UUT a obavy

3
25.2.24 14:31

UUT, obavy

Ahoj holky, příští týden mě čeká UUT v 7.tt. S bývalým pritelem, se kterým jsme spolu byli velmi kratce nám selhal kondom a..teď jsem v situaci, v jaké jsem. Nejprve jsme se dohodli na tom, že se miminko necháme, byl to vždycky můj sen být mámou. Ovšem bývalý přítel mi začal dělat neskutečné žárlivé scény, velmi často mě slovně napadal a urážel a několikrát jsem v jeho záchvatu vzteku slyšela věci typu „tak běž na potrat“ nebo „s tebou žádný dítě nechci“ atd…pak se mi vždy omlouval. Na mě to ale začalo být moc a vždy když jsme byli spolu, tak jsem byla permanentně ve stresu z toho, co zase nastane a jak mi ublíží tentokrát. Vztah jsem ukončila, ale dělal mi neskutečné potíže doteď.. neustálé vypisování jak nás už nechce nikdy vidět, jak když po něm budu chtít na dítě peníze, tak ho ale bude chtít vidět a jak mu povi, jaká je jeho maminka úplné dno pro něj atd. :? A pak dalsi sem psal, jak já ho nezajímám, ale o dítě se starat bude.. No a tím že jsme spolu byli opravdu krátce, tak ještě k tomu už teď vím, že je to alkoholik, fetuje a je psychicky nemocný..stejne jako jeho otec.
No rozhodla jsem se kvůli všem těmto okolnostem, že zkrátka nechci mít takového člověka v životě a nedejboze v životě svého dítěte, že půjdu na potrat. Že zkrátka dítě s takovým člověkem nechci. Ani nejsem v situaci, kdy bych dítěti jako matka samozivitelka mohla poskytnout hezký život..jako jsem si pro své miminko vždycky přála.
Ale… Pořád mám obrovský strach z toho, jak to celé zvládnu. Přeci jen to byl vždycky můj sen a mateřské pudy mám obrovské :,(
Chtěla bych vlastně slyšet, pokud nějaké jsou, tak zkušenosti žen, které na UUT také šly z podobných důvodů a zvládly to v rámci možností ok. Děkuji.
Je mi 24 let a pracuji jako zdravotní sestřička :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17295
25.2.24 14:52

Nech si miminko… zvládneš to… a jeho otec pak třeba otočí…
Osobní zkušenost nemám, ale kamarádka hořce lituje.
Chystáš se dát pryč dítě které chceš… bude to záhul…
Ať už se rozhodneš jakkoliv, posílám moře síly… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
25.2.24 15:36

Já si hlavně nepřeji, aby otočil :nevim: Přeji si, abych toho člověka už nikdy neviděla a aby mě už nikdy nekontaktoval. A bohužel si nedokážu představit žít celé těhotenství ve strachu, že si to právě rozmysli.. a nebo v budoucnu, až by bylo dítě starší. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17295
25.2.24 16:02
@Ell98 píše:
Já si hlavně nepřeji, aby otočil :nevim: Přeji si, abych toho člověka už nikdy neviděla a aby mě už nikdy nekontaktoval. A bohužel si nedokážu představit žít celé těhotenství ve strachu, že si to právě rozmysli.. a nebo v budoucnu, až by bylo dítě starší. :(

No rada drahá… chápu Tě, ale je to všechno ještě čerstvé… Škoda, že Tě tlačí čas…
Já téhle problematice nerozumím, ale třeba by se mohl toho budoucího dítěte nějak úředně vzdát a pak by na něj neměl nárok? :nevim: Když dokázal říct “jdi na potrat” tak ho vlastně nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35738
25.2.24 16:19
@azaleila píše:
No rada drahá… chápu Tě, ale je to všechno ještě čerstvé… Škoda, že Tě tlačí čas…
Já téhle problematice nerozumím, ale třeba by se mohl toho budoucího dítěte nějak úředně vzdát a pak by na něj neměl nárok? :nevim: Když dokázal říct “jdi na potrat” tak ho vlastně nechce…

Dítěte se nejde vzdát. Jedině by se před porodem vdala a dítě by tak bylo automaticky manžela. Ale to předpokládam není úplně na pořadu dne.
Jako upřímně by byl potrat asi nejlepší volba. Otec a jeho genetická výbava asi taky nebude úplně terno. Navíc může dělat v budoucnu problémy, tahat dítě kdo ví kde.
Blbá situace. Pokud nemá ani moc finančních možností si dítě nechat a zvládnout to sama. :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17295
25.2.24 16:25
@JancaS84 píše:
Dítěte se nejde vzdát. Jedině by se před porodem vdala a dítě by tak bylo automaticky manžela. Ale to předpokládam není úplně na pořadu dne.
Jako upřímně by byl potrat asi nejlepší volba. Otec a jeho genetická výbava asi taky nebude úplně terno. Navíc může dělat v budoucnu problémy, tahat dítě kdo ví kde.
Blbá situace. Pokud nemá ani moc finančních možností si dítě nechat a zvládnout to sama. :( :(

Ach jo!
Mimo téma… vzpomněla jsem si na Tebe a chtěla Tě označit. Ty prostě víš vše, v čem já se nevyznám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
25.2.24 16:40

Ano, bohužel právně se dítěte zbavit nejde..proto mě děsí představa, že se tím člověkem budu muset zaobírat i v budoucnu. A nedejboze že bude chtít být jednou v kontaktu s dítětem. No budu to UUT muset nějak psychicky zvládnout a hold velké ponaučení pro mě. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35738
25.2.24 17:00
@Ell98 píše:
Ano, bohužel právně se dítěte zbavit nejde..proto mě děsí představa, že se tím člověkem budu muset zaobírat i v budoucnu. A nedejboze že bude chtít být jednou v kontaktu s dítětem. No budu to UUT muset nějak psychicky zvládnout a hold velké ponaučení pro mě. :(

Kdyžtak vyhledej odbornou pomoc. Pomohou ti to zpracovat. :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty