Už nemůžu! Co dál?

Anonymní
6.1.23 14:44

Už nemůžu! Co dál?

Omlouvám se za anonym..
Jsem 3týdny po porodu, a už nemůžu.. V porodnici nás drželi skoro 10dní, maličká je trochu nedonošená. Od začátku byl problém s kojením, takže ještě dokrmuji. Malá v noci vůbec nespí, kroutí se, v postýlce pořád vydává nějaké zvuky, u mě v posteli se budí do půl hodinu s hrozným pláčem. Kapeme kapičky na bříško, ale nepomáhají. Přes den vydrží spát max 30 minut, pak vyžaduje nošení.. Každý den/noc brečím, jsem zoufalá, nevyspalá.. Přítel pomáhá, ale chodí do práce a potřebuje se vyspat, takže se přestěhoval do obýváku.. malá je pořád rudá, příjde mi jakože tlačí.. příjde mi, že vůbec tvrdě nespí. Pořád “prdi” :D pusou nebo jak to popsat, u toho taky rudne. A já jsem opravdu šíleně vyčerpaná.. Ani nevím proč to sem píšu, asi doufám v nějakou útěchu a pochopení..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
355
6.1.23 14:49

Jak vypadá hovínko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
6.1.23 14:50

Klid, mateřství je těžké, a šestinedělí obzlvášť. Ještě tři týdny a srovnají se ti hormony, takže to nebude taková darda.

Nevyspalá bohužel budeš následující rok, trávení se snad malé srovná.

Nejsi v tom sama, klidné, spavé dítě je spíš výjimka.

Zkamarádila ses v té porodnici s někým? Že byste si třeba psaly vzájemně a držely se.

Co máma a nebo tchyně - nemohly by přijet a pomoci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
6.1.23 14:50

Začátky bývají těžké :hug: :hug: :hug: miminko hodně vnímá pocity maminky, já vím, že se to lehko píše, ale zkus se aspoň trochu vyklidnit. :hug: a dej tomu cas :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
6.1.23 14:51

Z

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.23 14:56

@Martina712 normální barvy i konzistence, ale dneska už jsme museli vyrourkovat, sama by se asi nevykakala..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.1.23 14:57

@Ou Snad máte pravdu :hug: je pravda, že hormony mám splašený už od porodu. V nemocnici jsem jen brečela, po příjezdu domů je to lepší, ale dneska mě to teda opět nějak vzalo :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.1.23 14:58

@Perníček22 Děkuji :hug: Zkusím..

• Citovat
  • Upravit
6.1.23 15:04

To není nic výjimečného, začátek je holt někdy těžší :) u dalšího budeš klidnější :) malá mi taky pořád vydávala nějaké zvuky a na prdiky mi fungovalo kojení, rozhybala se střeva a šlo to ven, ani jsem nekoukala na čas, ale mám pocit že 2 měsíce jsem jenom kojila :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15448
6.1.23 15:37

To kroucení a vydávání zvuků je u mimin ve spaní normálni, souvisí to snad s rychlým střídáním spánkových fází

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.1.23 16:02

Zkusit jiné kapky, bříško nahřívat, masírovat, teplá koupel.. a vydržet. Začátky jsou těžké. Přes den si vždy lehni s ní, i kdyby na pár minut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1343
6.1.23 16:31

Taky jsme to takhle měli, zhruba dva měsíce… Jenom sem kojila, kojila a kojila… Pak sem byla nervózní že furt jenom kojím a malý furt řve… Mezi kojením jsme nahrivali, masirovali bříško… V noci co půl hodiny vzhůru… No, bude mu rok, je to veselý živý kluk, ale v noci stále nespí :D zrovna teď už 5 noc jsme spali nejvíce tři a půl hodiny a to ještě prerusovane, předevčírem jen hodinu a půl… Je to náročné, snad ti pomůže aspoň myšlenka že všude je něco :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
6.1.23 16:44

Nejsi v tom sama matko :palec: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
6.1.23 17:13

Šestinedělí je mazec, nerada na něho vzpomínám. Naše Mimi mělo prohozené den noc, v noci nechtělo vůbec spát a dohánělo to přes den. 8o byla jsem furt jak zombie… Taky trápení s bříškem, masírovali jsme mastí zvanou Pupík, občas musela přijít na řadu rourka, pomáhala poloha na tygrika a položení na bříško. Dávali jsme probioticke kapičky. Vše se spravilo až časem…Hormony se mi splasily, často jsem bulela jak želva. Kojení ze začátku taky nešlo… Hurá, že už je to za námi, výdrž :mrgreen:

Příspěvek upraven 06.01.23 v 17:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6052
6.1.23 17:14
@Anonymní píše:
@Ou Snad máte pravdu :hug: je pravda, že hormony mám splašený už od porodu. V nemocnici jsem jen brečela, po příjezdu domů je to lepší, ale dneska mě to teda opět nějak vzalo :(

Bude líp, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky