Příspěvek na tábor od ex?

Anonymní
2.7.16 11:54

Příspěvek na tábor od ex???

Předem se omlouvám za anonym, ale chodí sem rodina mého ex…

Takže můj dotaz je jasný. Platila jsem dětem tábory, můj ex chce za celé prázdniny hlídat děti jen 2 týdny, já mám 2,5 týdne dovolenou a zbytek prázdnin nevím co s dětmi takže jedině tábory a příměstské tábory. Mám nějaký nárok na to aby mi alespoň nějakou část zaplatil? Hlídací babičku sice mám, ale 100 km daleko takže bych tam musela děti vždy v neděli vozit a v pátek zase k nim. Nejenom, že projedu mrak peněz za naftu tak navíc děti skoro neuvidím.

Moc díky za odpovědi anonymní K.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
2.7.16 11:58

Nárok asi ne…
ale já slušně řekla…mladej jede na tábor, stálo to tolik a tolik a byla bych ráda, kdybys mohl přispět…
Odpověd byla…ano, ted hned nemám, ale přivezu ti to…
Jsme lidi ne??? máme dítě…takže co se ho prostě zeptat???
 PPP

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.7.16 12:02

Když jsem mu řekla, že si budu muset zaplatit hlídání tak odpověď byla, že ho to nezajímá takže dohodou určitě ne :-(
 zakl.

• Citovat
  • Upravit
59476
2.7.16 12:04

Záleží co je v rozsudku a jak jste se domluvili. proplácí věci navíc? zeptala bych se ho na rovinu, určitě ne že na to je nárok. pokud nebude chtít tak smůla :? 100km k babičce zase neni tolik ne? to ten tábor vyjde dráž :think:ale řešit se to mělo mnohem dřív nebo spolu vymyslet jak to vyřešit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.16 12:04

V tom případě by teda neprošlo, chci je jen na 2 týdny…
vy to nemáte dané jak a kdy je bude mít??
my teda taky ne, ale my se dohodneme :nevim:
 PPP

• Citovat
  • Upravit
30383
2.7.16 12:13

Pokud to nemáte v rozsudku, tak na to nárok nemáš. Ale osobně bych tohoto využila na zvýšená výživného. S tím, že děti chce jen na 14 dní, ty musíš zbytek pokrýt hlídáním a tábory atd. a to jsou pro tebe zvýšené výdaje. A pokud máte od soudu, že má mít děti měsíc, tak bych od něj chtěla peníze na dalších 14 kdy budou děti na táboře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.16 12:14

V rozsudku je kolik platí výživné. Co jim kupuje věci tak si je nechává doma nebo pošle obnošené věci po komsi a jednomu koupil v sekáči aktovku. Jinak nic navíc. Styk máme určený jak se rodiče dohodnou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.7.16 12:16

@Markéta80 ano, 100 km není zas tak moc, ale po-pá děti neuvidím což je na prd. Nehledě k tomu, že to už je 200 km týdně, já jezdím z práce v 5 takže v pátek je uvidím až někdy večer.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.7.16 12:16

@Aspera v rozsudku je tam jen, že jak se dohodneme :-(

• Citovat
  • Upravit
8524
2.7.16 12:19
@Anonymní píše:
V rozsudku je kolik platí výživné. Co jim kupuje věci tak si je nechává doma nebo pošle obnošené věci po komsi a jednomu koupil v sekáči aktovku. Jinak nic navíc. Styk máme určený jak se rodiče dohodnou.

Hm, blbá dohoda, taky jsem nato dojela, páč jsem myslela, že se na všem dohodneme. 8o Dopadlo to tak, že všechny věci navíc (tábory, školy v přírodě, sport. potřeby) platím sama a on si ještě drze řekne, že chce za červenec půlku alimentů nazpátek, protože bude mít děti dva týdny u sebe. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.16 12:22

@PetraJ popravdě, už začínám uvažovat, že mu napíšu ať si koupí vlastní sedačky, ty jsem kupovala nové a taky nepřispěl. Sice je to trapný naschvál, ale už mě to přestává bavit. Výživné sice platí jak má, ale jinak nic navíc. Max nějaké oblečení ze sekáče nebo obnošené. Což mi nevadí, tak v sekáči nakupuju, ale když dostanou dárek tak si to musí většinou nechat u něj…

• Citovat
  • Upravit
30383
2.7.16 12:24
@Anonymní píše:
@PetraJ popravdě, už začínám uvažovat, že mu napíšu ať si koupí vlastní sedačky, ty jsem kupovala nové a taky nepřispěl. Sice je to trapný naschvál, ale už mě to přestává bavit. Výživné sice platí jak má, ale jinak nic navíc. Max nějaké oblečení ze sekáče nebo obnošené. Což mi nevadí, tak v sekáči nakupuju, ale když dostanou dárek tak si to musí většinou nechat u něj…

Jen dotaz, kolik ti na děti platí a jak jsou staré? On je totiž taky rozdíl jestli platí tatínek 1500Kč a jestli 15000Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.16 12:26

@Aspera 4 a 8 let - 6 tis na obě děti

• Citovat
  • Upravit
2927
2.7.16 12:33

Tak muj manzel svoji ex na vsechno navic plati pulku, ted treba platil pulku tabora, koupil penal a kornout, ale co se tyce prazdnin, tak drive jsme je meli 14dni v kuse, ale pak v novem zamestanani mel blbe dovolenou(personal. agentura, vychcany jak mraky),museli si ji brat celozavodne a tudiz mu zadna nezbyvala takze i kdy by chtel, tak si je proste na vic tydnu vzit nemohl, to zase on neovlivni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
2.7.16 12:35

Jak už bylo psáno, nárok nemáš. my měli dohodu, že alimenty + polovina nákladů na tábory, školy v přírodě a víkendové oddílové akce. soudkyně nám to odmítla do rozsudku napsat, že nemůže, že v rozsudku musí být přesná částka, jinak to tam sice budeme mít, nicméně pokud to otec nebude platit, tak to stejně nebude vymahatelné. napsala nám to do zdůvodnění rozsudku, jako že proč je výživné tak nízké („otec se zavázal přispívat…“), ale i tak otce upozornila, že nemá povinnost mi to platit a mně upozornila, že když to platit nebude, mám se obrátit na soud s žádostí o zvýšení alimentů, protože k tomu budu mít dostatečný důvod.

a co nás upozorňovala naše sociální pracovnice, tak u druhé soudkyně by naše dohoda byla úplně neprůchozí, ta by rovnou navýšila dohodnuté alimenty a s nějakým slibem otce na proplácení poloviny čehokoli by se vůbec neobtěžovala (no, zřejmě je to zkušená žena :mrgreen:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna