Důvody zvýšení alimentů

1899
1.7.16 11:52

důvody zvýšení alimentů

Ahoj maminky chci se zeptat kdyz jste sli k doudu kvůli zvýšení alimentů co jste uvedli jako důvod? u nas je to tak ze pritel je tedka ve 3 mesični zkušebce kde vejplata tedka je max 10 tisic a po zkusebce max 13-14 tisic a ja abych mohla zacit chodit na brigaduu budu muset dal maliho do dersky herny na hlidani kde to mesične výjde na 1900-2500 kč proto chci dat zvyseni alimentu jinak ja beru rodicak 4300 kc plus akimenty 2 tisice myslite ze by to doud uznal jako důvod na zvýšení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15970
1.7.16 11:57

Přítel? 8o Tobě tvůj přítel platí alimenty? 8o

Ach ten češtyn :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
1.7.16 12:00

Podle mě to nejsou důvody ke zvýšení. To by se musela změnit tvoje (ne přítele) životní situace, nebo změnit situace dítěte, např. nástup na základku, střední, vysokou. Pokud máš ty příjem stejný jako před tím, tak si myslím že by jsi asi moc nepochodila. A nástup dítěte do dětské herny podle mě nikoho zajímat nebude. A jak jste to tedy dělali doteď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
1.7.16 12:01

@Šmoulice Já to spíš chápu tak, že alimenty chce zvednout po otci dítěte se kterým nežije a že její momentální přítel se kterým žije má malou výplatu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1899
1.7.16 12:07

@Šmoulice takhle ja mam syna s bejvalim pritelem ktetej ma priznany od roku 2015 duben ze ma platit alimenty 2 tisice a muj přitel kteryho mam tedka neni otec meho syna.. omlouvam se za chybi jsem tu pres mobil a mam rozbitej displej takze neni moc videt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41891
1.7.16 12:10
@Martiinka píše:
@Šmoulice takhle ja mam syna s bejvalim pritelem ktetej ma priznany od roku 2015 duben ze ma platit alimenty 2 tisice a muj přitel kteryho mam tedka neni otec meho syna.. omlouvam se za chybi jsem tu pres mobil a mam rozbitej displej takze neni moc videt.

Tebou uvedené důvody nejsou důvody pro zvýšení. Navíc se rozhodovalo celkem nedávno, ke změně u dítěte nedošlo a 2 tisíce jsou celkem klasická částka na takto staré dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
1.7.16 12:17

@Martiinka co ma spolecneho rozbity displej s pravopisem? jakoze kdyz nevidis, kde na klavesnici je Y, tak napises radeji I?

Jinak tohle neni duvod pro zvyseni alimentu. Otec tveho ditete nemuze za to, ze soucasny pritel ma spatne placenou praci.

• Citovat
  • Upravit
15970
1.7.16 12:38
@Padme93 píše:
@Martiinka co ma spolecneho rozbity displej s pravopisem? jakoze kdyz nevidis, kde na klavesnici je Y, tak napises radeji I?Jinak tohle neni duvod pro zvyseni alimentu. Otec tveho ditete nemuze za to, ze soucasny pritel ma spatne placenou praci.
:potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
1.7.16 13:35

Hlavně že máš na mobil a na placení paušálu s internetem. Když si to odpustíš, hned bude o nějakou stovku víc pro dítě. Chlap ať si najde líp placenou práci a máte vystaráno.

• Citovat
  • Upravit
72725
1.7.16 13:48

@Martiinka ne. Výdělek Tvého přítele nikoho zajímat nebude :nevim: pokud se nezvýší potřeby dítěte, což hlídání v dětském koutku fakt není potřebou dítěte, tak není důvod :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.7.16 13:49

@Martiinka Podle mě tvůj současný přítel nemá žádnou vyživovací povinnost ani vůdči tobě ani vůdči tvému dítěti. Dítě se kterým jsi na rodičáku je současného nebo bývalého přítele?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.7.16 13:59
@Martiinka píše:
@Šmoulice takhle ja mam syna s bejvalim pritelem ktetej ma priznany od roku 2015 duben ze ma platit alimenty 2 tisice a muj přitel kteryho mam tedka neni otec meho syna.. omlouvam se za chybi jsem tu pres mobil a mam rozbitej displej takze neni moc videt.

to, že Tvůj aktuální přítel vydělává málo, není důvodem pro zvýšení. Alimenty jsou čistě pro dítě, nikoliv jako bonus pro vás :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1899
1.7.16 15:54

Je meho bejvaleho pritele a pritele co mam tedka @sedmikráska70 nema snim synem nic spolecneho takze jak pisete nema vyzivovaci povinost @sedmikráska70

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1899
1.7.16 15:58

@bamba ja si platit pausal nemusim s internetem nemusim ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.7.16 16:05

@Martiinka V tom případě má snad i vyživovací povinnost vůdči tobě, tedy myslím bývalý přítel. Jinak o změnu výše výživného se žádá když se změní finanční situlace takže pokud bylo výživné stanoveno v době kdy jsi byla na mateřské a měla vyšší příjem tak bych zkusila zažádat. Jinak se neposuzuje jen tvoje situlace ale i situlace otce dítěte takže pokud vydělává a nemá jiné vyživovací povinnosti tak pokud vím dítě má právo na stejnou životní úroven jako jeho rodiče. Jinak soud určitě přihlédne k tomu že nežiješ sama ale taky k tomu že tvůj současný partner nemá s tímto vyživováním nic spoleného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna