Gynekologické problémy - už nevím, jak dál!

Anonymní
6.8.18 19:40

Už nevím, jak dál! Gynekologické problémy.

Ahoj. Předem se omlouvám, že bude můj dotaz trochu delší, ale už jsem opravdu velmi zoufalá a hledám kohokoliv, kdo by mohl vědět, o co jde a nebo kdo zažil to samé, když si ani lékaři neví rady…

Je mi 19. Vždycky jsem měla silnější a bolestivou menstruaci, vše se ale dalo vydržet s pár kapkami algifenu (1. den menstruace), u lékaře mi bylo řečeno, že je to prostě tím, že jsem nerodila, takže to holt vydržím. Ok, neměla jsem s tím problém. Cyklus jsem mívala delší, tak po 32-36 dnech, ale vcelku plus mínus pravidelný. Můj sexuální život byl skvělý, jen mě obtěžovaly (a obtěžují) záněty močového měchýře…

Na konci dubna se ale vše změnilo. Měla jsem divný výtok, otok, svědilo to… přišlo mi to prostě jako kvasinky (měla jsem těsně po menstruaci a jak bylo teplo, tak jsem si říkala, že se to tam holt přemnožilo). Nasadila jsem Jenamazol s tím, že když nezabere, tak půjdu ke gynekoložce. Nezabral. Gynekoložka nebyla v ordinaci takže než něco zanedbat, tak jsem šla na pohotovost. Tam mi doporučili Gyno-Pevaryl (na 3 dny) a vyčkat na prohlídku u svého gynekologa. Moje gynekoložka se na mě jen tak podívala a řekla, že si mám koupit Canesten (na 6 dní dovnitř + krém okolo) a boraxové globule. Tak jsem používala 6 dní Canesten a pak 10 dní ty globule. Příznaky se pořád tak jako měnily - výtok už nebyl, ale zničehonic ze mě,,vychrstla" čirá tekutina, byla jsem nafouklá, dost mě bolelo v podbřišku… Nakonec jsem jela na pohotovost do nemocnice, protože jsem postupně své gynekoložce přestávala věřit. Tam mi bylo řečeno, že to bude spíš od močového měchýře (opět), i přes to, že se nic nezhoršuje a čůrat mě nijak extrémně nepálí. Byl mi nasazen Ciplox na 10 dní. A moč posána na kultivaci. Při braní Ciploxu jsem začala divně krvácet z pochvy - když jsem šla na záchod a zatlačila do břicha nebo uvolnila svaly… bylo to fakt bolestivé a silné. To bylo 6. června (a trvalo to až do 11.6.) a přitom jsem menstruaci měla naposledy od 23. do 27. května, takže se tohle nemělo ani stát… byla jsem hospitalizována na gynekologii s tím, že krevní testy dopadly velmi dobře (ani nejsem chudokrevná), stěry taky dobré (jen si říkám, jestli to nemohlo zkreslit to silné krvácení?), jen teda našli, že mám polycystické vaječníky a že by to měl řešit gynekolog (např. antikoncepcí). Moje gynekoložka řekla, že to řešit nebude, protože tam vidí kousek zdravé tkáně. Tož moje trpělivost vyprchala a jala jsem se hledat nového gynekologa. Mezitím došly výsledky z kultivace moči s tím, že je tam mírný zánět - escherichia coli (opět, jako vždycky), ale že je velmi rezistentní a možností je buď jednorázové antibiotikum (fosfomycin - Rapidnorm) a že ten Ciplox jsem brala úplně zbytečně, protože jsem vůči němu rezistentní… a když by to s tím Rapidnormem nevyšlo, tak hospitalizace a nitrožilní antibiotika. Vzala jsem tedy ten Rapidnorm a po čase došla na kultivaci, kde prý bylo vše v pořádku… a divné a bolestivé krvácení se dostavilo i 24. až 26. června… Už nějak v tu dobu, se zničehonic stala dost velká změna v mém sexuálním životě - ze dne na den jsem byla necitlivá. Byla jsem z toho dost v šoku, prostě nic se mnou nehlo. Pak to bylo jednou mírně lepší, ale pak už to zase stálo za prd… pořád. A nakonec to začalo i bolet, takže už nějaký čas s partnerem nespím, protože tam najednou nejsou žádné příjemné pocity, jen bolest a v lepším případě je to,,nic necítím, tak si asi dělej co chceš" (nicméně od těch kvasinek nebo co to bylo ten sex byl prostě bolestivější, ale pořád jsem z něj něco měla).
13. července (až do 18.7.) jsem opět krvácela (nicméně konečně už to bylo normální,,plynulé" krvácení) a ty bolesti bylo ještě horší než kdy dřív, bolelo mě to i od zad, zepředu, všude… myslela jsem si, že se zblázním, na pohotovosti mi dali čípek (že nic lepšího prý není) a stejně to bolelo od těch zad pořád…
Po nějakém ani ne týdnu jsem začala mít průjmy (i mě pálila střeva), nechutenství, bolesti celého břicha… vystupňovalo se to tak, že mě odvezla záchranka, ani infuze proti bolesti nepomáhaly, myslela jsem si, že nepřežiju, netušila jsem, co mi je. Na sonografii našli jen nafouklá střeva (s místy zesílenou střevní stěnou), na retngenu něco naprosto nesouvisejícího s páteří (to bude něco dlouhodobého). Druhý den v nemocnici jsem vstala celá zesláblá a vysílená z postele a pode mnou flek krve - menstruace. V ten moment, co jsem začala krvácet, mě přestaly bolet ty záda. Ale stejně jsem nebyla úplně ok… Pustili mě, já šla ke svojí nové gynekoložce. Na ultrazvuku vše prý vypadá v pořádku (normální děloha, polycystické vaječníky, žádné změny nebo cokoliv podezřelého…) a byla mi nasazena antikoncepce Bonadea (kterou mám brát bez přestávky, aby se krvácení nedostavilo vůbec)… a že kdyby nepomohla, tak možná časem na laparoskopii. Nicméně menstruace během 3-4 dnů ustala, ale střevní problémy ne. Jako kdyby moje střeva netrávila jídlo…, než se mi začne chtít na velkou, tak mám ukrutné bolesti celého břicha (v pátek i sobotu jsem jela rychlou do nemocnice na infuze), budí mě to i v noci… Nejprve padlo podezření na Crohna nebo Ulcerozní Kolitidu, ale to mi dnes pan doktor řekl, že bych na záchod lítala rozhodně ještě víckrát denně a tekla by ze mě krev… takže zíta jdu už asi po stopadesáté na odběry krve… a po pár dnech jdu na venerologii a na rektoskopii, proč mám takové problémy asi nejvíc s tlustým střevem a konečníkem… I mi přijde, že se mi posledních pár dní hůř dýchá, strašně se zadýchávám, jsem zesláblá, skoro nic neujdu, zhubla jsem…, ale nikdo neví, co se děje…

K těm zánětům močového měchýře - stálého partnera mám, je zdravý, vždycky jsme spol používali kondom, myli jsme se před stykem, po styku, já chodila pravidelně před i po čůrat, hodně jsem pila, udržovala jsem se v teple, brala jsem brusniky (pak GS Triurin), zkoušela jsem Blokurimu, obklady z cibule… fakt k zbláznění, zkoušela jsem všechno a ta mrcha e. coli se prostě nedá vyhnat. Utírám se správně, nekoupu se ani nechodím nikam plavat - jenom se sprchuju, prádlo nosím bavlněné, peru ho důkladně, alkohol nepiju, sladké nejím…

Setkal se někdo s něčím podobým? Já už mám pocit, že to takhle dál nevydržím…
Děkuji za jakékoliv rady, poznatky, komentáře, cokoliv…!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1111
6.8.18 19:54

Ahoj, mě napadly ty kvasinky, ale opravdu nevím :think: . Já měla s nimi velikánské problémy (cca. před 15ti lety)..Dělaly mi strašné věci, vše mi začalo po antibiotikách x krát za sebou..Byla jsem taky na konci sil, hubená, zesláblá, nikdo nevěděl, co se mnou! Nakonec mi pomohla přísná dieta a užívání všeho možného proti kvasinkám, trvalo mi 2 roky, než jsem se úplně uzdravila, ve střevech jsem je měla taky..Hlavně nejíst nic sladkého a kynutého (ale píšeš, že sladké nejíš :? ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
6.8.18 19:58

teda holka to je šílený co se s tebou děje, moc mě to mrzí, vůbec netuším co by to mohlo být,ale co mohu sama za sebe říct měla jsem střevní problémy několik let velmi silné s tím že i nonstop záněty močových cest jen za 4 měsíce 5× atb a pod. o neřízeném krvácení ani nemluvím krvácela jsem skoro pořád zcela nekontrolovaně. Nakonec jsem skončila na operaci pro špatně průchodný děložní hrdlo d té doby krvácení ok a HA mám brát nonstop tím seč vyřešilo krvácení. Ale střevní přetrvávaly stále i záněty močových cest. Ze 44kg jsem spadla na 35kg sotva jsem se plazial jak jsem byla vysílená. Nakonec mi byla po 3 letech zjištěna alergie na lepek, už za týden střevní problémy ustály a dokonce už ani jeden zánět močových cest a jak mi bylo dr řečeno když sou střevní problémy ovlivnuje to i močové záněty :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.18 19:59

Napadlo me, jesli by to nemohla bejt endometrioza.. Kamaradka ji trpi (tezka forma, je po nekolika velkejch operacich) a ma teda spoustu podobnejch potizi jako popisujes ty.. :think: Nevim, treba je to blbost, ale uplne sem ji v tom prispevku videla.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.8.18 20:05

To je mi tě líto. Poslední rok se potýkám s tím, že doktoři si mě také předávají jako horký brambor. Začalo to loni v červenci, kdy jsem měla pocit, že mám zánět, ale gynekoložka tvrdila (vzala jen test ph papírkem), že je vše ok. Za 2 dny jsem za ní přišla už s horečkou (40,5) a ukrutnou bolestí břicha. Ona mě ani neprohlídla a řekla, ať rovnou jedu na pohotovost. Tam mi udělali sono břicha a řekli, že to bude nejspíš od močáku. Jenže na urologii mě prohlédli, udělali sono ledvin, vzali moč na rychlý test a řekli, že to bude gynekologické a ať jdu zpátky na gyndu. Stále s horečkami jsem šla na gyndu a gynekoložka řekla, ať jedu na gynekologickou pohotovost, že ona neví, čím by to mohlo být, že dle ní jsem zdravá (akorát s horečkou a šílenou bolestí břicha). Na pohotovosti mi dali antibiotika, po kterých přešla horečka, částečně i bolest břicha, ale stále to nebylo ono. Břicho pobolívalo v sedě, v leže, někdy míň, někdy víc. Šla jsem za obvoďačkou, ta mě na slepo přeléčila ještě jedněmi antibiotiky, protože podle zpráv ze všech těch vyšetření jsem byla zdravá, i krev mi vyšla v pořádku. Po těch druhých antibiotikách to začalo být zase o něco lepší. Jakmile jsem je dobrala, tak potíže po čase začaly nanovo. Zkoušela jsem pak různé alternativy, byliny, akupunkturu, čaje, probiotika do pochvy atd. Teď jsem těhotná, ale ty problémy přetrvávají i v těhotenství. Mám dojem, že mám prostě nějaký zánět, který se špatně identifikuje, nevím, jestli je možný, že na testech třeba vyjde vše negativně, ale je to proto, že ta daná bakterie/vir nesplňuje minimální hranici pro citlivost, ale subjektivně to působí potíže. Fakt nevím. Občas jsem z toho bezradná, hlavně, když to bolí hodně. Vím, že ti moc tohle moje vyzpovídání nepomůže, ale doufám, že ti aspoň pomůže pocit, že v tom nejsi sama. Věřím, že doktoři se u tebe doberou, co ti je a přeju, ať ti je líp!

• Citovat
  • Upravit
1850
6.8.18 20:23

Já teda nechápu proč lekař tvrdi že pri crohnovi musí byt prujem a krvaceni..ja crohna mam a zrovna tyto příznaky jsem nikdy neměla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
6.8.18 20:50

Napadl mě lepek. Být tebou zkusím bezlepkovou dietu, ublížit by tj zo nemělo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.18 21:16

Dej si kuru MMS. Me to vylecilo chronicke gyne zanety

• Citovat
  • Upravit
197
6.8.18 22:05

Zkus si koupit tinkturu z lichorerisnice. Jsou to takove kapky na vsechny mozne bakterie v tele. Koukni na net. Koupis ve zdrave vyzive :palec: drzim pesti, at ti to dobre dopadne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.18 17:27

Ahoj.. A delali jste testy na chlamydie a jine pohlavni nemoci? … :nevim:

• Citovat
  • Upravit
33
25.7.21 12:23

Ahoj, už přes rok se potýkám s ureaplasmou, také se nedaří ji absolutně vyhnat..Že začátku si mysleli, že mám vždy zánět močáku, nakonec ze stěrů a moči, že je to ureaplasma, někteří ani neví, že ji mají, já bohužel ano, pálení při močení, neustále divný pocit dole, kolikrát horečka a průjem, půlroční řešení, abych si odpočinula bylo, že jsem každý večer před spaním brala jeden prášek antibiotika Macmiror, to mě nevyléčilo, ale aspoň to nedělalo bordel, bohužel se u mě nedá zjistit citlivost na léky, takže jsme vyzkoušeli už snad vše, dnes si jdu pro další recept a pokud to nezabere, budu muset na nitrožilní antibiotika do nemocnice, už je to vážně na hlavu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
18.12.22 17:18

Ahoj Diano99, můžu se zeptat, jak jsi na tom dnes? Podařilo se Ti tu mrchu Ureaplasmu porazit? Za rok potvrzenou 3×, teď po 4× negativní. Ale obtíže (silné bolestivé mravenčení kolem stydké kosti - klitorisu hluboko uvnitř, bolest zevních rodidel, nesnesitelné píchání vlastních chloupků, pocit jako když mám v prádle igel. sáček, nesnesu skoro ani spodní prádlo) mám pořád. Jen ty strašné bolesti ustoupily, ale je to jako když si na zub v zánětu vezmeš Ibalgin. Je to tlumená bolest, ale pořád bolí. Už nevím jak dál. Mám dvě krásné děti, manžela co je chápající. Lituju holky, co tuhle mrchu mají a nemůžou mít děti. Závidím kde jaké socce, co hulí, životospráva a hygiena „0“. S manželem jsem 22 let a jsme si věrní, i když vím, že to zní neuvěřitelně. V roce 20 a 21 jsem prožívala celé skoro dva roky dlouh. stres. A celý rok 22 řeším tohle. X vyšetření za sebou, jen si mě přehazují. Už nevím co dál. Koho najít, aby pomohl. Takhle žít nejde. Snažím se jen kvůli dětem. Dnes mám naprosto depresi, že už takhle zůstanu. S manželem rok nespím. Všechno mě to už přijde líto a nespravedlivý. Omlouvám se za „výlev“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
21.12.22 11:16

@Borga
Ahoj.. Asi tě nepotěším.. Stále ji mám nevyléčenou, je to svinstvo…Přes rok beru každý den antibiotika, která mi to nevyléčí, ale alespoň to tlumí. Název je Macmiror. Bohužel mě to obtěžuje stále a nevím co s tím. Byla jsem minut týden na testech pro jistotu na pohlavní nemoci, vše mám negativní, tedy je to stále to samé. Rozhodla jsem se pro poslední možnost, kterou mu doktor nabídl, což je, že mě vezmou na příjem do nemocnice, kde mi týden budou antibiotika podávat nitrožilně. Jinak jsem vyzkoušela už všechna antibiotika, která jsou k dostání. Není možné zjistit citlivost léku na ureaplasmu, tedy je to pěkně víš kde.. Soucítím s tebou, je to strašný a nemá si člověk jak pomoct… Zkoušela jsem i nějaké drinky urna něco teď nevím jak se to jmenovalo, úplně k ničemu. Nyní beru tedy 2× denně Macmiror( ráno-večer) a přidala jsem si probiotika, také ráno a večer, jsou to probiotika nažaludek i spodek a sestřička říkala, že s tím má hodně dobré zkušenosti, zkouším co mě napadne, ale i na těch testech kde jsem byla v Praze, mi řekli, že s Ureaplasmou je to běh na dlouhou trať..b Stále netuším, kde jsem k tomu přišla, ale je to zkušenost pro ostatní, jen nejsem zatím schopna poradit co s tím… mrzí mě, že jsi v tom také…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
21.12.22 11:51

Ahoj Diano, moc Ti děkuju, že jsi se ozvala. Prosím Tě - jaké máš obtíže, můžeš mi je popsat? U doktorů na mě všichni koukají jak na blázna, že si to vymýšlím. Včera na imunologii mě řekla, že to už je symptomická bolest, a že by zkusila „Centrum bolesti“. Prostě na nějaký čas to „oblbnout“ léky např. na základě Pregabalinu (Lyrica, Siranalen atd.)… Jedna holčina na Modrém koníkovi psala, že když už nemohla bolestmi vydržet, na psychiatrii jí předepsala Siranalen a zabral jí. Po nějakém čase asi dvou let ho vysadila a má klid. Přiznám se, že AD beru jako poslední možnost. Prosím Tě - napiš mi, jak to zvládáš s dětmi, manželem. A jaká ti budou dávat ATB nitrožilně, když máš výsledek negativní - z čeho udělají citlivost, aby věděli, jaká ATB Ti zaberou? V tomhle cítím, že je kámen úrazu u mě. Neudělali mě citlivost JEN kvůli tomu, že to stojí peníze! A teď už je to chronické a navíc „schované“. Napsala bys mi, prosím, jaký doktor Ti tuto šanci nabídl, a jak jsi dokázala, že Ti věří, že Tvé obtíže jsou od U. U.? Klidně napiš i soukromou zprávu, budu Ti opravdu strašně vděčná. Moc na Tebe myslím, a taky soucítím. To je tak nespravedlivý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
21.12.22 12:19

Dianko, ještě dotaz - když jsi poprvé měla „pozitivní“ ureaplasmu, zhotovili ti citlivost na ATB? Mě totiž ne, bohužel až po roce jsem se sama dopátrala, že se citlivost na U. U. normálně DÁ zhotovit. Potvrdila mě to i včera na imunologii, že se na to v laborce ptala. Jenže to stojí peníze. U nás v mikrolab. prý mají sadu se 6 druhy ATB. Ale existuje testovací sada na mykoplazmata s 11 druhy ATB. Přikládám sem článek již z roku 2016 a obr. jak vypadá ta sada. Dá se objednat i jako samoplátce přes lékárnu. Cena je 5000 Kč. Bohužel já teď poslední stěr „negativní“, takže se citlivost zhotovit nemá z čeho. Jsem fakt naštvaná. Třeba to tenkrát, kdyby se to udělalo hned na začátku správně se to mohlo vyléčit. Přikládám to sem pro všechny, které by to mohly potřebovat. Pro mě cenná informace, bohužel již k ničemu. Zkusím jít znova na testy po Novém roce. Nebo na jaře. Třeba se ukáže. A asi si ten test koupím sama a odnesu do laborky spolu se stěrem, abych byla připravená, kdyby ten stěr přece jen vyšel pozitivní. To je fakt na hlavu. Tyhle informace by přece měl říci lékář. A já ještě uroložku musela xkrát přesvědčovat, a ona, že se na to citlivost nedělá!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí