Postup očkování

Anonymní
4.1.23 13:19

Postup očkování

Zdravím maminky, řešíme akorát s kamarádkou očkování. Syn byl očkován ve 2m hexa ve 3m Synflorix…
Kámošky mimčo (14.9.) to má ale jinak.. ve 2m (24.11.) bexsero a ve 3m (15.12.) teprve hexa, zítra (5.1.) jde na očko prevenar 13 nebo Synflorix, ještě prý neví jakou dostane…
Přijde vám to takto v pořádku? Mě to celkem zarazilo, děkuji za názory

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
4.1.23 13:22
@Anonymní píše:
Zdravím maminky, řešíme akorát s kamarádkou očkování. Syn byl očkován ve 2m hexa ve 3m Synflorix…
Kámošky mimčo (14.9.) to má ale jinak.. ve 2m (24.11.) bexsero a ve 3m (15.12.) teprve hexa, zítra (5.1.) jde na očko prevenar 13 nebo Synflorix, ještě prý neví jakou dostane…
Přijde vám to takto v pořádku? Mě to celkem zarazilo, děkuji za názory

Můj šel na první očkování v 8 měsících a to hexa. Jo, zda se mi to ok. Je na rodiči, co vše do dítěte nacpe a v jakém pořadí. Povinná je jen hexa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.23 13:27

@martina.se mě tam spíše zarazilo to prohození… Hexa by měla být první a ve 2m a až pak bexsero 🤔

• Citovat
  • Upravit
5142
4.1.23 13:30

To je úplně jedno ne? Moje dítě mělo hexu na 5 měsících, Prevenar a Bexero nikdy a taky je to v pořádku :nevim: Záleží, co vakcína dle spc umožňuje a co si rodiče přejí naočkovat dříve a co později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.1.23 13:38
@Anonymní píše:
@martina.se mě tam spíše zarazilo to prohození… Hexa by měla být první a ve 2m a až pak bexsero 🤔

Ne, nemusí. Záleží na rodiči. Jakékoliv očkování lze odložit, když se domluvíš s dr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.23 13:39

@vedma007 takže to ničemu nevadí? Já koukala i do kalendáře a tam je, že hexa je první ve 2m a až potom bexsero ve 3m. Zarazilo mě tam to prohození

• Citovat
  • Upravit
1711
4.1.23 13:41
@Anonymní píše:

A to říká kdo? Dcera měla první očko v 5M, a to Prevenar 13.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3935
4.1.23 13:41

To záleží vždycky na tom, jak si to domluví rodič a pediatr a jak je dítě připravené ty vakcíny zvládnout.
Já teda můžu jenom spekulovat, ale sice se hexou většinou začíná, ale je to kombinovaná vakcína a spousta rodičů chce třeba počkat, tak pediatra začala „jednoduchou“ vakcínou bexero.
Ale přijde mi divné, že kamarádka neví jakou vakcínu dítě dostane synflorix a prevenar není to samé. Jedna je hrazená, druhá není. A o tom, jakou vakcínu dítě má dostat rozhoduje rodič. Kamarádka by se měla naučit používat pusu a s pediatrem komunikovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5142
4.1.23 13:44
@Anonymní píše:
@vedma007 takže to ničemu nevadí? Já koukala i do kalendáře a tam je, že hexa je první ve 2m a až potom bexsero ve 3m. Zarazilo mě tam to prohození

očkovací kalendář je doporučené schéma, aby se to „všechno stihlo“ dle vyhlášky a aby se tam dokázaly nasáčkovat i všechny ty nepovinné vakcíny. Povinná je z něj stejně jenom ta hexa. Takže kdy hexu necháš naočkovat a kdy (a zda vůbec) ten zbytek je čistě na rozhodnutí rodiče.

Příspěvek upraven 04.01.23 v 13:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3935
4.1.23 13:46
@Anonymní píše:

Ten kalendář je takové doporučení ideálního rozmezí pro zdravé dítě, aby rodič věděl co a kdy může nechat naočkovat a znal rozestupy a množství vakcín. Ale není to zákon, který by se musel dodržovat.
Vždycky je to na uvážení rodiče a doktorka. Ne každé dítě se očkuje podle kalendáře. Některé ze zdravotních důvodů a jiné čistě proto, že jejich rodič si to tak přál.
Zákon udává které vakcíny jsou povinné a do kdy se musí naočkovat - většinou je to nástup do školky/školy. Ale i tyhle může rodič odmítnout. Takže asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37295
4.1.23 13:51

Jo mám tři děti a každé to má jinak, ono taky záleží jaká očkování davas, jestli vam vychází ten čas podle plánu, nebo vam do toho lezou nemoci, my odkladali třeba i kvůli dovolené apod. Já třeba ani dřív jak v těch 3 měsících ockovat nenechávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
4.1.23 15:39
@Anonymní píše:
Přijde vám to takto v pořádku? Mě to celkem zarazilo, děkuji za názory

Mně to připadá, že si s kamarádkou z toho děláte sbírku známek… kam se tak ženete?

Je to samozřejmě vaše věc a vaše děti, ale myslím, že zejména první rok opravdu není kam spěchat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102800
4.1.23 16:03
@LilyJane píše:
To záleží vždycky na tom, jak si to domluví rodič a pediatr a jak je dítě připravené ty vakcíny zvládnout.
Já teda můžu jenom spekulovat, ale sice se hexou většinou začíná, ale je to kombinovaná vakcína a spousta rodičů chce třeba počkat, tak pediatra začala „jednoduchou“ vakcínou bexero.
Ale přijde mi divné, že kamarádka neví jakou vakcínu dítě dostane synflorix a prevenar není to samé. Jedna je hrazená, druhá není. A o tom, jakou vakcínu dítě má dostat rozhoduje rodič. Kamarádka by se měla naučit používat pusu a s pediatrem komunikovat.

A není její věc, kdy se rozhodne, nevidím důvod, proč by nemělo stačit s ním komunikovat zítra, je to její věc a tvoje zbytečná starost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3935
5.1.23 13:31
@j.a.n.i1 píše:
A není její věc, kdy se rozhodne, nevidím důvod, proč by nemělo stačit s ním komunikovat zítra, je to její věc a tvoje zbytečná starost.

A kde jsem psala že by měla jít komunikovat teď hned? Přečti si to ještě jednou a pořádně. Napsala jsem, že se má kamarádka naučit se s doktorem bavit sama. Nepsala jsem nic o tom kdy a jak.
Tobě přijde normální nevědět, jakou vakcínu dá pediatr dítěti? Mi třeba ne. Přijde mi mnohem jednoduší se doktora zeptat „A to nevadí, že se teď očkuje bexero místo Hexy? A jaký je rozdíl mezi Prevenarem a Synflorixem, můžu si vybrat?“ Než tam stát jak trubka a pak pátrat na internetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102800
5.1.23 14:52

@LilyJane No a jak víš, ze to kamaradka neumi, kamaradka evidentně zadny problém nema, na rozdil od zakladatelky, takže nevidim duvod, proc by se kamaradka mela ucit komunikovat s doktorem, ona nikde jako trubka nestoji, ale komunikuje, když si zvladla vykomunikovat prehozeni bexera a hexy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí