Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Ahojky chtěla jsem se zeptat, jestli je pravda, že když mi bude soudně můj syn svěřen do péče, tak nad sebou budu mít automaticky rok soudní dohled? A pokud ano, co to pro mě znamená?
Díky za odpovědi ![]()
Ne. Jedině kdyby se vyskytly pochybnosti o kvalitě tvojí péče, mohla bys mít nařízený dohled ospod
Aha, takže k tomu musí dát někdo popud. Mě právě kámoška řekla že to měla taky a prý to vůbec nevěděla a že to se dává automaticky. Ale mě se to právě moc nezdálo ![]()
@Marki1985 píše:
Aha, takže k tomu musí dát někdo popud. Mě právě kámoška řekla že to měla taky a prý to vůbec nevěděla a že to se dává automaticky. Ale mě se to právě moc nezdálo
No, to je blbost. Vždyť by tady pak nemohla byt nezaměstnanost ![]()
@Marki1985 píše:
Ahojky chtěla jsem se zeptat, jestli je pravda, že když mi bude soudně můj syn svěřen do péče, tak nad sebou budu mít automaticky rok soudní dohled? A pokud ano, co to pro mě znamená?
Díky za odpovědi
Není to pravda ![]()
Dobrý večer, ráda bych radu. Mám soudní dohled, našla jsem si pronájem, o děti jsem se vždy starala a starám svědomitě, jen ten soudní dohled mám kvůli ex partnerovi. Ale teď mám nového partnera a jsem s ním rok, jezdí na víkendy, ale plánujeme společné bydlení. Tak by mě zajímalo jestli jeho trestní minulost má vliv na soudní dohled který mám nad dětmi jestli se o to budou zajímat, protože mu vadí když do něj někdo rejpe kvůli minulosti a moc se ho vyptává a vím jaký jsou sociální pracovnice, obeznámil mě za co byl ve výkonu trestu, ale podle toho co mi říkal to byla většinou sebeobrana nebo mladická nerozvážnost, byl i ve výkonu trestu za to že bránil kamaráda, že vyhrožoval strýcům za to že mu chtěli prodat byt a furt ho doma otravovali. Já s ním nikdy problém neměla, vždy se mě zastával a byli jsme v pohodě. Znám ho 13let jako kamaráda, vždy vše ok. Ráda bych jen zkušenosti které máte nebo radu.
Ježiš, já doufám, že to vliv mít bude. Když si ženská se soudním dohledem na děti najde ktiminálníka. Snad vás budou hlídat.
Hele z jakých jsi poměru? Dohled blbější první partner a teď někoho s trestní minulosti a opakovanou? ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý večer, ráda bych radu. Mám soudní dohled, našla jsem si pronájem, o děti jsem se vždy starala a starám svědomitě, jen ten soudní dohled mám kvůli ex partnerovi. Ale teď mám nového partnera a jsem s ním rok, jezdí na víkendy, ale plánujeme společné bydlení. Tak by mě zajímalo jestli jeho trestní minulost má vliv na soudní dohled který mám nad dětmi jestli se o to budou zajímat, protože mu vadí když do něj někdo rejpe kvůli minulosti a moc se ho vyptává a vím jaký jsou sociální pracovnice, obeznámil mě za co byl ve výkonu trestu, ale podle toho co mi říkal to byla většinou sebeobrana nebo mladická nerozvážnost, byl i ve výkonu trestu za to že bránil kamaráda, že vyhrožoval strýcům za to že mu chtěli prodat byt a furt ho doma otravovali. Já s ním nikdy problém neměla, vždy se mě zastával a byli jsme v pohodě. Znám ho 13let jako kamaráda, vždy vše ok. Ráda bych jen zkušenosti které máte nebo radu.
Kamarád není partner. Jsi s ním rok, nežijete spolu, má kriminální minulost…
Jak dlouho je z výkonu venku?
Jo, Soudni dohled mas urcite proto, že jsi svědomita matka. Přítel byl ve vězení určitě jen proto, že bránil kamaráda. Ted jeste tu o Karkulce. Doufám, že ten dohled aspoň opravdu dohlíží. Zkusenost nastwsti nemam, ale doporucim ti najit si nejakeho lepsiho partnera a pak nebude s muset řešit, co na něj řekne socialka. Fakt Chceš žít s někým, kdo byl ve vězení za násilí? Chces, aby s někým takovým zily tvoje děti?
@jahuhudka
Prostě nezvládl párkrát stres a snadno se nechal vytočit, hlavně když ho úmyslně provokovali a jako jediný člověk se mě zastával a s dětmi se snáší dobře. Jen mi jde o to jestli přijde nějaká pracovnice z OSPODu aby zbytečně nevyzvídala, když mám vše v pořádku. Jsem matkou již 8let a nikdy jsem s OSPODem problémy neměla až poslední rok. Jen kvůli tomu že mi ex partner dělal problémy, ale v tu dobu kdy jsem dostala soudní dohled tak jsem s ním už nebydlela.
@Anonymní píše:
@jahuhudka
Prostě nezvládl párkrát stres a snadno se nechal vytočit, hlavně když ho úmyslně provokovali a jako jediný člověk se mě zastával a s dětmi se snáší dobře. Jen mi jde o to jestli přijde nějaká pracovnice z OSPODu aby zbytečně nevyzvídala, když mám vše v pořádku. Jsem matkou již 8let a nikdy jsem s OSPODem problémy neměla až poslední rok. Jen kvůli tomu že mi ex partner dělal problémy, ale v tu dobu kdy jsem dostala soudní dohled tak jsem s ním už nebydlela.
Proto se ptám na tvoje rodinné poměry z jakých jsi vyšla. Jsem si jistá, ze tohle nikomu normální nepřijde.
@Kazimíra Olejovka píše:
@chaela asi bránil nepřiměřenou silou
Ano tak nějak. Vím jak se choval když někdo řekl proti mě něco špatného, vždy vystřelil jak raketa, ale to by bylo na dlouhé rozepisovaní. Takže když ho strýcové furt obtěžovali doma a policie je sice vyprovodila a oni se druhý den vrátili tak to vzal do svých rukou, každý člověk brání svůj byt.
@jahuhudka rodinné poměry v pohodě, jsem jedináček mam matku i otce v mých 16letech se rozvedli, první dítě se mi narodilo ve 21letech, druhý ve 23letech a třetí s jiným partnerem ve 27letech a otec nejmladšího dítka mi nepomáhal, nechtěl hlídat nejmladšího syna, když jsem potřebovala nejstaršího syna vodit do školy, vůbec mi nepomáhal, neměla jsem na koho se obrátit a když jsem našla jakoukoliv poradnu pro rodiny s dětmi tak tam nechtěl jít. Takže soudní dohled jsem dostala kvůli synově zameškané škole, prostě mě ex partner omezoval v pohybu. Před dvěma lety trhla a teď se stýkam se svým partnerem kterého znám 13let jako kamaráda, s dětmi nikdy problém nebyl, nikoho hledat nechci seznamky mě nebaví nikam nechodím jsem 24hodin v rutině okolo dětí.