Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Můj doktor dělá UTZ standartně na každé kontrole, ale pro změnu nevyšetřuje hmatem - alespoň jsem neměla rozdrážděný čípek
Bývalá doktorka nedělala UTZ vůbec (jen poslala ve 20tt a v 32tt na velký), dělala kontroly spodem - po každé kontrole jsem si myslela že už budu rodit a taky že to bylo o cca 2 týdny dřív než mělo být. Vždy byly problémy až PO kontrole.
Takže za mne radši ty ultrazvuky než šťourání se ![]()
Co to bylo za doktorku, že takhle hrubě vyšetřovala?
Porod dřív s tím nejspíš nesouvisí, ale tohle by se nemělo stávat. Říkala jsi jí to? Moje doktorka vyšetřuje i mimo těhu tak, že to málem ani nevim. A tuším, že v těhu jsem ani nebyla na koze pokaždé. Jen ke konci, kdy hlídala CS - jak zraje čípek. Ale ani to jsem skoro necítila.
Hanule píše:
Můj doktor dělá UTZ standartně na každé kontrole, ale pro změnu nevyšetřuje hmatem - alespoň jsem neměla rozdrážděný čípekBývalá doktorka nedělala UTZ vůbec (jen poslala ve 20tt a v 32tt na velký), dělala kontroly spodem - po každé kontrole jsem si myslela že už budu rodit a taky že to bylo o cca 2 týdny dřív než mělo být. Vždy byly problémy až PO kontrole.
Takže za mne radši ty ultrazvuky než šťourání se
Měla to být nejlepší doktorka v oboru, alespoň tak jsem to ze všech stran slyšela. A jelikož to bylo u prvního prcka, tak mne vůbec nenapadlo že to nemusí být normální, to že mám pak bolesti a špiním.
U ní se vždy jen vyskočilo na lehátko, prohmátla spodek, zkontrolovala fundus nebo jak se tomu říká, nějakým přístrojem dala poslechnout srdíčko a hotovo.
U nového doktora se vyskočilo na lehátko, udělal UTZ, nic neměřil (ani pánev), dolů nekoukal.
Ideální by bylo asi něco mezi těmi dvěmi ![]()
Mě Dr. dělá UTZ při každé kontrole, ale do průkazky se mi vejdou jenom 4 zápisy o UTZ. Zatím mám psané oficiální 3 a poslední mi zapíše prý až při poslední prohlídce než mě předá do porodky. Jinak mi UTZ dělá i při každé normální pravidelné kontrole i když jsem nebyla těhotná.
mě dělal včera asi poslední-ten třetí-jsem 31+6,na kozu lezu pokaždý a včera byl obzvláště drastický.....šáhl mi až nevím kam a pak mi břicho zmačkl nahoře až to zabolelo v podbřišku…je to normální? máma říkala že dříve se to vůbec nesmělo,ke konci takhle tam šahat,ale asi se to musí kvůli tomu čípku že jo? ![]()
Foxinka píše:
Mě dělal zatím jen 3 a vzhledem k tomu, že v průkazce má místo už jen na jeden, tak víc než 4 mít nebudua je to škoda, protože bych ji chtěla zase vidtě!
To já mám v průkazce místo na 5 ultrazvuků, mám zatím za sebou dva, ty úplně počáteční, ale volných políček v průkazce pořád 5.. ![]()
Takže mi všechny UTZ do průkazky nezapisuje.. ![]()
Hoječky, zatím pokaždé, a údajně každý měsíc (poradnu). Za celé období těhu jsem si připlatila pouhých 500,– Kč, které jsem zaplatila a první poradně.