Úzkost,strach z práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Úzkost,strach z práce
Ahoj holky, to jsem opet ja
Napisu to strucne a rychle. Trpim uzkosti a bojim se skoro vseho..hlavne prace a neuspechu. Ted pracuji ve skladu, ale protoze je to lehka prace ktere rozumim tak v tom neni problem. Problem nastal, kdy to fyzicky nezvladam a hledam jinou praci. Rada bych pracovala v obchode jako asistentka prodeje, ale to zahrnuje i praci s pokladnou
A toho se ja hrozne bojim..jsem DIS na matematiku a pocitani z hlavy mi jde hrozne pomalu a proste hruza
Vsichni mi rikaji ze pokladna mi stejne sama ukaze kolik mam vratit, ale bojim se ze i tak neco pokazim, budu zdrzovat a udelam ostudu sobe i obchodu. Jak by ste to resily vy? Prosim, zadne komentare typu-ty jsi blbec nebo tak. Dekuji mockrat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mám to stejně, také mám strach z toho, že bych někde v nějaké složitější a náročnější práci něco pokazila, nevěděla si rady a všichni by mě měli za blbku. Taky nevím, jak se toho strachu ze selhání zbavit. Když třeba něco pokazim nebo špatně pochopím i mimo práci, tak mě to srazí sebevědomí zase o něco níž. Je to jako začarovanej kruh. Moc jsem ti asi nepomohla
Ale věz, že v tom nejsi sama. Anononym, prosím, ponechat. V opačném případě příspěvek smazat.
- Citovat
- Upravit
@diandian píše:
Ahoj holky, to jsem opet ja![]()
Napisu to strucne a rychle. Trpim uzkosti a bojim se skoro vseho..hlavne prace a neuspechu. Ted pracuji ve skladu, ale protoze je to lehka prace ktere rozumim tak v tom neni problem. Problem nastal, kdy to fyzicky nezvladam a hledam jinou praci. Rada bych pracovala v obchode jako asistentka prodeje, ale to zahrnuje i praci s pokladnou
A toho se ja hrozne bojim..jsem DIS na matematiku a pocitani z hlavy mi jde hrozne pomalu a proste hruza
![]()
Vsichni mi rikaji ze pokladna mi stejne sama ukaze kolik mam vratit, ale bojim se ze i tak neco pokazim, budu zdrzovat a udelam ostudu sobe i obchodu. Jak by ste to resily vy? Prosim, zadne komentare typu-ty jsi blbec nebo tak. Dekuji mockrat
Strach je vždy na všem to nejhorší. Nenech se předem paralyzovat. Na pokladně i to prostě nejdříve jen tak vyzkoušej, a pak sama uvidíš, jestli to dáš. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Mám to stejně, také mám strach z toho, že bych někde v nějaké složitější a náročnější práci něco pokazila, nevěděla si rady a všichni by mě měli za blbku. Taky nevím, jak se toho strachu ze selhání zbavit. Když třeba něco pokazim nebo špatně pochopím i mimo práci, tak mě to srazí sebevědomí zase o něco níž. Je to jako začarovanej kruh. Moc jsem ti asi nepomohlaAle věz, že v tom nejsi sama. Anononym, prosím, ponechat. V opačném případě příspěvek smazat.
V poradku, sem rada ze v tom nejsem sama. Presne, je to zacarovany kruh a nevim jak z nej ven. Nemuzu si dovolit byt bez prace a nevim jak se dostat nahoru a zajistit pozdeji sebe a rodinu, kdyz nezvladnu ani toto. Vetsina praci a brigad na dobrem miste jsou v obchode a prace je to asi lehka, ale pro me ne. Nedela mi problem poradit zakaznikovi nebo vybalovat sbozi, bojim se te pokladny a placeni. S penezi moc neumim a obchode radeji platim bankovkami misto toho abych se prehrabovala drobnymi a neustale se ztracela v pocitani ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já ti dokážu odpovědět jedno, pracovala jsem hodně v obchodech i nyní tam pracuji a rozhodně mi pokladna neukáže kolik mám vrátit. Ve velkých obchoďácích ti to ukáže, ale v malých „obchůdkách“ ne.
- Citovat
- Upravit
@blabla123 Ne? Ja slysela ze pry ano…tak to je teda super. S takovou nebudu pracovat asi nikdy
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Promiň, ale kdyz to řeknu přímo tak hloupý clovek holt musi delat s lopatou nebo hadrem, kdyz mu děla počítání problémy. Nemyslím to špatně, všichni nemůžeme byt raketovi inženýři.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@diandian
A já jsem zase skejsla v práci na DPP za ne moc dobrý peníze a vím, že mi to prostě vůbec nic neřeší. Koukám po pracech a co mě užírá ještě více je, že se mi skoro odnikud ani neozvou. Abych šla podnikat, na to nemám povahu, neumím se lidmi obhodně jednat. Tahle moje povaha mě neskutečně štve, ale nevím, co s tím mám dělat. Jinak, co se týče peněz, tak jsem taky nikdy nechtěla dělat přímo s penězi, např. třeba jako servírka, abych z fleku musela počítat a vracet.
Fakt nevím, co poradit, sama bych radu potřebovala. Bohužel, když to řeknu někomu, komu nedělá nic z toho, co píšu, problém, kouká na mě jak na blázna.
- Citovat
- Upravit
A co máte za učňák? Šla bych třeba do pekárny, nebo uklízet..Ale jestli to máte s počty tak špatné, tak bych do pokladny nešla.. Dělala jsem tam 5 let brigádně a mockrát jsem se ocitla v situaci, kdy mi pokladna neukázala, kolik vrátit. Měla jsem u sebe kalkulačku. Ale na pokladně prostě musíte umět počítat. Už jen když vracíte, abyste se nespletla, nebo při odevzdávání tržby.. Do toho bych fakt nešla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@diandian
A já jsem zase skejsla v práci na DPP za ne moc dobrý peníze a vím, že mi to prostě vůbec nic neřeší. Koukám po pracech a co mě užírá ještě více je, že se mi skoro odnikud ani neozvou. Abych šla podnikat, na to nemám povahu, neumím se lidmi obhodně jednat. Tahle moje povaha mě neskutečně štve, ale nevím, co s tím mám dělat. Jinak, co se týče peněz, tak jsem taky nikdy nechtěla dělat přímo s penězi, např. třeba jako servírka, abych z fleku musela počítat a vracet.
Fakt nevím, co poradit, sama bych radu potřebovala. Bohužel, když to řeknu někomu, komu nedělá nic z toho, co píšu, problém, kouká na mě jak na blázna.
Ja uz i premyslela, ze bych zasla za psychologem. Nejsem blazen, ty tomu rozumis..proste se bojim. Rika se, ze strachu se mame postavit celem, ale kdyz sem kdysi zkusila tak to bylo hrozny. Jednalo se o koncert kde jsem mela zpivat..byl to sen moji matky, ne muj. Zpivat umim, ale ne pred lidmi. No mela sem chut utect a zpev to rozhodne nebyl. Byla sem pro smich. Od te doby se bojim ze pokazim vse
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adra1 Ja prave skolu nemam zadnou. Z duvodu stehovani do zahranici me matka nenechala skolu dodelat a ted se vracim zpet do CR a skolu mam jen zakladni. Nic v podstate neumim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@diandian píše:
@blabla123 Ne? Ja slysela ze pry ano…tak to je teda super. S takovou nebudu pracovat asi nikdy![]()
Neber si to špatně, můžeš to zkusit, ne všude to tak bude. Já jsem sama na prodejně 10 hodin bez pauzy, občas dělám i 50 hodin týdně, to je pak frmol. A chyby jsem měla zatím 2. Ale vždy jsem si je hned uvědomila a zákazníci byli chápaví.
- Citovat
- Upravit
@diandian V pokladně vás to bude jen nervovat. Ono se to nezdá, ale není to jednoduchá práce. Musíte být pořád ve střehu. Každý 10. člověk vás chce ošidit.. Začněte úklidem a třeba se vypracujete.. Nebo někde v továrně, u pásu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla bys začít dělat něco, s čím nebudeš mít problém a postupně se pracovně rozvíjet. Když máš strach dělat s penězi, tak určitě nechoď za kasu. Zákazníci nejsou vždycky tolerantní a milí a dokážou Tě rozhodit tak, že špatně vrátíš i na desetikorunu.
Zvaž si, co by Tě bavilo a zkus si doplnit vzdělání.
- Citovat
- Upravit