Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
To je dost různé, byl měsíc, kdy jsem utratila 18 tisíc (kupovala jsem dva kabáty) a jsou měsíce, kdy neutratím ani korunu, ale v průměru tak 4 tis za mě a dítě určitě.
@titiman nechápu zakládání těchto diskusí, k čemu ti to bude, jsi admin a potřebuješ více diskusí?
jinak utrácí matka samoživitelka se dvěma dětmi, jinak rodiče dělníci a jinak advokát s doktorkou např.
![]()
podle toho jak děti rostou a co zrovna potřebují koupit, nikdy jsem to nepočítala
Řekla bych, že se to nedá brát měsíčně. Největší výdaje jsou tradičně před zimou a létem a pak před zářím.
takže za posledních 14 dní jsem to zatim posvětila cca za 6000 Kč pro děti a mě. Manželovi jsem zatím koupila jen sadu trenek a ponožky
a to jsme zatím nekoupila boty, krom bačkor.
Ač mám nakupování oblečení pro sebe i děti velmi ráda, myslím, že měsíčně nakupovat je zbytečné.
Přesně nevím. Podle mě tak nějak průměrně. Podle manžela zbyečně moc,ale on tomu nerozumí
.
Ja nakupuju rada a deti mají obleceni hodne. Ale nakupuju v sekacích a ve slevach, myslim, ze jsem docela sikovna na to, jak nakoupit hodne kvalitne a za relativne malo penez ( a relativne dost toho pak ještě slusne prodam). Normalne by me to nebavilo, nehodlam davat spoustu penez za malo kvalitni věci. Na botách nesetrim, ale i tak nakupuju radsi ve slevach, třeba slevy na Ecco vylozene miluju a musim se krotit, abych kupovala jen to, co potrebujeme. Mesicne to spocitane nemam, jen za obleceni to bude max. tak do dvou tisíc mesicne, v době vyprodeju to bude o něco vic. Boty kupuju drazsi, ale kvalitni, to do toho nepocitam.
Jak kdy,podle toho,jak moc děti vyrostou a taky nejvíce na podzim a na jaře.Momentálně nakupuji do školky a to prachy lítaj
Ale dost si toho na děti sama ušiju poslední dobou,což je fajn a chlap tolik pak neremcá ![]()
Nejvíc to stojí asi na zimu. Boty, bundy, věci na lyže, z kterých vyrůstají. Naopak na jaro léto jsou to věci, které buď od někoho dostanu, po někom, nebo šiju sama (tím netvrdím, že to vyjde levněji). S tím, že i ty zimní věci tak nějak kolují mezi rodinou, přáteli, vždycky po někom, taky nemusí mít nutně značkové oteplovačky jen proto, že jedou na týden na hory. A naštěstí to chápou - na druhé straně taky mají větší „neomezení“ - není to neustálé komandování, aby si na oblečení dávali větší pozor. Takže tutově vždy nové asi fakt jen ty boty, na tom by se šetřit nemělo.
Pro sebe - těžko říct, hodně vycházím ani tak z toho, zda to nutně potřebuji, nějaký ten šatník mám, spíš jak tu dobu vycházím s rozpočtem a třeba s výhledem alá teď je zima a podzimní botky do práce jsou ve výprodeji za výhodných pade procent a ty moje mi už asi další sezónu nevydrží. Ale stav, dneska se mi jedny boty rozpadly, zítra si musím jít koupit nové - ne, to zas mám (nějakých ) bot dost
. A když to jen jde, tak se snažím řešit opravama.
No a taky hodně využívám babičky, jak se blíží nějaká možnost, příležitost, třeba narozeniny, nebo se samy nabídnou - využívám. „Chceš tip? Kup jim nějaký prďácký tričko, nebo mikču … nebo plavky … nebo jim upleť čepici …“
Takže - hele, nevím ![]()
Jak jako měsíčně? Jako spočítat nějaký průměr nebo jak? Jsou měsíce, kdy utratim málo, pak jsou měsíce, kdy utratim víc… Třeba až skončí léto, tak to vypukne - holkám budeme kupovat nový boty, většinou kupujeme tak troje - děti máme dvě, takže šestery. Oblečení chci probrat příští týden, ale něco jsem nakoupila už v pondělí na e-shopu. Pak klasicky před zimou zimní bundy. Na jaře zas jiné věci… Co jsem vypozorovala, tak konec léta a konec zimy je krizový - buď se dětem smrskne všechno oblečení nebo se ze všeho vytáhnou
![]()
Co se týče mě, tak nemám vůbec představu, kupuju si každou chvíli něco.
Za sebe minimálně, se svým satníkem jsem spokojená. Za děti těžko říct, ale mám ráda kvalitní oblečení. Raději méně kusu, ale vybraného designu a značky. Obecne mám ráda málo kusů oblečení, lépe se mne to pak všechno kombinuje.