Utajovaný bratr

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9935
4.7.16 20:22

Zakladatelko, určitě nepátrej na vlastní pěst, nevíš jak to bylo (nic o tom nevíš) a mohla bys nadělat mnohem víc škody, než užitku. NA tvém místě bych se mamce svěřila s tím, žes to našla (ačkoliv je to těžké) a uvidíš co ti k tomu řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
@Anonymní píše:
Dobrý den, sice začínají prázdniny, ale nejedná se o hloupost. Je mi 18 a asi před měsícem jsem zjistila, že mám bratra. Hledala jsem nějaké staré fotky. Věděla jsem, že nějaké má mamka v ložnici v šuplíku. Tak jsem se v nich přehrabovala a vzadu jsem videla balíček převázaný provázkem.
Neodolala jsem. Zvědavost byla silnější. To, co jsem viděla, mě šokovalo. Byly to složenky, kde taťka platí alimenty. Bylo to do roku 2006, pak už to asi začal platit přes net. Co já vím. Byl tam rodný list. Mám bratra, který je jen o dva dny starší než já. Má stejné přijímení. Asi jeho matka chtěla, aby měl přijímení biologického otce i když nejsou manželé. Nějak to nechápu.
To měl taťka paralelní vztahy, obě přítelkyně otěhotněly a on si musel vybrat, kterou si vezme a druhé bude platit alimenty???
Jinak si to nedovedu vysvětlit. Co myslíte?
Byla tam fotka, kde mu bylo asi 5 let. Jsme si dost podobní. Mám touhu ho poznat. Adresu znám ze složenek. Jeho jméno a přijímení taky.
Taťkovi to zas až tak za zlé nemám, prostě se stalo. Ale nemám odvahu říct našim, že to vím.
Na FB jsem bráchu nenašla. Napadlo mě, že se do toho města vydám, ubytuji se někde v kempu a půjdu ho hledat. Pohybovat se blízko jeho bydliště. Někoho v okolí se zeptat, jestli ho znají. Nic bych mu neříkala. Chtěla bych se s ním seznámit a poznat jaký je. Pokud by byl blb nebo feťák, tak bych ho dál poznat nechtěla a hned bych odjela.
Ale pokud by byl fajn…
Vždycky jsem chtěla mít sourozence. Teď nad tím musím pořád přemýšlet. Zdá se mi o tom.
Nechci nikomu způsobyt problémy, ale chci poznat bratra. Byla jsem jedináček a teď taková informace.

at už se tví rodiče rozhodli z jakýchkoli důvodů, ty jsi sestra toho tajeného dítěte a logicky máš prrávo znát pravdu. Dítě, tvůj sourozenec - v žádném případě není „soukromí tvých rodičů“ do kterého bys neměla strkat nos. Ale měla by ses zeptat otce. je to jeho syn. také mohlo dojít k neštěstí, třeba je tvj bratr mrtvý, například, a rodiče tě chtěli uchránit bolesti. Jsi dospělá, zachovej se dospěle, a promluv si s rodiči - s tátou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123

@ynax tak bud´tak hodná a nedělej z toho horor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25374
4.7.16 20:24
@ynax píše:
kdyby měl můj chlap dítě s jinou a nebyla to jeho exmanželka, tak by letěl, že by se nestihl rozkoukat, to mi věř.

Koukám, že naprosto přesně víš, jak „skvěle“ by ses v jaké životní situaci zachovala. Já bych si tohle třeba nikdy nedovolila říct, protože jsem to nikdy nezažila a i kdyby, tak nevíš okolnosti, neznáš lidi… ale ty jsi odborník a ty by jsi to udělala takto, tak to tak musí udělat každý jinak je…
Ale souhlasím s tím, že by měla v první řadě jít za otcem. A že se poradila tady… no a?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
4.7.16 20:24

Já bych přidala svoje vlastní zkušenosti. Ne se sourozencem, ale s dědou, kterého jsem nikdy nepoznala. Děda se rozvedl s babičkou v době, kdy měl jejich syn jeden rok - tedy můj táta. Celý život jsem na dědu poslouchala jenom to negativní. Strašně moc jsem mu chtěla napsat dopis, vědět jak vypadá. Bylo mě jedno, zda je takovej, nebo makovej. Nakonec jsem se nechala ovlivnit babičkou, která mě ho líčila jako sobce, který by mě vyhodil ze dveří. Nyní je děda dva roky po smrti a já bych se mlátila do hlavy. Mám těžké výčitky svědomí, že jsem ho neyhledala, že jsem s ním neprožila ani minutu svého života. Byl to můj děda a já měla právo ho poznat, bez ohledu na to, co měli příbuzní mezi sebou :zed: Babička je také po smrti a já nemám na dědu ani jednu vzpomínku a co z těch všech keců kolem zbylo? Když bych mohla vrátit čas tak o 10-15 let zpátky, neváhala bych ani vteřinu a šla za ním! Dnes už vím, že já jsem měla plné právo poznat, jaký děda vlastně byl a ostatní neměli právo o tom rozhodovat! Takže zakladatelce radím, at jde za svým srdcem a vyhne se tomu, že jednou v budoucnosti může litovat něčeho, co prostě neudělala kvůli kecům kolem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
4.7.16 20:25
@Malaga píše:
A tím, že se v tom zakladatelka nebude šťourat, tak se tajnosti a lži změní na pravdu?

tohle jsem nikde nenapsala. Od začátku píšu jen to, že tohle je věc jejích rodičů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.16 20:25

@Maden Myslím, že v 18 je dost starý na to, aby ho položila informace o biologickém otci. A taky ho chci poznat proto, abych si udělala obrázek jaký je, jestli mu to chci vůbec říct.

• Citovat
  • Upravit
25374
4.7.16 20:26

Adoptovanému dítěti musí rodiče ze zákona do nějakého věku říct, že je adoptované. Já v tom a v tomto případě nevidím až tak veliký rozdíl. Podle mě má zakladatelka prostě právo vědět aspoň něco od otce, i kdyby to měla být konečná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
4.7.16 20:28
@Aries6 píše:
Koukám, že naprosto přesně víš, jak „skvěle“ by ses v jaké životní situaci zachovala. Já bych si tohle třeba nikdy nedovolila říct, protože jsem to nikdy nezažila a i kdyby, tak nevíš okolnosti, neznáš lidi… ale ty jsi odborník a ty by jsi to udělala takto, tak to tak musí udělat každý jinak je…
Ale souhlasím s tím, že by měla v první řadě jít za otcem. A že se poradila tady… no a?

nesmysl. Odborník nejsem, jestli by třeba tobě nevadilo, že v době, kdy bys splodila se svým chlapem dítě, smočil jinde a splodil jiné dítě, tak ok, tvůj problém. Já bych ho vyhodila, to vím naprosto přesně. Jak bych mu mohla dál věřit? Zřejmě narozdíl od jiných preferuji věrnost :nevim: co je na tom divného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
4.7.16 20:28
@Anonymní píše:
@Maden Myslím, že v 18 je dost starý na to, aby ho položila informace o biologickém otci. A taky ho chci poznat proto, abych si udělala obrázek jaký je, jestli mu to chci vůbec říct.

jestli na něj otec platí výživné, bude ho mít v rodném listě. takže i kdyby ho vychovával jiný otec, musí vědět, že je to otec nevlastní.

To, co se tehdy stalo, to je věc vašich rodičů a záleží na nich, jak moc vás s tím budou nebo nebudou chtít obeznámit, ale svého bratra klidně vyhledej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66871
4.7.16 20:30

No, rychlá řešení jsou super do doby, než je je možné provést

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
4.7.16 20:30
@Anonymní píše:
@Maden Myslím, že v 18 je dost starý na to, aby ho položila informace o biologickém otci. A taky ho chci poznat proto, abych si udělala obrázek jaký je, jestli mu to chci vůbec říct.

co když to neví a za otce považuje svého tátu? Co když mu tím zhroutíš ten jeho svět? Třeba si jeho máma našla chlapa v době, kdy on byl tak malý, že o tom neví. Můžeš tím nastartovat jeho nenávist k rodině, která mu „lhala“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
4.7.16 20:33
@ynax píše:
co když to neví a za otce považuje svého tátu? Co když mu tím zhroutíš ten jeho svět? Třeba si jeho máma našla chlapa v době, kdy on byl tak malý, že o tom neví. Můžeš tím nastartovat jeho nenávist k rodině, která mu „lhala“.

pokud by to bylo tak jak píšeš, tak by mu vážně ta rodina lhala anebo tedy spíš tajila pravdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
@ynax píše:

Jenže pravda jednou musí vyjít najevo. A většinou je to tak, že se děti hrabou rodičům v šuplících a najdou tam všechny ty lži sami. Já také tímto způsobem našla dost věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25374
@ynax píše:
nesmysl. Odborník nejsem, jestli by třeba tobě nevadilo, že v době, kdy bys splodila se svým chlapem dítě, smočil jinde a splodil jiné dítě, tak ok, tvůj problém. Já bych ho vyhodila, to vím naprosto přesně. Jak bych mu mohla dál věřit? Zřejmě narozdíl od jiných preferuji věrnost :nevim: co je na tom divného?

Já prostě tvrdím, že člověk nemůže soudit situaci, kterou nezažil a možná ani pak ne. Já si třeba MYSLÍM, že kdyby se tebou udávaný případ stal mě, tak bych to řešila, mluvila, zjistila co a jak. A MYSLÍM si, že po letitém vztahu, bych takový úlet dokázala odpustit. S člověkem vybuduješ vztah a pak ho v minutě zahodíš a vezmeš tatínka možná hned dvěma dětem naráz?… jestli VÍŠ, že by jsi byla tak radikální, pak to o tobě něco vypovídá. Ale je to tvoje věc, to je jasný, neberu ti to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna