Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
moje druhe mimi sice sedelo uz v patem samo ale to prvni az po sestem mesici.Myslim ze i sedmem je to v normalu a urcite tva sestrenice pokud uz take ma nejake dite,tak zas ono bude opozdenejsi v necem jinem nezli to tve.nektere deti driv chodi a nektere zas driv mluvi.
Ahojky.Tak to nevím co by sestřenice řekla na mýho malýho…On začal sedět až v 9 měsících…Sice neseděl ale uměl pěkně lézt a chodit okolo nábytku…Nestresuj se tím,každýmu dítěti se pasuje něco jinýho a samo si začne jak chce… ![]()
Ahoj!
Myslím, že bych tvé sestřenici vytiskla několik článků, že je teda naprosto MIMO! ![]()
První dvě děti se po:,–(ily okolo 9. měsíce. Okolí jsem předtím „prudila“, aby mi je neposazovaly.
Je to naprosto přirozené. Dítě by se nejdřív mělo naučit lézt po kolínkách a až pak si sedá.
Ten třetí je pomalejší a ve svých 11. měsících ještě neleze po kolínkách a samozřejmě nesedí. Plazí se ale bleskovou rychlostí.
Takže se nenech dotlačit k nějakému urychlování posazováním či dokonce postavováním. Ta holka fakt asi poslouchá ty babičky… ![]()
taky jdu svoje píďata přihlásit do klubu opožděných dětí ![]()
syn dřív chodil než seděl a mám pocit, že kdybychom ho po tom roce nezačali už posazovat sami, tak si nesedne dodneška… dcerka na sezení přišla sama, ale taky až v těch 11,12 měs. a taky dřív stála než seděla…
ale taky se v blízkým okolí setkávám se nejrůznějším radami a zaručenými pravdami ![]()
Já nevím, že něktří rodiče chtějí hrozně miminko a pak se takovejma kravinama snaží, aby bylo dítě už „velké“.
Naše Anička se po:,–(ila a začala lézt v jednom dni v deseti měsících. Teď má 14 měs. a chodí kolem nábytku. Když se nás zeptají jestli už chodí, tak říkáme, jo a už se umí i podepsat
Důležité je, co říká dr. My chodíme i na neurologii (porod kleštěmi) a dr. mi teď řekla: já nevím, že mají všichni zafixované, že roční dítě chodí. Takže zůstávám zatím v klidu ![]()
Zdravím mám taky opožděné dítě. Vlastně jsme měla obě. ![]()
Syn byl ale opravdový rychlík podle tvé sestřenice vyloženě opoždění a to v půl roce lez a v 8,5měsích chodil ![]()
Dcera se přestočila v 5. měsících a lezem točením dokolečka …Na nějaké sezení času dost… Mám naprosto stejný názor sedět má až se po:,–(í samo, a nejprve leze. Je to napsoto přirozené.
já jsem sice děti posazovala ale jen kvůli jejich klidu rozhodně ně že by to uměli,hlavně aby neřvali-bojuju za spokojené dítko
![]()
Opožděné dítě
Ty že se na to nevyserete, že jsem tak sprostá…mě holčička nechtěla lézt začala až na 9měsících…sedět až kolem osmého…nějak jsem to neřešila…někdo takhle jen blbě rýpe, že je jeho dítě rychlejší, tak chce být středem pozornosti…toť vše nic víc nic míň… ![]()
Ahoj, tak Vítek si začal sedat poslední týden tzn. v 9,5 měsících. Na začátku 9 měsíce jsme byli u rehabky a říkala, že do vánoc by to měl zvládnout, že jinak se pak na to podíváme…takže pokud to dítko zvládne do roka, tak je to úplně v normě.
Jo jinak Vítek už chodí s opěrou, sem tam stojí bez opěry…ale ten sed ho prostě nějak nezaujal.
Jasmíně je 7 měsíců, sama si nesedne, neplazí se, neleze…jen se přetáčí na břicho a zpět a rotuje…ale říká táta, bába, občas máma…když jí zpívám, tak potom ‚jakoby zpívá‘ nanana…umí udělat jak je veliká a v jídelní židličce se na její nejoblíbenější píseň ‚Row, row, row your boat‘ pohupuje ze strany na stranu…dudlíka si strká sama do pusinky od 4 měsíců, když se jí něco nelíbí, říká ne, ne, ne…ale motoricky je to teda lenoch neskutečnej! ![]()
Haha. Nase mlade leze po ctyrech, ale samo si nesedne - proste na to jeste neprisla, pretoci se na bok do polosedu, ale nedotahne to. Zato po ctyrech lita jak drak. a opozdena opravdu, ale opravdu neni ![]()
Niky, doufám, že se tě to moc nedotkne, ale tvoje sestřenice je pěkná kráva. Každý mimčo je přeci indivindi. Podle mých informací je prý normální když mimina sama sedí až kolem 8m.
Hlavně si tím nelam hlavu a nenech si vykládat, že máš opožděný dítě. To tak miluju tyhle chytrý tetky a kamarádky.