Úzkost a nechuť k jídlu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5
22.5.21 12:28

Úzkost a nechuť k jídlu

Dobrý den, vím že toto otázka mimo mísu
Chtěla bych trochu poradit.. Bude mi teprve 18 ale už pár let, asi od 12 jsem trpěla lehkými úzkostmi.
Až teď jsem to ale začala řešit.
Jsem objednaná k psychiatričce bohužel mám termín až za 3 měsíce.
Poslední týden trpím nevolnostmi, špatně spím a nemohu skoro jíst.
Zřejmě je to způsobené stresem.
Dnes jsem nemohla vůbec spát a děsila jsem se toho že se můj stav zhorší.
Takhle to mám jen když mám jít spát a ráno ten poslední týden. Přes den jsem v klidu, ale jakmile se setmí, přepadají mě myšlenky a bojím se že neusnu.
Nevíte někdo co s tím mám dělat, než se můj termín schůzky přiblíží?
Chci normálně fungovat :,(
Omlouvám se ale nemohla jsem najít jinou stránku kde bych se mohla zeptat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1554
22.5.21 12:40

Ahoj, co takhle online terapii? Já jsem spokojená se stránkou terap.io

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva.asdfghjkl

Zkus fyzickou aktivitu pres den.. doda endorfiny, chut k jidlu a budes vecer prijemne unavena. odboura stres.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138

Stáhni si apku nepanikař a začni s ní pracovat, zejmena dechová cvičení zabírají moc pěkně

https://nepanikar.eu/

pomůže taky horká sprcha či vana, nebo naopak otužování a taky intenzivní pohyb.

A na porozumění úzkost a základdní návody jak ji krotit je takhle knížka

https://obchod.portal.cz/…e-z-uzkosti/

Nechutenství je častý spolenčík úzkosti, když se ti podaří ji regulovat a vyplavit hormony co s ní jsou spojene, chuť k jídlu se vrátí.

jinak v podvečer zkus psát deník, ne o tom, co se ti stalo, ale o tom co se ti honí hlavou, včetně úzkostí, Když to napíšeš do slov, když tomu dáš logiku věty, najednu budu mnohem meně děsive, než když jsou jen v hlavě jako utržky emocí.

Po te co se vypíšeš se zdvihni a vypadni ven třeba běhat, nebo se vněovat jinemu pohybu a pak se vrať a dej si dlouhou horkou sprchu.

Číst si něco zajímaveho, poslouchat podcasty, sledovat film co te zaujme a nebo hrát hry pomáhá odložit úzkost a nerozvíjet ji, ale teda hlavně ty hry a filmy překáží na spaní.

V lekarně klidně kup něco, včem je kozlík a chmel a meduňka (třeba toto) https://www.medpharma.cz/…ik-67-tablet

a užívej to, tak hodinu před tím, než jdeš spát.

Vždycky můžeš volat anebo psát na linku bezpečí, to že to budeš s někým řešit ti uleví.

A klidně zajdi za svým lekařem / lekařkou, mají nástroje jak ti můžou pomoci, včetně leku, co by ti předepsala ta psychiatrička, kerá pak jen zkontroluje, jeslit to funguje jak má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí