Špatný spánek miminka 1 měsíc

22
4.1.23 21:14

Špatný spánek miminka 1 měsíc

Ahoj holky. Jdu si pro radu či názor sem jelikož k Dr jdeme až 19.1
Malému bude v pátek 1 měsíc a máme problémy se spánkem. Do teď spinkal krásně, bez problémů.
Ale poslední tři dny se probudí kolem 8 ráno a je hotovo. Usne třeba vždy po krmení (jsme na um) ale to jen na max 30 min.
Jediné kde spí krásně přes den je v kočárku, ale jen dokud se kočárek nezastaví 😏 řekla bych že za den naspí dohromady tak cca 5 hodin 🤷🏻‍♀️ nevím, ale přijde mi to málo na měsíční miminko.
Třeba teď jsem od 8 do 9 večer uspávala (jelikož je přes 4 hodiny vzhůru zase ) a když už konečně usnul tak po 15 minutách slyším jak breptá a po chvilce se vzteká 🤔 měla nebo máte to některá stejně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7221
4.1.23 21:22

Měla. Každé 3-4hodiny. Vždycky kolotoč, přebalit, nakrmit, pochovat. Zabíralo auto nebo kočárek v pochybu. Ono si to jednou sedne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14946
4.1.23 21:25

My máme podobne starého a nějak vlastně ani neumím říct, jak dlouho přes den spi :think: to je záludná otázka, tyjo :lol:

On totiž tak spi/nespi, občas usne, mezitím se třeba vzbudi jen trochu, povrti se, zaplace a třeba ještě usne, ale někdy taky ne :lol: tak se to celkem blbě měří. Někdy jen tak lehce pospává, ale přitom mě ještě stíhá šikanovat :P

Vypozorovala jsem, ze celkem spi odpoledne, to dá tak hodinku až dvě bez přerušení. Stihnu kupodivu i celkem dobre poklidit a něco udělat. Jezdím ho uspavat spolu se starším, nalozim je do kocaru, staršího pak nechám venku a tohoto mrnouse přenesu dovnitř a spi mi v postylce.

Ovšem večer, kdy potřebuji zahnat starší dve děti do posteli, mi to naopak dává sežrat a porad něco po mne chce. Zdánlivě usne, a za minutu zase řev :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
4.1.23 21:27
@Semtex píše:
My máme podobne starého a nějak vlastně ani neumím říct, jak dlouho přes den spi :think: to je záludná otázka, tyjo :lol:

On totiž tak spi/nespi, občas usne, mezitím se třeba vzbudi jen trochu, povrti se, zaplace a třeba ještě usne, ale někdy taky ne :lol: tak se to celkem blbě měří. Někdy jen tak lehce pospává, ale přitom mě ještě stíhá šikanovat :P

Vypozorovala jsem, ze celkem spi odpoledne, to dá tak hodinku až dvě bez přerušení. Stihnu kupodivu i celkem dobre poklidit a něco udělat. Jezdím ho uspavat spolu se starším, nalozim je do kocaru, staršího pak nechám venku a tohoto mrnouse přenesu dovnitř a spi mi v postylce.

Ovšem večer, kdy potřebuji zahnat starší dve děti do posteli, mi to naopak dává sežrat a porad něco po mne chce. Zdánlivě usne, a za minutu zase řev :lol:
Šikanovat :potlesk: :mrgreen: :mrgreen: :lol:. To mě pobavilo :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
4.1.23 21:31

@Atisia tak doufám že to sedne brzo 🤔 😁 😁
Okolí mi říká, že je přetažený a proto nemůže pořádně spát. Ale vzdy když vidím že je unavený jdu ho zkusit uspat.
Jinak když nespinká trávím s ním čas, breptáme si, směje se ale pak prostě přijde zlom kdy vidím že je unavený a pomůže přes den jen kočárek no 🤷🏻‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
4.1.23 21:36

@Semtex šikanovat,to je tak krásný přirovnání 😅 😅 😅

Každopádně malej mi přes den do teď spal ty 3 hodinky ( samozřejmě je mi jasné že se doba spánku bude zmenšovat, ale aby mi během dne začal spát přes den 4-5 hodin denně místo nějakých cca 13 mi přijde divné ) :nevim:

A spaní má hrozně neklidné právě, dříve jsme mohly vedle něj vysávat vše a teď nesmí okolo ani nikdo projít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
4.1.23 21:54

Mám také nespavé dítě. Teď už větší, ale po narození jsem čuměla, že existují děti, co mají tak nízkou potřebu spánku. Byl hodně plačtivý, dráždivý a náročný. Bylo to hrozně těžké, přes den spal právě jen venku v kočárku. Kolikrát jsem uspávala v zimě, venku za tmy…
Nedá se nic dělat, musí se to přežít. Zkus takové ty základní věci /horko, zima, zkrátka komfort/. Hlad asi mít nebude, ale někdy opravdu stačí prkotina, jako sundat jednu vrstvu, že je dítku horko. Někdy to ale racionálně nevyřešíš a prostě přijde zas lepší nebo horší spací období. Ne každé miminko spinká jak andělíček, to je takový mýtus. Drž se. Je to fakt náročné, ale je možné, že to je u vás chvilkové a zase se to překlopí k lepšímu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15237
4.1.23 23:57

Tech 5 hodin naspi behem 24 hodin, nebo behem dne, tj. cca od 8 do 22 hodin? Nase nejstarsi v tomto veku naspala max. 9 hodin z 24. Jinak vriskala kvuli bolesti briska, ani nejde rict plakala, byl to vazne vriskot. Spala bud prisata na prsu, nebo treba 2 hodiny v kuse v jedoucim kocarku (nesmela jsem zastavit ani treba na zavazani tkanicky), ale po tom, co v tom kocarku nejdriv 2 hodiny vriskala.

Zlepsilo se to v 6 mesicich, kdy porad spala malo, ale uz nevriskala, ba ani neplakala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
5.1.23 19:45

Já včera musela snést z půdy hačku, mám 1,5 měsíčního kluka a už ho cpu jen tam nebo do kočáru, by mi jinak upadly ruce. Nedá se odložit. Ještě, že prvorozená měla se spánkem taky potíž,..už jsem zvyklá. V noci spí a usíná hezky. Zatím. Ale proti holce je napřed, už solidně drží hlavu při pasení koníků. Prý ty nespací mimina jsou často vývojově rychlejší, tak uvidím :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
6.1.23 00:29

@Yezgare náš malej právě už taky začíná krásně držet hlavičku a snaží se už prekulit na bok 🤷🏻‍♀️ doktor nám řekl že je extrémně šikovný.
V noci se mi budí po 4 hodinách na mlíčko. Ale přes den je to děs. Ale už asi vím odkud vítr vane. 😏 máme to takhle 4 dny to vztekání a nespavost přes den a dneska ráno jsem mu objevila v pusince moučnivku 😶‍🌫️ takže jsem hned upalovala do lékárny pro „fialový zázrak“ a potíráme 😏
Jen mě mrzí, že jsem si nevšimla dříve nějakého zarudnutí a všimla si až když se objevily bílé fleky, vyčítám si to jak ho to trápí, že jsem mu mohla pomoci dříve :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5442
6.1.23 09:21
@Klara22222 píše:
Ahoj holky. Jdu si pro radu či názor sem jelikož k Dr jdeme až 19.1
Malému bude v pátek 1 měsíc a máme problémy se spánkem. Do teď spinkal krásně, bez problémů.
Ale poslední tři dny se probudí kolem 8 ráno a je hotovo. Usne třeba vždy po krmení (jsme na um) ale to jen na max 30 min.
Jediné kde spí krásně přes den je v kočárku, ale jen dokud se kočárek nezastaví 😏 řekla bych že za den naspí dohromady tak cca 5 hodin 🤷🏻‍♀️ nevím, ale přijde mi to málo na měsíční miminko.
Třeba teď jsem od 8 do 9 večer uspávala (jelikož je přes 4 hodiny vzhůru zase ) a když už konečně usnul tak po 15 minutách slyším jak breptá a po chvilce se vzteká 🤔 měla nebo máte to některá stejně?
@Klara22222 píše:
@Atisia tak doufám že to sedne brzo 🤔 😁 😁
Okolí mi říká, že je přetažený a proto nemůže pořádně spát. Ale vzdy když vidím že je unavený jdu ho zkusit uspat.
Jinak když nespinká trávím s ním čas, breptáme si, směje se ale pak prostě přijde zlom kdy vidím že je unavený a pomůže přes den jen kočárek no 🤷🏻‍♀️

