Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Neblázni, to je úplně normální. Moje děti to měly zrovna tak. Je to ještě mimino a ty prostě pořád brečí a často člověk neví proč. Úsměvy jsou takhle ze začátku hlavně ze spaní a vědomě se začne smát později. Dej jí ještě čas, brzy se na tebe určitě smát začne. Nesmíš tolik spěchat. Každé dítě má svoje tempo. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj jsem 28leta maminka dvou a půl měsíční holčičky a chtěla bych vás poprosit o radu. Bohužel kvůli své minulosti kterou tu nechci rozebírat se mě rozvinula před pár lety panická porucha, beru na to lék sertralin actavis brala jsem ho i v těhotenství v nízkých dávkách, brala jsem jednu tabletu a potom jsem snížila na nejnižší možnou dávku což je půl tablety 1× denně. V těhotenství jsem nebyla zrovna ze začátku moc psychicky v pohodě kvůli předešlim potratům potom se to už zlepšilo. Ale tet k otazce malá je podle pediatricky v pořádku ale už je ve třetím měsíci a ještě se pořádně neusmala, směje se pouze ze spaní, dá se říct že pokud nespí tak brečí nebo se krmí je hodně závislá na dudliku když ji vypadne tak začne plakat a to i v noci. Věnuji se jí naplno povídám si sní, nosím ji snažím se na ni pořád usmívat, dělám různé obličeje hrajeme si na hrací dečce kde ji ukazují různé hračky tam většinou vyvalí hodně oči a začne kopat nožičkami a po pár minutách se zase rozbrečí nevím zda je to normální chování. Dá se říct že u každé nějaké činnosti prostě brečí a já nevim jestli ji něco boly nebo prostě je plačtivá kvůli tomu že jsem byla v těhotenství ve stresu. Prdíky nás trápily také ale už se celkem naučila prdět sama. Co na ní ještě pozoruji je to že pokud není ve vyvýšené poloze po krmení tak ji pokaždé vyjede z pusinky mlíko a dostane škytavku, odrihava pěkně po každém krmení. Mám daný v postýlce klínek a někdy když jde spát po večerním krmení tak i hodinu po tom co spí ji to hodně kope zpátky ale Dr říkala že je to normální. Měli jste také takové tříměsíční miminka a pokud ano zlomilo se toto chování v dalších měsících?
Ty jsi ta stejná maminka, co řešila v jiné diskuzi, jak dostat s dítětem balík ze zasilkovny a zmínila to tam?
Pokud pediatricka říká, že je vše v pořádku, snažila bych se jí věřit a přistupovat k tomu v klidu.
Obecně ale taková dráždivost miminka a absence cíleného úsměvu může znamenat cokoliv, ukáže až čas. Naše děti se cíleně usmívaly od 6 týdnů.
Jsem normálně velkým zastáncem kojení, ale s psychofarmaky v tom nevidím žádný přínos, ať si tvrdí kdo chce co chce. Kojení bych ukončila. Aspoň bys měla čisté svědomí, kdyby se do budoucna něco projevilo, že to nebylo léky. Tvůj psychický stav se taky srovná.
Mě dcera prakticky 8 měsíců prořvala. Především nechtěla vůbec ležet. Řvala proste furt, v noci se budila kolem 3 a usnula v 5. S manželem jsme se střídali. Byla náročnější, ale taky myslím, z mé zkušenosti, že je to normální.
Já tě jen uklidním, taky jsem v těhotenství brala sertralin, větší dávku než ty, stresu v práci habaděj a dítko je úplně v pořádku. Budou jí 4 měsíce a zlatější dítě bych si nemohla přát. Neměj z toho nervy, každý dítě je jiný a co teď neumí s největší pravděpodobností brzy dožene ![]()
Můj první se cíleně usmíval až v 4m a je z něho moc šikovný kluk. Druhý má tolik, co tvůj a už se cíleně směje - tohle bych neřešila. Soustavný pláč podle mě normální není. Z toho, co píšeš, může to být klidně reflux. Ten pediatři neřeší. Můj druhý to měl podobné, pomohl sirup gastrotuss a bezmléčná dieta. Blije piřád, ale zjevně ho to tolik nebolí. Bezmléčná dieta kvůli atopáku. A i když nebudeš dělat nic, tak z toho vyroste.
Možná má reflux, dceři jsem do mléka přidávala Nutriton. Když pak tolik nezvracela, byla klidnější a začala se usmívat. Ale to bylo až okolo 3 měsíců. Taky jsem ale šílela, jestli není autistka, že se na mě nesměje. Teď se tlemí, jen nas zahlédne. To přijde ![]()
Už to řešíš v několikáté diskusi a všude ti celé emimino říká, že to normální. Navíc ti to říká i doktorka, tak co ještě potřebuješ ![]()
Přečti si knížku Nejšťastnější miminko v okolí a bude ti vše dávat smysl
Ahoj jsem 28leta maminka dvou a půl měsíční holčičky a chtěla bych vás poprosit o radu. Bohužel kvůli své minulosti kterou tu nechci rozebírat se mě rozvinula před pár lety panická porucha, beru na to lék sertralin actavis brala jsem ho i v těhotenství v nízkých dávkách, brala jsem jednu tabletu a potom jsem snížila na nejnižší možnou dávku což je půl tablety 1× denně. V těhotenství jsem nebyla zrovna ze začátku moc psychicky v pohodě kvůli předešlim potratům potom se to už zlepšilo. Ale tet k otazce malá je podle pediatricky v pořádku ale už je ve třetím měsíci a ještě se pořádně neusmala, směje se pouze ze spaní, dá se říct že pokud nespí tak brečí nebo se krmí je hodně závislá na dudliku když ji vypadne tak začne plakat a to i v noci. Věnuji se jí naplno povídám si sní, nosím ji snažím se na ni pořád usmívat, dělám různé obličeje hrajeme si na hrací dečce kde ji ukazují různé hračky tam většinou vyvalí hodně oči a začne kopat nožičkami a po pár minutách se zase rozbrečí nevím zda je to normální chování. Dá se říct že u každé nějaké činnosti prostě brečí a já nevim jestli ji něco boly nebo prostě je plačtivá kvůli tomu že jsem byla v těhotenství ve stresu. Prdíky nás trápily také ale už se celkem naučila prdět sama. Co na ní ještě pozoruji je to že pokud není ve vyvýšené poloze po krmení tak ji pokaždé vyjede z pusinky mlíko a dostane škytavku, odrihava pěkně po každém krmení. Mám daný v postýlce klínek a někdy když jde spát po večerním krmení tak i hodinu po tom co spí ji to hodně kope zpátky ale Dr říkala že je to normální. Měli jste také takové tříměsíční miminka a pokud ano zlomilo se toto chování v dalších měsících?