Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky jsem 33+2 a taky mi často tvrdne břicho.Byla jsem už týden v nemocnici tak se to trochu zlepšilo, ale už je to zase stejné tak 20×za den tvrdnutí.Beru Magnosolv, ale zdá se mi, že moc nepomáhá.Nevíte o nějakém volně prodejném magnésku, které pomáhá, myslím konkrétní název.
Díky moc ![]()
ahojky..tak mě tvrdne břicho cca od 20tt, beru magnézko od firmy swiss-je silnější a stačí jedna tabletka denně(místo 3×2), ale z vlastní zkušenosti musím říct že samotné magnézko tvrdnutí nezlepší, jen to tvrdnutí míň vnímám…a teď
ve 28tt už mi to nepomáhá vůbec, bříško tvrdne co chvíli..dokonce už i v noci a s přibývající velikostí miminka to je víc a víc znát
…snažím se teď víc odpočívat-lékař mi doporučil klid. režim od začátku tvrdnutí-ale moc jsem to nedodržovala, protože ležet celý den je fakt náááročné…ovšem teď když se to horší se opravdu snažím a polehávám co to jen jde! no snad to vydržíme s mrňouskem až do konce!!
Ahoj všem,
omlouvám se za dotaz který položím, pročítala jsem už více diskuzí a prostě se musím zeptat co to vůbec tvrdnutí břicha je?? asi je to hloupý dotaz, ale jak to mám poznat, jsem ve 27tt a přijde mi že břicho mám tvrdší jen když stojím, ale to připisuju tomu že stojím a břicho se táhne dolů (gravitace), malou mám v poloze hlavou dolů směrem k mému močovému měchýři. Když si sednu nebo lehnu tak nic. Nic mě nebolí, občas něco píchne nebo zatahá. tak nevím jak to poznám. Od doktora mám akorát vit. B+ protože mi občas brní ruce. Dnes jsem si koupila magnesii, tím se snad nic nezkazí. Děkuji za jakoukoliv radu, nerada bych něco podcenila ale zas nechci panikařit. Mockrát díky ![]()
Hmmm, myslím, že to asi tvrdnutí není. Mně když tvrdlo, tak se dělali jakoby takové boule nebo ztvrdo celé břicho, pocit byl takový nepříjemný, jakoby taková křeč ve svalu.
Není podmínka že ti bude tvrdnout..Mě tvrdlo jen občas a na pohmat bylo jako kámen..Ale prej se musí megnesium vysadit někdy okolo 32-34tt
Díky za reakce, taky doufám, že to není tvrdnutí. Spíš si poslední dobou přijdu nadmutá a pak mám břicho ještě k tomu nafouklý což je pak na dotek pevnější. Boule se mi občas udělá, ale přijde mi že jen když se malá přesune a chvilku je v jednom místě a za chvilku je to zase pryč. Stalo se párkrát. Beru tvrdnutí, které se občas stane po „mazlení“?? Asi se moc pozoruju, když jsem v práci tak na sebe tolik nekoukám a nesleduju se
. Max.budu pít magnesii tím snad nic nezkazím. K dr jdu 14.1. Děkuji za rady
![]()
Tak ono tvrdutí samo o sobě není nic špatného, děloha je sval a cvičí se na porod.
Tak to ti tady asi neporadime… My čekáme miminko, a to ty ve 12cti letech necekaš… Dojdi si k doktoru ![]()
Ahoj potřebuji poradit co je lepší na tvrdnutí břicha jestli magnosolv nebo magnesie lactaci?
@marinka5 Ahoj, já měla magnosolv. Na tvrdnutí břicha mi moc nepomáhal, ale na křeče v nohách byl výborný.
@Jenda33 já ho tedy mám právě na to tvrdutí a přijde mi, že efekt žádný, tak nevím jestli by nebylo vhodnější a silnější to magnesium ![]()
Ahoj, prvně jsem měla magnosolv, ten nepomáhal a tak mi dr. napsal magnesium lactici (3×2tbl.), břicho stále tvrdlo, ale méně a taky to záviselo na denním režimu, jak moc jsem kde lítala a uklízela a tak ![]()
Ahojki maminky.jsem ve 34tt a zrovna jsem volala doktorce že mi bříško tvrdne co hodinu. napadlo mě ještě si o tom zkusit něco přečíst,porovnat vaše problémy..bříško mi tvrdne už od 20tt od té doby jsem musela brát magnesium 5-6 tabletek denně,bohužel posledních 14 dní po něm mám prujem,takže mi už nezabírá..tak musím na kapačky d nemocnice
ach jo