Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den maminky,
Nechci ani radu spíš jako pokec nebo zkušenost 😄
Budu končit 36.tt, ale nějak mám furt tlaky do břicha, bolí mě záda a třísla. Večer to je fakt děs, ale teď už to je i přes den. Malá se tam vrtí tak, že až hrknu bolestí a přemýšlím jestli se malá hybla nebo to jsou zase nějaký tlaky 😄 už jste to taky nějaká takhle měla? Už se blíží den D? ![]()
@Karolína1123 píše:
Dobrý den maminky,
Nechci ani radu spíš jako pokec nebo zkušenost 😄
Budu končit 36.tt, ale nějak mám furt tlaky do břicha, bolí mě záda a třísla. Večer to je fakt děs, ale teď už to je i přes den. Malá se tam vrtí tak, že až hrknu bolestí a přemýšlím jestli se malá hybla nebo to jsou zase nějaký tlaky 😄 už jste to taky nějaká takhle měla? Už se blíží den D?
poslíčci - pravděpodobně
Takový pocity jsem měla u obou těhotenství… ani jedno z toho nenaznačovalo porod, jen to bylo už silně nepříjemné a otravné. Rozhodně nic nenasvědčovalo tomu, že další den v 7 hodin to začne…
Já kvůli takovým pocitům v prvním tehotenství snad od 35. týdne všude jezdila se zabalenýma taškama
Ještě 10 dní před porodem jsem měla-hlavně v noci třeba hodinové periody rytmických silných křečí. Koukala jsem na telku, psala si časy a říkala jak to je už ono. No nebylo ![]()
Nakonec se malá narodila týden po termínu, takže ne-porod na obzoru to rozhodně neznamená. A ty pravé kontrakce byly opravdu uplně jiné kafe. Jestli poslíčci byli vrcholně nepříjemní, porodní kontrakce bych nejlíp popsala jako agresivní.
Den D se blíží nezadržitelně
ale tohle s tím pravdeodobne vůbec nesouvisí ![]()
Měsíc před termínem už je to fakt náročný a diskomfort level milion. Neboj, porod poznáš. Davej si sprchu nebo vanu, ta to buď uklidní nebo rozjede.
Poslicci me boleli vic nez porod
a zacalo to taky tak cca mesic pred porodem