Na breptani se mi zdá brzo. (Leda by tu breptal někdo jiný :mrgreen:.) By mě zajímalo, jak dlouho jste tak vzhůru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
6.1.23 10:14

@Takco úplně jsem čekala kdy tato reakce přijde. :potlesk:
Ano je to tak, malý breptá. Samozřejmě ne tak často jak už větší miminka, ale když spolu hajame breptá. Kouká na mě natahuje na mě ručičky a prostě breptá :wink:
A znám více miminek co už v měsíci začínají breptat ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
6.1.23 11:45
@Klara22222 píše:
@Takco úplně jsem čekala kdy tato reakce přijde. :potlesk:
Ano je to tak, malý breptá. Samozřejmě ne tak často jak už větší miminka, ale když spolu hajame breptá. Kouká na mě natahuje na mě ručičky a prostě breptá :wink:
A znám více miminek co už v měsíci začínají breptat ☺️

Ono hodně záleží, co kdo považuje za breptání :lol: Každý tomu řečovému vývoji říkáme jinak, ale nějaké zvuky jistě vydává.

Jinak to přetáčení… Na to je extrémně brzy, jestli je to z bříška na záda, tak bývá spíš přepadávání, když dítě dělá při pasení záklon - a to není správně, je to naopak vyloženě špatně… to nemyslím nijak zle, ale občas se maminky radují, jak mají rychlé dítko. Jestli se ti snaží točit ze zad na bok /později na břicho/, je tedy výrazně napřed. Jestli z bříška na záda, není to ideální.

první přetočení má být ze zad na břicho /kolem 5měsíce, někdy dřív, norma je do půl roku/ až nějaký čas potom /někdy to umí souběžně/ se dítě řízeně točí z bříška na záda. V přetáčení z koníků na záda ho nepodporuj… Stejně tak jestli se hodně zaklání a hlavu jakoby drží enormně nahoru, tak to není dobře.

To jen takový postřeh. Nechci být nějaký mentor, ale se synem jsme rehabilitovali a celkem o fyzio miminek něco málo vím. Všechno je to o svalech a svalovém tonusu - zatímco z bříška na záda dítě často spíš přepadne, ze zad na bříško musí ty svaly skara použít, takže to je mnohem důležitější - otáčení tímto směrem. a to přichází později než 1. mesíc. Držte se a přeju, ať se brzy vyspíte :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
6.1.23 13:36

@Mutlice že zad na bříško neee 😁
Ale z bříška na bok a když leží na boku tak už jsem dvakrát přišla k postýlce a byl na bříšku 🤷🏻‍♀️

A když na něj mluvím tak to nejsou jen takové ty zvuky že by nějak hekal či tak něco, ale opravdu jak když hltá moje každé slovo a do toho mi breptá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5442
6.1.23 13:57
@Klara22222 píše:
@Mutlice že zad na bříško neee 😁
Ale z bříška na bok a když leží na boku tak už jsem dvakrát přišla k postýlce a byl na bříšku 🤷🏻‍♀️A když na něj mluvím tak to nejsou jen takové ty zvuky že by nějak hekal či tak něco, ale opravdu jak když hltá moje každé slovo a do toho mi breptá.

Takže za rok půjde do školy? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky