Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj vsem,
Jdu sem s par dotazema, ktery me delaji zase trochu neklidnou a potrebovala bych se poradit s nekym, kdo mel neco podobneho.
V breznu jsem na ORL dosla kvuli zvetsenym uzlinam, ktere se mi zvetsovaly i zmensovaly porad dokola. Poslali me na sono a po ruznych krevnich testech, zjistili, ze jsem prodelala mononukleozu.
Uzliny podle vysledku nebyly maligní, byly reaktivni na infekci.
Jaterni testy jsem mela zvysene.
Dodnes ale bulku nahmatam, obcas vetsi obcas mensi, podle toho, jak se citim.
Ale trapi me boule vedle ty mensi, budu znit asi jako magor, ale zda se mi minimalne tak 5-6cm velka, je tvrda, neboli, prijde mi ze je na svalu po delce, ale zvlastne vyboulena, ze ztuhly krk mam, uz delsi dobu, ale tohle mi prijde zvlastni, jak kdyby to bylo „natekle“.
Takze moje hloupa otazka zni, kdyby slo v tomhle pripade o snad to nejhorsi co muze byt, zvladlo by to behem 4 mesicu dorust do takovy velikosti? kdyby tam nejaky naznak byl, uz na sonu by neco melo byt videt v tom breznu ne? Jsem objednana na konci cervence na fyzio, zkusit mi rozhybat pater hlavne a krk, protoze fakt trpim na ztuhnuty krk, mam sedave zamestani, takze v podstate mam i spatne drzeni tela.
Posledni, muzou mi uzliny zustat po monu uz hmatatelne normalne? pripadam si jak blazen
Moc dekuju za vsechny odpovedi a omlouvam se za hloupe dotazy.
Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!