Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Andulinečka píše:
Ahojte všichni.Zakládám diskuzi na tohle téma.Už je to tak 14 dní co mám řídší stolici ale pořád pokračuje,tedˇ už jsem u konce 37.týdne a mám ji pořád a někdy i trošku jako průjem.Vždycky mě chytnou křeče v břiše a musím letět na wc![]()
Někde jsem slyšela,že to můžou mít i maminky před porodem a nebo je to stravou,že je stlačený žaludek a moc jídla nebere?
![]()
Tak já měla taky průjem, nadávala jsem, že jsem snědla ten večer hodně česneku…ale ono se to tělíčko na ten porod chystalo, do čtyř hodiny byl prďola venku.
A v kolikátým jsi byla týdnu když jsi rodila?Já začínám teprve ve čtvrtek 38.tt ale vím,že to může přijít každou chvíli a ještě se mi zdá,že mám nějak kleslé bříško,to prý bývá taky před porodem.No pořád se kontroluju a čekám na to kdy to přijde.A abych pravdu řekla,mám docela s porodu strach,tak abych si to s takovou nevyvolala dříve
![]()
Ahoj, já začala včera 38. tt a už tak 10 dní chodím fakt hodně kakat… Tělo se asi připravuje, ale jina nepozoruju žádný posun kupředu… Průjem teda nemám, ale řidší stolici jo, a hlavně jakmile mě to chytne, musím jít hned, je to okamžitě v zatáčce. Pardon, nevím, jak to lépe popsat. Ale myslím, že je to normální, prostě už to brzy bude (snad) ![]()
holky a neberete magnézko? já ke konci brala celkem hodně magnézka a po tom jsem měla taky průjem. Jinak to může být samosebou i čištění těla k porodu. ![]()
Já tedy Mg neberu… ale vím, že to může způsobovat průjmy. Nevím, jak zakladatelka ![]()
Já magnezko beru od 20tt a nikdy jsem po něm průjem neměla ale je to možné,že by tedˇ ke konci těhotenství magnezium mohlo způsobovat řídkou stolici-no někdy průjem.Asi se fakt to tělo čistí a připravuje pomaličku na porod
![]()
Andulinečka píše:
A v kolikátým jsi byla týdnu když jsi rodila?Já začínám teprve ve čtvrtek 38.tt ale vím,že to může přijít každou chvíli a ještě se mi zdá,že mám nějak kleslé bříško,to prý bývá taky před porodem.No pořád se kontroluju a čekám na to kdy to přijde.A abych pravdu řekla,mám docela s porodu strach,tak abych si to s takovou nevyvolala dříve![]()
Byla jsem 11 dnů před termínem. ![]()
no já jsem ho ke konci brala fakt hodně a měla jsem průjem až po tom, do té doby ne, jak se mi ke konci snížila dávka bylo to zase dobrý. ![]()
Tak to já jsem 20 dní před termínem
ale klidně to tak může začínat.Ale abych pravdu řekla,vůbec by mi nevadilo mým malou už v náručí-jen ten porod ![]()
mam stejny problem a taky si nevim rady koncim dneska 37 tyden a prujem mam uz druhy den skoro nejim porad mam krece a nevim co s tim
![]()
terezka 1989 píše:
mam stejny problem a taky si nevim rady koncim dneska 37 tyden a prujem mam uz druhy den skoro nejim porad mam krece a nevim co s tim![]()
![]()
aby to nebyl porod…kamoska si toto myslela,ze ma prujem a krece a rodila a pak jela teda nakonec do porodnice a za 20minut porodila:-)
Ahojky holky tak to tu pročítám a mám ten stejný problém… křeče a průjem. Nejvíc to bylo v noci… Tak kdoví, jestli opravdu ten porod brzo nepřijde…
Magnézko nejím… Přes den křeče nejsou. Tak uvidím
. Na jednu stranu bych to chtěla mít už za sebou. Ted jsem v 37+4. Takže porod může nastat kdykoli…
Jsem na tom stejne 37 +5 tt. Cele tehotenstvi jsem byla o. k ted poslednich par dni je mi desne.Mam sileny prujem. A vubec je mi divne. Nastesti jdu zitra k dr. Na prohlidku tak snad je vse o. k. I kdyz posledne jsem mela horsi jaterni testy. Snad to s tim nesouvisi. Drzim vam vsem palce, aby jste byli zdrave a vase mimi taky ![]()
Držím palce ať vše je dobré, ale nejspíše se tělo už připravuje na porod. Já nakonec rodila 38+2
. Tak přeji hodně štěstí ![]()
Ahojte všichni.Zakládám diskuzi na tohle téma.Už je to tak 14 dní co mám řídší stolici ale pořád pokračuje,tedˇ už jsem u konce 37.týdne a mám ji pořád a někdy i trošku jako průjem.Vždycky mě chytnou křeče v břiše a musím letět na wc
Někde jsem slyšela,že to můžou mít i maminky před porodem a nebo je to stravou,že je stlačený žaludek a moc jídla nebere?