Jsou nutne kotníčkové boty?

13503
21.3.10 12:30

Jsou nutne "kotníčkové" botky?

Ahoj
mam dotaz zda jsou u dvouleteho ditete nutne neustale boty se zpevnenych kotnikem.
Mala takova samozrejme ma ale kdyz jsem se divala na botky Next nebo napriklad Adidas a Nike tak to jsou vsechno tenisky ktere kotnikove nejsou.
Vsude se mluvi o tom aby dite melo v botce pevny kotnicek ale prece mi nebude furt chodit v takovych botkach..Vzdyt by se mi v tom upekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30309
21.3.10 12:40

Ahoj,

zrovna nedavno jsem poslouchala dopporuceni ortopedu-AZ DO PETI!!! LET SE VYVIJI NOZKA A TAK DOPORUCOVALI AZ DO TOHOTO VEKU KOTNIKOVE BOTKY PRO LEPSI OPORU!!! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
21.3.10 12:46

Ja bych to naopak zase tak nehrotila, vsak uz mame holky velke a umi samy chodit bez problemu, behaji, hopsaji…(porad mam nejak pred ocima ty deti v Africe apod…ty tedy kotnickove boty nemaji:-)
Kdyz odhlednu od vsech doporuceni lekaru a ortopedu, muj selsky rozum mi rika, ze jim chozeni i bez utemovanych kotnicku nic neudela. My napriklad v lete stridame kotnickove sandalky, crocsicky a chozeni naboso…O jarnich botach nemluvim, mala ma ted nove od Baren schuhe a byla jsem se na ne mrknout a jsou pres kotnicek jenom kousek. Chodi krasne, nesmajda ani nijak jinak nestrada…takze ja bych to uz tak nehrotila, a do peti let? Hm…to ja teda dodrzovat nebudu. (a propo, vsude jinde ve svete maji zase jina doporuceni a vetsinou takto „tvrda“ nejsou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
21.3.10 13:02

no je pravda ze doma je nejcasteji a teda kotnickove botky nenosi,skace,lita presne jak pises Nancy.
Navic jsem snad ani nevidela kecky pres kotnicek.
A do peti?????wow no tak teda to asi dodrzovat nebudu a take si predstavim ty africke deticky bez bot :nevim:

Apropo Nancy jak se male chodi v tech crocsach?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
21.3.10 13:03

Já bych to taky nehrotila..Adámek má teď v zimě boty kotníčkové,ale jarní a letní neměl jen kotníčkové.Já si myslím,že to,jak se vyvine noha a klenba je částečně genetická záležitost,boty to ovlivní jen trochu :nevim:

Mám 4 sourozence boty jsme z finančních důvodů dědili po sobě,jsme už dospělí,nohy máme všichni v pořádku.

Sestřenky naopak byly 2,jako malé děti měly každá svoje nové botičky,nedědily,teď každá nosí speciální předepsanou vložku do bot ortopedem :nevim:

Já vždycky dětem kupuju kvalitní boty „se žirafou“.Boty po Adámkovi,které nejsou moc zničené,měl je jen chvilku - rychle mu vyrostla noha schovávám Emičce na lítačku,na chatu.Sama paní v prodejně mi řekla,že tady to přehrocování je jen úžasný marketingový tah jak vytáhnout z lidí peníze.Souhlasím.

Setkala jsem se i s protichůdnými informacemi.Někde jsem četla,že dítě do 3 let má mít stélku boty rovnou - nemá klenbu ale tukový polštář.Tvarovaná stélka až později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
21.3.10 13:04

NO,tak to ja taky ROZHODNĚ dodrzovat NEHODLÁM :mrgreen:

Vždyt je stará známá pravda,že v naší republice jsme ‚často papežštější než papež‘ :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
21.3.10 13:10

V crocsech se ji chodi krasne, nema s tim problem. K vode jsou idealni - navic, ted ma uplne stejne jako maminka, tak ji to bavi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
21.3.10 13:19

Nancy njn tak to je jasne,co ma maminka to dcerka nosi velmi rada :-D

Jani jj svata pravda,tatka male mel dve segry a take vim ze jejich mati byla sama a tak se u nich boty pokud byly zachovale dedily(jezis kdyby to tak videl ze to tu pisu tak me zabije :jazyk: :jazyk: ).

Jinak ja take kupuji se zirafkou,i papucky na doma na zirafkove ale teda u znacek typu Nike atd jsem zirafku nevidela :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
21.3.10 13:37

Tami,já si myslím,že u těch značek „žirafku“ nenajdeš :nevim: .Nevím z vlastní zkušenosti.U nás ve tyto značkové obchody nejsou a po internetu boty nekupuju.Ty musíme vždy vyzkoušet.U nás je Baťa,Reno,Deichman,jinak prodávají boty ve specializovaných prodejnách s dětským zbožím.Tam „žirafku“ mají..

Před časem tu byla diskuze,jestli jsou botičky Nike,Adidas taky kvalitní,když nemají žirafku.Ale nevím,jak se ta diskuze jmenovala,tak ji asi nenajdu.

Přiznám se - Emička už na doma nemá koženou pevnou obuv.Má kotníčkové boty,ale z pevné tkaniny,zpevněným kotníkem,ale tak pevné jako kůže to není.I když to mělo dírky,potila se jí v tom nožka.Připadalo mi,že chodí v ortézách :twisted: Ty boty,co má,jsou po Adámkovi - jeho první botičky.Ale nechodil v nich.Koupila jsem mu je v roce,začal chodit v 15 měsících,měl je párkrát na noze,když jsme někam jeli.A taky mi přišlo,že v kožených botech víc zakopávala a padala.
Nehrotím to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
21.3.10 13:41

K těm Nike a spol. - Přítel nosí Nike, já kožené boty z Polska z tržnice. Když se zuje, je to teda cítit, já v nich můžu i v létě chodit celý den a s bavlněnou ponožkou je to super, navíc po vyzutí se žádný odér nekoná (Z jiných bot joo :oops: ). Malé bych boty typu Nike/Adidas a tak nekoupila. Nemyslím tím, že když nemají žirafku, tak jsou nějak závadné, ale ty kožené botky mi prostě přijdou vhodnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
21.3.10 13:43

https://www.emimino.cz/…epuma-34847/

Pro doplnění sem dávám tu diskuzi o značkových botičkách.Snad to nikomu nebude vadit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
21.3.10 13:50

diky za ten odkaz jani a jinak Emca na doma take nema kozenou obuv,ma obycejne papucky ale maji zirafku.

JInak ohledne toho zapachu a poceni..Ja teda nosila Nike a botky vydrzely 4roky,zadne poceni nebo zapach.
Ono taky zalezi jak casto je clovek nosi.
Boty z trhu nebo Polska jsem mela taky a pohoda.
To muj ex si koupi boty,nosi je furt a pak se divi ze mu smrdi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
21.3.10 14:25

Ahojky!!!
Naše mudra sice říkala, že minimálně do tří let kotníčkovou pevnou obuv, ale kupuju nike a adidas nízké. Když ono je to tak prďácký na těch prcošcích :wink: . Včera jsem ale viděla krásný kožený pumy, kotníčkový, žlutomodrobílý…no nádhera, ale taky mi přišlo, že by se v tom potil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
21.3.10 14:40

Mně by spíš zajímalo, jak si to představujou s kotníčkovýma botama do 5ti let, když já jsem sháněla jarní kotníkové a ptala jsem se i na letní sandálky s pevnou patou (oboje superfit) a sandálky se dělají největší 26 a kotníkové jarní vyjímečně větší než 27. :nevim: Jinak Vítek má vždy na sezonu jedny žirafkové kotníkové a pak nějaké doplňkové (zděděné, nebo crocsy. Mně teda trošku děsí, že dneska nepotkáte holčinu v minisukni s rovnýma nohama, o šmatlajících výrostcích ani nemluvím. Tak se to ve mně nějak pere - prďácké (a třeba mu tím zadělávám na šmatlání) nebo nic moc vzhledově zato ortopedické…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
21.3.10 14:43

Malýmu budou 3 kotničkovou obuv dodržujeme a dodržovat klidně budeme až do 5 let.Radši se obejdeme bez super "modních " botiček z next a tenisek ,conversek atd.-je to modní doplněk a ne zdrav.bota .Děti z Afriky bych do toho vůbec netahala je to úplně jiná situace a podmínky+to že si někdo myslí ,že má zdravou nohu ještě nemusí být nutně pravda-můj drahý si to myslel až do 40.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková