Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
dobrý den, jmenují se Míša už dlouhou dobu tady pročítam vaše stranky které mi hodně pomohly po revizi dělohy , kterou jsem měla letos v červnu, takže moc děkuji. A ted můj dotaz:mám šestiletého chlapečka Marianka, po porodu jsem si nechala zavést nitroděložní tělísko jelikož antikoncepci nemůžu a bylo všechno v pořádku až do doby než sem si ji nechala vyndat od té doby jsem měla menstruaci j2 krat do roka před rokem jsem to začala řešit(budou tomu už 4 roky co se snažím otěhotnět),když jsem v červnu otěhotněla tak v 8tt jsem musela na revizi a po revizi nebyla zase žádna menstruace jenom po injekci a tak mi před 14 dni doktor napsal utrogestan 2× denně.řekl mi že nemam ovulaci a proto nemohu otěhotnět myslíte si že je to správne? nebo bych měla raději změnit gynekologa, protože všude čtu že utrogestan nepomůže, předem moc děkuji za rady
![]()
Zdravím Míšo. Utrogestan je vynikající na srovnání cyklu, ovulaci opravdu nevyvolá, ale stává se, že po srovnání cyklu ovulace naběhne. U mě to tak bylo, po revizi jsem měla problémy s menzes, najednou nechodila, a taky se mi rozjel PCO. Po třech měsících braní mi naskočila ovulka a v tom cyklu jsem otěhotněla. Pokud by jen utroš nepomohl, měla jsem po 3 cyklech jeho braní nasadit clostilbegyt. Ale je to nejlepší se první pokusit cyklus spravit, potom případně ovu vyvolat. Takže postup tvého dr. je dle mého názoru velice správný. Vydrž 3-4 cykly s utrošem pak to můžete řešit dál clostilem. Přeju ti hodně štěstí.
![]()
Míšo, vítej, abych Ti mohla alespoň trochu odpovědět, potřebovala bych více informací, co lékař zkoumal a k jakým došel závěrům. Utrogestan se nepoužívá k vyvolání ovulace, je to hormon (progesteron), který tělo produkuje v druhé fázi cyklu - nicméně používá se pro úpravu cyklu. Doporučovala bych nechat si udělat hormonální profil a podle závěrů z UTZ nasadit léky stimulující ovulaci.
ahojte holky právě že můj doktor nic neřeší vždycky když sem přišla s tím že mi nepříšla menstruace tak mě vzal na ultrazvuk a když potvrdil že nejsem těhotná tak mi pichnul injekci na vyvolani menstruace a tak jsem se ho zeptala jestli by nebylo správne poslat přítele na spermiogram a on na to odpověděl že problem je u mě že nemam ovulaci a tedy nasadí utrogestan a beru ho ted teprve 5 den a za 14 dní mam přijít na kontrolu
už skoro 4 roky už je to pro mě strašné
už snad i sama si vsugeruju každý měsíc těhotenské příznaky ach jo ![]()
kalomi, mně to připadá, že doktor nevěděl, že by jsi ráda otěhotněla ![]()
kalomi pokud ty neovuluješ,je zbytečné posílat manžela na spermiogram,aspoň zatím.Nejprve se opravdu většinou začíná samotným utrogestanem,pokud to nezabere,tak se přidá clostilbegyt,ale není nutné hned nasazovat veškerou dostupnou léčbu.Mě při prvním otěhotňování nasazení utrogestanu taky pomohlo.Při druhém jsme nasadili i clostil a mám dvojky ![]()
ahoj holky, jo pan doktor ví že chci strašně miminko o tom sme se už hodně bavili takže ví,je divné že když mi pichnul tehdy injeci na vyvolani menstruace tak jsem po tým otěhotněla tak jsem myslela jestli by nebylo lepší píchat zase injekce, než zdlouhavě zase čekat až se mi upraví cyklus, ale jo no musím vydržet.