Jsou nutne kotníčkové boty?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5697
21.3.10 15:17

já bych to nepřeháněla ani tak ani tak… boty kupuji s láskou a rozumem, tzn. když se mi líbí nextové botičky a vím, že v nich nebude chodit celé léto, klidně jí je koupím. Zpočátku jsem dodržovala všechny žirafy atd, kupovala drahé boty kolem tisícovky, ale časem z finančních důvodů jsem ustoupila - na písek, k vodě, odpoledne na ven na léto má obyčejné boty… klidně i z tržnice. Stejně jí zapár měsíců z toho noha vyrostla.
Na zimu měla kvalitné zateplené goretexové, plus náhradní sněhule z Tchiba s membránou.
Všechny boty si prohlídnu a nekoukám u toho jen na žirafu, ale na tvar stélky a jak ta bota sedne na nohu.
Rozhodně se neodvážím kritizovat někoho, kdo si z finančních důvodů tyhle boty nemůže dovolit - a že jich je. Pokud na to mám, dětem je koupím. Ale rozhodně ne striktně a už vůbec ne do 5ti let…
jinak jarní a letní botičky to je vždycky kumšt, když člověk koupí odlehčené s otevřenou špičkou, naprší a je po parádě.
Na jaro jsme měli botasky Reebook a byly perfektní. Držely nohu a tvar ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
21.3.10 15:33

Tak mi kupujeme s žirafou kotničkové V.obuv -blučina 1 pár obvyklá cena do 500kč-ony zdrav.boty nemusí vždy stát 2000. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
21.3.10 15:38

No my jsme jarní botky kupovali tento týden - oba kluci mají kožené, kotníkové. Přijde mi, že noha se v nich potí spíš méně než v teniskách :roll: Jinak mají samozřejmě i tenisky, ty teda kotníkové nejsou :mrgreen: a sandály - kotníkové. Teda u staršího nevím, jak to letos bude, ale sehnat určitě jdou. Jinak ťamanské „crocsy“ zbožňujou, jako nazouváčky k vodě nebo na zahradu, kdy lítají spíš boso, jsou super. Takže my jdeme zlatou střední cestou, řekla bych…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Martina75
21.3.10 15:51

Souhlasím s tím, že zdravotní botky nemusí být drahé. Kupuju u nás ve zdravotnické obuvi a ceny kolem 500,– jsou super. Prodavačka tam říkala, že do tří let pevné kotníčkové botky, což dodržujeme a i teď koukám hodně na kvalitu.
Jinak tenisky kotníkové dělá třeba Befado - je to sice polská značka, ale co jsem vyzkoušela a nastudovala, tak Poláci se neuvěřitelně zlepšili, co se kvality týče.

• Citovat
  • Upravit
JVP
568
21.3.10 16:18

Ahoj, my na botách rozhodně nešetříme, dědíme jen zcela výjimečně a to boty, na nichž není použití prakticky znát :-? Některé boty jsou kotníčkové (zimní nebo na jaro+podzim), většina není. A to proto, že na rehabce nám důzazně říkali, že žádný kotník!!! - prý je to nepřirozené a jako bačkůrky doporučovali takové ty kožené úplně měkké :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
21.3.10 17:27

Ja jen k tomu,co psala Pipet - ja si taky vsimla, ze kdyz si vezmu znackovy tenisky, jsou pak nohy citit :oops: Snad nejhorsi to bylo v Reebokach, to bylo peklo. A to na to nijak netrpim, v zadnych jinych botach se mi to nestane, ale proste v tehle Reebokach bych teda na navstevu nevyrazila :oops:
Cim to muze byt ? Neprodysny material ?
Nemyslim takovy ty tenisky, co jsou i s textilem, tam je to o.k., ale proste takovy ty celokozeny, ta modicka, co se dnes nosi po meste, bily Niky a tak …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
21.3.10 17:58

děti v africe :) no ty běhají bosky po nerovném povrchu, což je pro vývoj nohy nejzdravější.

Vojtovi bude 2.5 a má pořád kotníkové botky, nevidím v tom žádný problém, má Essi většinou (mám je nejblíž a hlavně, jedině jejich rozšířené mu dobře sedí). pak, pravda, má crocsy (značkové). v těch chodí po schodech k babičce, kde je zuje, nebo když jdeme do prádelny, v létě běhal po terase kolem bazénku. ale nikdy v nich nešel na procházku..
nemyslím, že budu do 5 let striktně dodržovat jen kotníkové zdravotní, ale určitě bude vždycky jedny takové mít. i já mám kotníkové botky :)

JVP- to je zajímavé, že to na rehab. říkají.. já tohle zatím nikde neslyšela. různily se jen názory na capáčky/protiskluz/bačkůrky/sandálky. ale botky na chození venku vždy stejné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21899
21.3.10 18:05

My taky chodime zatim jen v kotnickovych kvalitnich botkach,na doma v kozenych sandalkach.Ale planuju,ze uz koupim nejake pevne botasky na pisek,motorku a tak,to myslim nozce neubilzi.Co bych treba ale nekoupila,jsou balerinky a podobne botky jen pro paradu,pro male holcicky mi to prijde zbytecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JVP
568
21.3.10 18:08

No nám to řekli na poliklinice v Malešicích 8-o Taky mě to trošku překvapilo, ale spolužák ortoped s tím souhlasil - říkal, že pokud bude kotník stále jen zpevněný (třeba i v kotníkových bačkůrkách), neposílí se jakési vazy :-? A taky pro výrobce je to trošku lepší, že? Kotníkové jsou skoro vždycky dražší :mrgreen: Jiné je to u handicapovaných dětí, třeba se svalovou hypotonií - tam je kotníková bota základ :-( Myslím, že zlatá střední cesta - střídat kvalitní boty kotníkové i nízké :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22013
21.3.10 18:12

My kupujeme kotníčkové a kupovat budeme minimálně ještě další rok… zpevněný kotník v tomhle věku považuju za důležitý, nám ho naopak na rehabilitaci důrazně doporučovali… Asi je to co doktor, to názor, takže si musí každý vybrat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
21.3.10 19:42

Kotníkové dodržuji do tří let, pak už kupuji nízké. Dcera nosí Adidas Superstar, nepovažuji to za modní výstřelek, ty boty jsou prostě nezničitelné. Syn má kotníkové Fare a po první jízdě na motorce vypadají hrozně, odřené… fuj. Do tří let to vydržíme a pak šup do Superstarů. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
21.3.10 20:01
JVP píše:
No nám to řekli na poliklinice v Malešicích 8-o Taky mě to trošku překvapilo, ale spolužák ortoped s tím souhlasil - říkal, že pokud bude kotník stále jen zpevněný (třeba i v kotníkových bačkůrkách), neposílí se jakési vazy :-?

to je zajímavé.. fakt je to první informace tohodle typu.. ale myslím, že spíš možná míří proti přehnanému používání bot obecně… (myslím, že je důležité chodit i bosky.. )

no, Vojtovi se každopádně vazy posílí/posílily, protože pro něj není větší slast než běhat nahý bez bot… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JVP
568
21.3.10 20:12

Pokud vím, tak kotníčkové boty se prosazují pro první krůčky už několik desetiletí (já je měla jako malá taky) ale ty botky byly mnohem měkčí než ty dnešní - myslím kolem kotníku - ty moje mi máma schovala :wink:
A doporučení z rehabky se vztahují vždy na konkrétní dítě (jeho věk, potíže apod.), takže je jasné, že každá rehabilitace doporučuje něco jiného :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
21.3.10 20:13

Nestihnu to dočíst, pouze:

Ad žirafka - tak to není to, podle čeho se řídím, ačkoliv je pro mě kvalita na prvním místě. Většinou skončíme u značek Fare nebo Pegres. Máme tady super prodejnu s dětským koutkem, kde mají vesměs samé fajné botky. Upřednostňujeme (resp. kupujeme výhradně) usňové, u plných botek s vyndavací stélkou - dobře se tak změří, jestli je botka ještě dostatečně velká.

Ad kotníčkové boty - i staršímu synovi koupím uzavřené boty raději kotníčkové než nízké, ale u sandálků už to pro změnu nebudu řešit ani pro jednoho.

Ad finance - boty jsou na našich dětech to nejdražší, jsme rádi, že si můžeme dovolit kvalitní, ale i tak nás vždycky jímá děs. Dodělané boty vyhodím, ochozené buďto hodlám poslat dál za symbolický peníz, anebo nechám pro mladšího třeba na zahradu, i když vím, že dědit by se neměly, ale na „lítačku“ budou ještě některé dobré (tatínek mi loni vzal děti do skleníku a totálně odrovnal zánovní Farečka :zed: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
21.3.10 20:16
JVP píše:
Pokud vím, tak kotníčkové boty se prosazují pro první krůčky už několik desetiletí (já je měla jako malá taky) ale ty botky byly mnohem měkčí než ty dnešní - myslím kolem kotníku - ty moje mi máma schovala :wink:
A doporučení z rehabky se vztahují vždy na konkrétní dítě (jeho věk, potíže apod.), takže je jasné, že každá rehabilitace doporučuje něco jiného :lol:

Plně souhlasím s tím,že dřív byly kotníčkové boty měkčí.Taky máme jedny schované na památku..Já jsem ale malé koupila jako první botičky měkounké kotníčkové boty u Bati se žirafkou.Byly fakt měkkounké,moc nám vyhovovaly.Jenže je to nedostatkové zboží.Jak z nich malá vyrostla,už na ni neměli velikost a mají zase o číslo větší.Aktualní velikost objednat nešla.Prostě dodavatel nemá.Tak jí je pořídím,až jí vyroste nožka.Nikde jinde,v kamenném obchodě ani na netu jsem na ně nenarazila.Všude mají „ortézy“ a to jí prostě dávat nebudu - na trvalé domácí nošení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková