Tvrdnutí břicha 34tt, braní magnesia

Tea
116
8.11.10 09:31

Tvrdnutí břicha

Ahoj,
jsem ve 31.tt a už přes týden mě trápí tvrdnutí břicha. Byla jsem u doktora i na kontrole v nemocnici (jsem totiž po císaři) a zatím vše v pořádku, akorát mám dodržovat klidový režim a beru 3×2 tabletky magnesia. Snažím se dost odpočívat, ale mám doma dcerku (3roky) a tak ležet se pořád nedá. Doktor se mě ptal jak časté to tvrdnutí za den je a já jsem na to nedokázala odpovědět, protože mi přijde, že když začne tvrdnout, tak to není na chvilku, trvá to déle a pak mi to přijde, že ho mám tvrdé skoro celý den. Když jsem v klidu (sedím nebo ležím) tak ne. Jak dlouho to trvá normálně? Mám zároveň pocit tlaku dole v podbřišku, jakoby na močový měchýř, nebolí to, ale je to děsně nepříjemný. K tomu těžké a napnuté celé břicho, které mne tíží k zemi. Když si lehnu, tak jako když utne a necítím nic takového a pak zase když vstanu, tak se to opakuje. Už nevím, co si o tom mám myslet, je to opravdu tvrdnutí břicha? Není to jenom proto, že mimi je teď už hodně velké a že se mi břicho roztahuje a je těžké? Kontrakce mi na monitoru žádné nenaměřili. Mám z toho opravdu strach a budu ráda, když mi napíšete, jak tvrdnutí břicha vypadalo u vás, kolikrát za den a zkrátka jaké jste u toho měli pocity. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
219
8.11.10 09:45

Tak mě začlo tvrdnout břicho už ve 14 tt,dostala jsem magnezko.Měla jsem období kdy to bylo lepší,pak zase horší.Tvrdlo mi tolikrát za den,že jsem to raději ani nepočítala a jen se modlila,ať to nemá vliv na čípek.Tlaky dole mám asi od 29 tt,hodně mě tlačí močový měchýř.Párkrát se mi stalo,že mi břicho tvrdlo celou noc třeba i co deset minut,ráno to přestalo.Každopádně stejně jako ty mám doma 3 letého prcka,takže na nějaké polehávání není čas.Když jsem to dotáhla na 34 tt,tak se mi nějak ulevilo,že už dozravají plíce a už to prostě něřeším a kupovidu tvrdne míň.Takže pokud se ti nezkracuje čípek,tak nezbývá než to vydržet :wink: Je to hodně nepříjemné,ale bohužel s tím nic nenaděláme.Děloha trénuje na porod.Já měla první dítko přez 4 kg,tak si říkám,že tak šíleně moc trénuje,protože to bude zase nějaký macek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
8.11.10 09:56

Já to mám asi úplně stejný. Břicho tvrdý každou chvíli, taky mi přijde těžký, bolest kolem močovýho měchýře (nebo takovej nepříjemnej pocit) mám taky, hlavně večer. Prej pokud to nebolí, je to OK. Jsem 34. tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
8.11.10 10:12

Ahoj Teo, tak přesně jak to popisuješ, takhle si to pamatuju já, protože jsem kvůli malému plodu ležela na riziku, měla jsem i denně monitory a tam jsem i přes tvrdnutí nikdy nic zaznamenáno neměla. Nejvíc mi tvrdlo při jízdě v autě a při chůzi, ale i jen tak, když jsem ležela a nedělala nic. Tvrdlo mi od 20tt a to jsem si zaznamenávala, vždycky to bylo tak kolem 15 za den, ale někdy i víc, dělalo mi to i v noci, když jsem se přetáčela. Do těch 10-15 je to prý ok, magnézko jsem brala 3×1 a pak v nemocnici mi to zvýšili na 3×2, v 36tt mi ho vysadili. Vím jak je těžké odpočívat, když máš malou dcerku, mě to čeká taky, je mi jasné, že mi bude břicho tvrdnout stejně jako v prvním těhotenství…tak snad to zvládneme :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
8.11.10 10:33

Tvrdlo mi bříško i 30× za den :mrgreen: Magnezko jsem nebrala, neb jsem po něm měla průjem a to tvrdnutí zhoršovalo a navíc nové výzkumy ukázaly, že ničemu nepomáhá. A taky jsem měla „dole“ pocity jako ty, prý už mimnko postupně sestupovalo dolu a tím ty tlaky a pocit těžkého bříška, i když bříško „níž“ nevypadalo. Dělala jsem všechno normálně, jen jsem trošku víc odpočívala a už jsem neřídila, to natahování se dopředu za volantem mi nedělalo dobře. .

Jediné, co mi dala MUDra za „úkol“, bylo hlídat, aby kontrakce - tvrdnutí nebylo třeba půlhodiny hodinu pravidelné. Ale to nikdy nebylo. Tvrdlo mi třeba 6× po pěti minutách a pak po 15, pak po 4 pak po hodině, prostě cikcak. Tak jsem byla v klidu. A porodila jsem přesně v termínu. Jo a hlenová zátka mi odešla měsíc před termínem. Doktorka říkala, že to nic neznamená, že se rodit nechystam. A taky se mi zkracoval a otevíral zevnitř čípek (to mě vyděsili v nemocnici), doktorka mě uklidnila, že je to normální příprava porodních cest. Taky jsem po předchozím těhu byla v péči MUDr.Kouckého od Alopináře a ten vůbec říká, stejně, jako moje MUDra, že klidový režim ničemu nepomůže. Tak jsem ještě den před porodem přesazovala kytky :pankac: a pár dní před porodem byla v kině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
8.11.10 10:36

A bříško mi tvrdlo od 27.tt (Vánoce), kdy mě právě vystrašili v té menocnici a že si mě tam nechají a dají mi kortikoidy na vyzrávání plic miminka a na uklidnění děložní činnosti a diazepam, abych neměla nervy. Podepsala jsem reverz a vysloužila jsem si nadávky, že chci zabít svoje dítě :roll: Přitom to byla jen dráždivá děloha, průjem z magnezka a normální příprava porodních cest na porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
8.11.10 10:43

Háto, tak dr. Koucký :palec: , já u něj ležela na oddělení a díky němu jsem taky měla pravidelné vycházky i přes noc domů, vůbec mě tam netrápil ležením a otravováním se na lůžku. Je to bezva dr :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
8.11.10 11:06

Znám ho už leta, pomáhal rozkrýt, proč jsem přišla o první mimi, je božskej :huban: Škoda, že je tak málo takhle dobrých lékařů. Moje MUDra je stejná, jako on. :palec:

Petorka píše:
Háto, tak dr. Koucký :palec: , já u něj ležela na oddělení a díky němu jsem taky měla pravidelné vycházky i přes noc domů, vůbec mě tam netrápil ležením a otravováním se na lůžku. Je to bezva dr :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
8.11.10 11:33

Já na něj ráda vzpomínám, je super, s manželem mu říkáme jeden ze tří…on tak o sobě rád mluvil :lol: , že je jeden ze tří lékařů, kteří se zabývají lékama v těhotenství atd, vždycky všechno vysvětlil, poradil, uklidnil, prostě jsem byla v dobré péči.
Omlouvám se za příspěvek, který sem nepatří.. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tea
116
8.11.10 11:49

Tak jsem se trochu uklidnila, snad se ani u mě nechystá předčasný porod. Spíš jsem z toho trochu vystresovaná, pořád se hlídám a bojím se normálně fungovat. Snažím se dělat jen to nejnutnější, ale jakmile cítím tvrdé břicho, tak mě to úplně rozhodí a jsem nervozní. Mě spíš zaráží to, že to tvrdnutí tak dlouho trvá. Dneska jsem zatím měla jen jedno, ale zato trvalo skoro 20 minut a pak to postupně odeznívalo. Myslíte, že tohle je taky pořád normální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16837
8.11.10 11:54

Ahoj tak mě tvrdlo břicho od 20týdne. a to dost často celý den, vždy když jsem něco dělala, ale někdy tvrdlo i když jsem jen seděla. bylo to někdy i 30× za den, a někdy bylo tvrdé i 10min. vkuse něž to odeznělo. Pokud se ti nezkracuje čípek tak by to mělo být v pořádku, já taky brala magnézko až do 34 týdne, ted už ho mám vysazené, za 3 týdny bych měla porodit. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13843
28.1.11 10:47
Ahojky
jsem ve 23tt začalo mi moc tvrdnout bříško…mám i časté bolesti je to normální??? :cry: poslední dva dny mám moc nafouklé bříško a tvrdé… prosím napište nákou radu… :-) díky moc
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
28.1.11 19:11
Tea píše:
Ahoj,
jsem ve 31.tt a už přes týden mě trápí tvrdnutí břicha. Byla jsem u doktora i na kontrole v nemocnici (jsem totiž po císaři) a zatím vše v pořádku, akorát mám dodržovat klidový režim a beru 3×2 tabletky magnesia. Snažím se dost odpočívat, ale mám doma dcerku (3roky) a tak ležet se pořád nedá. Doktor se mě ptal jak časté to tvrdnutí za den je a já jsem na to nedokázala odpovědět, protože mi přijde, že když začne tvrdnout, tak to není na chvilku, trvá to déle a pak mi to přijde, že ho mám tvrdé skoro celý den. Když jsem v klidu (sedím nebo ležím) tak ne. Jak dlouho to trvá normálně? Mám zároveň pocit tlaku dole v podbřišku, jakoby na močový měchýř, nebolí to, ale je to děsně nepříjemný. K tomu těžké a napnuté celé břicho, které mne tíží k zemi. Když si lehnu, tak jako když utne a necítím nic takového a pak zase když vstanu, tak se to opakuje. Už nevím, co si o tom mám myslet, je to opravdu tvrdnutí břicha? Není to jenom proto, že mimi je teď už hodně velké a že se mi břicho roztahuje a je těžké? Kontrakce mi na monitoru žádné nenaměřili. Mám z toho opravdu strach a budu ráda, když mi napíšete, jak tvrdnutí břicha vypadalo u vás, kolikrát za den a zkrátka jaké jste u toho měli pocity. Díky

To co popisuješ mám úplně stejné i já… Jsem taky v 31tt a tvrdnutí břicha mám už tak od 25tt. A od včerejška mám dost časté tvrdnutí. Netrvá teda dlouho,ale zato je to i 30× za den. Taky mě od včerejšího večera pobolívá (píchá) na levé straně v podbříšku a celkově se necítím dobře-tak nějak těžce :-? . Magnézko beru 2×2 a myslím si,že to nijak nepomáhá.
Budu si muset taky nastudovat,jak vypadá předčasný porod ať vím. Jsem prvorodička a moc toho ještě nastudované nemám,tak nevím :oops: . Ale zae plašit taky nechci,protože to mimi taky určo nedělá dobře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
3.8.11 19:39

Ahoj, mně tvrdlo břicho dost často, klidně i v pětiminutových intervalech, i 100 denně, čípek se nezkracoval, nic se nedělo, začal se malinko zkracovat, až když se mi mimi otočilo ve 30 tt hlavou dolů a dost mě to tlačilo. Ale tvrdnutí se zklidnilo, každopádně jsem byla tím tlakem už na prst, ale nakonec mim museli porod i vyvolávat:-O, brala jsem Magnesovl, a odpočívala, od toho 30 tt více

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuu9
4.5.12 07:54

Ahoj maminky , jsem ve 20tt začalo mi tvrdnout bříško a občas cítím nějaký tlak až bolest - plaším nebo je to normální?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky