí. A jinak dala bych jméno které se líbí nám, je to naše dítě a pokud by ji babička chtěla říkat bandasko - tak by ji viděla hodně málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
8.1.19 11:26

vymyslí nějaké otřesné jméno a tvrd, ze ho dáte. Následně vámi skutecne vybrané každý rád přijme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
8.1.19 11:27

Vanda je pěkné a ne moc časté jméno. Přitom normální, žádná exotika. Já bych ji říkala asi Vendy nebo i Vendelina. :) A přezdívky vznikaji častěji z prijmeni a taky nikdo neuvažuje o jiném pro dítě.
Matka at si pinda jak chce. Klidně bych ji řekla, ze to bude Apolena (tam ji pak muzou říkat Apolena-každý večer vyhulena,ze… to asi máme nevadí jako bandaska :lol: ). Mama da na zbytek tehotenstvi pokoj a vy po narozeni pojmenujete dceru podle sebe. Je to vaše dítě, ne její.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
8.1.19 11:28

Na ostatní nedej, je to Váš výběr a má se líbit hlavně tobě a manželovi. Maminka sice prudí, ale uvidíš, že až se malinká narodí, tak si ji zamiluje a na nějakou bandasku zapomene. Na ostatní bych se fakt neohlížela, na každém jménu něco najdou a vždycky se to bude blbě rýmovat a nevím co ještě. Vanda nebo Apu, obojí je fajn :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
8.1.19 11:29
@fotze píše:
Rozhodně bych neustopila, nemá vám do jména co kecat a řekla bych jí, že pokud pro ní bude vaše dcera Bandaska, tak pro dceru ona bude třeba babizna
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
8.1.19 11:32

Jmeno vybiraji rodice, nikdo jiny do toho nema co kecat. Mamce bych sdelila, ze den, kdy se bude vnucce posmivat kvuli jmenu muze taky velice dobre byt posledni, kdy ji uvidi.
(Jinak kamaradka mela podobne kecy od tchana, nechali jmeno, co s muzem chteli, a co se mala narodila, tchan s kecmi prestal).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze