Uzdravená / neuzdravená?

417
3.4.15 12:29

Uzdravená / neuzdravená?

Dobrý den,
už jsem tu jednou ohledně nemoci psala, ale teď mi jde o něco jiného. Je to už víc než 2 týdny, co jsem dobrala ATB na zánět dutin - všechn vyšetření pak v pořádku. Pořád jsem měla trošku rýmu. V noci na středu mě trochu bolelo/pálilo v krku a ve středu jsem dostala horečku, měla jsem ji ale jen v tu středu a v noci na čtvrtek. Od té doby nic, pořád pod 37. V krku mě trošku pálí, ale nic hrozného, a mám trochu rýmu. Cítím se dobře, zdravě. Začla jsem brát Sinupret (bojím se, aby se nevracely dutiny) a Bioparox na ten krk. U lékařky jsem nebyla.
Blíží se víkend a já ho potřebuju naplánovat. Mám se chovat normálně jako zdravý člověk - jít ven, posedět zítra večer s přáteli atd..? Nebo se radši,,chovat jako nemocná´´ - být radši doma v teple, nechodit mezi lidi atd., aby se mi to nevrátilo?

Za jiných okolností, s tím, jak mi teď je, bych nic neřešila, a dělala to, co jindy. Ale nevím, co dělat, když jsem relativně krátce po nemoci a když jsem ve středu měla tu horečku.

Děkuji za rady s mým dilematem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36556
3.4.15 12:34

@kaktusik Sama se znáš nejlíp. Já bych v tvé situaci ležela doma, protože jinak by se mi to zase na 110% rozjelo, ale mám kamarádky, které i s ATB chodí běhat a nic se jim nestane. V tomhle je každý jiný a má jinou imunitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
3.4.15 12:35

@kaktusik spis res, jestli nejsi nakazliva. Smrkas, kychas, kasles? zustan doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
3.4.15 12:37

Nevím jestli ti poradim, ale já měla zánět dutin v listopadu a jeste teď jsem se nezbavila rýmy,..fakt husté a stéká mi do krku kde mě pak od toho pálí…myslím ze to bude podobné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
3.4.15 12:48

Radsi bych zustala doma a nepokousela to. Ven spis jen kdyz je to nezbytne nutny, s prateli - proc ne, pokud se bude doma. Kdyz treba hospoda, tak ne - zakoureny prostory ti to jen zhorsej. Muj doktor mi vzdycky rika, ze po kazdym onemocneni, a kor kdyz jsem brala atb, mam bejt ctrnact dni v klidu a nepretezovat se. A ze ja jsem nemocna jednou za uherak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
3.4.15 13:09

@kaktusik Záleží na tobě, jak se cítíš. A nakažlivost bych taky řešila. Jinak varuju před tím bioparoxem na bolení v krku po ATB. Já s tím letos bojovala snad několik týdnů (po dvou ATB), až jsem dostala od dr „zákaz“ cokoliv do toho krku cpát (pastilky, bioparox, šalvěj), že se musí obnovit přirozená mikroflora. Fakt mi po několika týdnech pomohlo až nedělat nic, předtím jsem zkusila Septisan a šalvěj. Jak to bylo dlouhý, tak jsem se samozřejmě jako nemocná nechovala, to ani nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí