Už první botičky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2418
12.5.14 23:02

Holky, ozivuji diskuzi a dotaz zni, kdy jste poridily detem prvni opravdove boticky? Nejlepe maminky, jejichz deti zacinaly se sandalky a jake jste porizovaly a kde a jak na to, 1cm nadmer nebo vic? Mala se uz stavi u nabytku a tak za nejaky ten tyden ci mesic asi zkusi tapkat, bude leto, jak jste to resily? A mely jste boticky/sandaly na doma a na ven? Doma mame drevene podlahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
12.5.14 23:06

@Janha
na doma nic, na ven sandalky. nadmerek uplne maly, kdyz jsem mu zkusila s nadmerkem 1cm, tak mu v tom litala noha. nakonec toho nejvic „nachodil“ v backurkach (venku), nejak mu nejmic vadily.

jestli doma obouvat na tom se neshodnout ani lekari, takze si to musis rozhodnout sama ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
12.5.14 23:16

@Janha jen dávám kontakt na zajímavý článek
 http://www.nohynaboso.cz/…bo-barefoot/

na tom webu je hodně zajímavého čtení. Máme 15měsíční, zatím se staví u nábytku. Dávám jen ponožky s protiskluzem. Na první botky, resp. capáčky (viz. ty odkaz na ty stránky) dám až s prvními skutečnými krůčky. Na ven má už teď takové ponožko-capáčky (vlastně ponožka s měkkou koženou podrážkou),aby byly nožky více chráněné, když si venku leze po čtyřech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
13.5.14 00:16

@Janha Já bych ještě počkala, od obcházení nábytku může být ještě několik měsíců k samostatné chůzi. Naše začala chodit, jakože opravdu samostatně chodit v 10 měsících, což bylo v prosinci a první boty jsme kupovali, až když jsme jí chtěli vypustit také venku, což bylo až někdy v lednu, půlce února. No a teď je jí 15 měsíců a už jsme kupovali další boty :? Těm dětem roste hrozně rychle noha a doma je lepší chodit na boso. Myslím, že by jsi teď zbytečně vyhodila peníze. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
13.5.14 00:22

Na doma nic a na ven zatim vubec neres, obchazet nabytek muze pekne dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
13.5.14 05:56

Syn obchazel nabytek 5 mesicu, boty jsem mu koupila az kdyz zacal opravdu sam chodit. Do te doby mel celokozene capacky.

• Citovat
  • Upravit
12067
13.5.14 06:18

@Janha ja uz se take tesim az pujdem koupit prvni boticky, ale jak pisou holky pri obchazeni nabytku je jeste hafu casu. porid prcckovi kozene capacky http://www.capacky.cz/…-motivy.html?… a ponozky s protiskluzem. nejlepsi pro vyvoj je nechat prcky tapkat bosky nebo v ponozkach/poncuchacich
ja mam jako prvni botky vybrane Superfity nebo RAKy, uvidim ktere sednou male lepe. sandalky bych zatim nedavala, dite min do 3 let by melo mit botky s pevnou patou, nejlepe kotnickove

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
13.5.14 06:46

Ahoj holky, taky se přidávám. Zrovna řeším, co koupit dceři /9 měsíců/. Doma obchází v ponožkách s protiskluzem, ale nevím, co na ven. Vyndávám ji z kočárku na zahradě, obchází tedy kočárek, pergolu a moc ji to baví. Ale v capačkách v trávě to je nic moc, pořád je má nějak shrnuté, mimo podrážku atd…samostatně nechodí, ale staví se a obchází furt :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
13.5.14 07:15

Ano sandálky - obyčejné Magnus z Globusu, ale byly kožené, ohebná podrážka, pevný vyšší opatek, fakt krásný. Ty co mají teď jsou příšerný a tvrdý. Kupovaný na parádu do kočárku, velikost 20. Ale malá začala lítat už v deseti měsících, takže nakonec využité hodně. Na konci léta jí byly akorát. Trefila jsem to dobře. U prvních botiček to s nadměrkem nepřeháněj, mají i tak co dělat, aby se udržely :mrgreen: Jinak boty, až když fakt víc chodí než lezou. Byla i tak hodně bosa, to je prostě nejlepší - hlavně na písku, trávě a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
13.5.14 07:46

@Berousik Na ven mu dávám dvojité ponožky. Doma taky obchází, venku spíš leze po trávě, ale když se k něčemu dostane, tak se taky staví a obchází.
Na rehábcemi řekli, že boty dát až když samostatná (!) chůze bude jasně dominujícím pohybem. Pokud leze, je potřeba volná noha, aby se procvičovalo chodidlo jako prevence proti plochým nohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
13.5.14 08:07

@Svistice :think: jsem z toho jelen. Chůze rozhodně není jasně dominujícím pohybem, nicméně venku je na nohou dost…ještě není takové teplo aby byla bez bot, ale máš pravdu, že je ještě na vyloženě pevný boty brzo. Kouknu asi po nějakých pevnějších kožených capáčkách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
13.5.14 14:06

Holky moje, diky, ja jeste nechtela kupovat, jen me to zajimalo, jak jste to resily a jake jste porizovaly prvni botky. Ja jak me neco napadne, musim mit odpoved hnedka tedka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
22.5.14 21:39

Koupila jsem první botky, když měla malá 10 měsíců, chodila sama jen za ruku. V kočáru ji nešlo udržet a když mohla ťapkat po venku, byla nadšená. Za mě koupit. Teď má o dva měsíce více, chodí a první botky jdou pomalu do háje, jak jim dává zabrat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková