Úvazky asistenta pedagoga
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Úvazky asistenta pedagoga
Má tu někdo z vás - asistentů pedagoga - plný úvazek pouze s přímou pedagogickou činností? Tedy celých 8 hodin u dítěte? Jak to zvládáte?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@aprazanda Mám 30 hodin, 28 hodin přímé, 2 hodiny nepřímé, ve speciálce.
Jsem ráda, že jdu o půl 2 domů. Máme 4 kluky na vozíku, 2 holčičky nemluvící.
Kolegyně má plný úvazek, odpoledne dělá AP v družině a zrovna dneska říkala, že je toho až nad hlavu.
Omlouvám se za anonymitu ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj, já mám 35 přímý činnosti, takže 7 hodin každý den u kluka s obrnou v první třídě. Po vyučování na oběd a pak jsem s ním v družině, je to v pohodě, kluk je kliďas, potřebuje pomoct s oblečením, nakrájet jídlo, otevírat fixy, a pak trochu popohánět s prací ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem u chlapečka ve školce, 6 let a nemluvící autista s ADHD a středně těžkou mentální retardací. Zatím jsem u něj vloni a tento měsíc byla 5,5 hodiny a teď od října dostal chlapec z SPC asistenci na 8 hodin denně, tak mi to ředitel bude navyšovat. Nebudu mít žádnou nepřímou činnost, pouze vše u něj. Už těch 5,5 hodiny denně je dost, zvládám, ale chodím domů vyšťavená. Mám z toho strach.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam 30h. uvazek tydne. Mam narok na 7,5h. neprime dle redit.
Do obeda jsem na budove prvniho stupne, tam delam obvykle celou dobu. Normalne mam dozory, jak uc. Ale operativne, kdyz je treba jsem. u ditete, kdyz je treba delam pomucky atd. zapisuji do zakovskych, do denicku. My se vzdy domluvime.
Od 11:40 jdu na mestanku na dve hodiny. Ale krome pondeli mam dozory na obede, vracim se pro tretaky, jako doprovod do jidelny posledni hodinu atd. Takze to je moje neprima, obvykle ta posledni sesta hodina, v ni mam ty dozory v jidelne, jako bonus. Nevydrzim sedet, musim neco delat, takze mi nase umluva vyhovuje. Jeste bych potrebovala klidne 2-3h. druzinu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey u nás nepřímou dobu člověk může vlastně trávit kde chce, jako u učitelů. Ti k tomu mají dozory, dozorové hodiny. V naší škole asistentky dozory nemají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka
Ve skole se dozor stridame.
A obed je mimo obe budovy skoly, chodime do jidelny skolky a to je bonus na dohodu placeny red. skolky, ne skoly.
Mi to vychazi 6× 30 minut tydne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka My musíme být i u nepřímé v práci, což mi nevyhovuje, stejně si veškeré papíry a přípravy dělám doma. Dozory máme taky, minulý školní rok 110 minut týdně, letos 95.
Třídní schůzky a porady jsou v našem volném čase, zadarmo, vykázat jako přesčas nelze.
Záleží na řediteli školy.
- Citovat
- Upravit
Mi rekla, ze asistentky staci, kdyz prijdou na ctvrtletni poradu. Ze kazdy mesic, jak uc. nemusime.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jak je to s tou nepřímou činností? Je na ní u asistenta pedagoga nějaký nárok nebo opravdu může být celých 8 hodin denně u dítěte?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aprazanda mně před několika lety říkal ředitel, že se ptal právníka a že nějaká být musí. Takže těžko říct.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit